ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

treći kvartal je zzavršio, počinje odbrojavanje do izvješća. sad je samo pitanje eps – 7 je već sada, dakle 8, 9 ili čak 10 (malo nategnuto). pomnožimo li to sa konzervativnim pe puta 10, dobijemo lako fer tržišnu vrijednost.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

http://www.jutarnji.hr/turisti-uzivaju-u-pogledu-s-dubrovackih-zidina/1224597/

valjda je netko od ovih sto vole visine zavrsio i na nasoj žičari 🙂

treći kvartal je zzavršio, počinje odbrojavanje do izvješća. sad je samo pitanje eps – 7 je već sada, dakle 8, 9 ili čak 10 (malo nategnuto). pomnožimo li to sa konzervativnim pe puta 10, dobijemo lako fer tržišnu vrijednost.

ne zaboravi u formulu ubaciti korektivni faktor “štednje” većinskog dioničara, ca. 30-40% na konačni rezultat…dok ide..
Ne velim da je to loše, korištenje pozicije je uvijek OK, dajem im 6-26 mjeseci za eksploataciju trenutne pozicije(od koje ionako nema ništa dok im je istovremeno teško postaviti se na kupnji pored hrpe sredstava koje imaju na raspolaganu + računovodstveno + usput pokazati tržištu da vjeruješ u to što imaš, vrlo jednostavno.. ne znam jel prošla godina dana od toga…
pomogao bih im za razumnu proviziju u $ ili Eur, nebitno.
kte su ionako male.

iako, bliže sam 6, možda čak i prema 4 mj;)
Vjerujem da neće odigrati loše poput ADRS (čiji sam dioničar btw.) nego na vrijeme kapitalizirati tu svoju prednost koja sigurno neće trajati vječno.
Kad tad, a i sami su javno rekli da im je to cilj, ATLN + PLAG + sve ostalo što ima obitelj Lukšić će se pretvoriti u jednu dionicu.
Nesto poput KORF/RIVP samo na nakoj eminentoj burzi.
super rijec eminentno. sounds smart.

ATLN je cash maschina čije vrijeme tek dolazi nakon što se istroše neke druge kotacije. Tko će ga tada voditi sasvim je nebitno.
Nemam već dugo ATLN, ali volio bih ju opet imati.
Lova zauzeta.
ECB prodaje po 0,05% eminentnim bankama, a eminentne banke nama po 8-10%.
Uvijek postoji i ta opcija.

Malo prčkam pa me zanima da li ima možda netko popis ili zna barem gdje da nađem popis svih nekretnina sa kvadraturom. Prošao sam izvještaje sa bilješkama od zadnjih pet godina, prospekt, guglao ali nisam uspio to pronaći. Unaprijed zahvaljujem.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

pročešljaj ovu tamu, ima sigurno!

ja sam postao par stranica unazad pa ces naci

http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/259612/Default.aspx

brojke govore za sebe. još samo da ih vidimo preraćunate u kuniće u q3.

ja sam postao par stranica unazad pa ces naci

prolistao sam zadnjih dvadesetak stranica ali nisam ništa pronašao

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

pogledaj str. 162 tu sve pise osim hotela Odisej kojeg su prepisali u JHL i za uvrat dobili udio u JHL 4.44posto

ao dioničar nekoliko turističkih tvrtki s nestrpljenjem očekujem reuzltate za Q3 i mislim da će oni biti jako dobri za tvrtke koje u ove godine dodale za njih značajne kapacitete (npr. Valamar: President itd., Arenaturist: Belvedere + ‘upogovanjavanje’ kampa Kažela)!

tako guru, a tako i mi. turizam je i ove godine ukupne prebacio lanjski peak, a dubrovnik je prebacio i taj peak. odbrojavanje teče.

pogledaj str. 162 tu sve pise osim hotela Odisej kojeg su prepisali u JHL i za uvrat dobili udio u JHL 4.44posto

nije mi jasno kako to nisam vidio.. u svakom slučaju, puno hvala!! I ako nije tajna gdje si to iskopao?

Ovdje jedan link (nije baš od jučer ali se te stvari ne mjenjaju preko noći) koji dovoljno govori o nerazumnosti Vlahušića i visini koncesijske naknade koju traži. 24% prihoda žičare značilo bi:

2011 – 3,49 milijuna kuna
2012 – 5,04
2013 – 6,07
2014 – 6,94 (pretpostavka rasta prihoda žičare 5% u odnosu na 2013.)

U najmanju ruku nerealno ako cijeli turizam plaća 35. Da je i sto značilo bi da ATLN plaća više od 5% svih koncesija

nije mi jasno kako to nisam vidio.. u svakom slučaju, puno hvala!! I ako nije tajna gdje si to iskopao?

Ovdje jedan link (nije baš od jučer ali se te stvari ne mjenjaju preko noći) koji dovoljno govori o nerazumnosti Vlahušića i visini koncesijske naknade koju traži. 24% prihoda žičare značilo bi:

2011 – 3,49 milijuna kuna
2012 – 5,04
2013 – 6,07
2014 – 6,94 (pretpostavka rasta prihoda žičare 5% u odnosu na 2013.)

U najmanju ruku nerealno ako cijeli turizam plaća 35. Da je i sto značilo bi da ATLN plaća više od 5% svih koncesija

[/quote]

IMATE GORE I MOJ LINK NA RAZGOVOR SA PREDSJEDNIKOM UPRAVE ATLN. čovjek pravnik lijepo objasnio da vlahusic trazi 20 ili 30 puta više no što ijedan koncesionar igdje u hrvatskoj plaća, dakle totalno neutemeljeno. ali nije njemu to strano – imate primjer dub zidina gdje mu je tek vrhovni sud stao ukraj, a on vec bio skrojio proračun sa silnim milijunima od dub zidina.

http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=32264

New Report

Close