ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Poštovani,

puna podrška upravi u borbi za “pravednu” koncesiju.
Mislim da niti mi, mali dioničari ne možemo stajati po strani budući se ovo i te kako direktno sviju nas tiče. Osim pisama i mail-ova s podrškama upravi možda bi se moglo i otići korak dalje, sazvati ivanrednu glavnu skupštinu i predložiti izglasavanje odluke kojom se uprava društva ovlašćuje potpisati ugovor o koncesiji ali do određenog max. iznosa godišnje naknade (npr. određena fiksna naknada + recimo 10% varijabilne naknade od prodanih karata).
Možda bi se i samim sazivanjem izvanredne skupštine dao još jedan adut upravi u pregovorima sa gradom Dubrovnikom?
Ima li kakvih sličnih razmišljanja ili ja laprdam bezveze?

sutivan drži 85 posto, mi mali nemamo što presuditi.

nitko nije protiv koncesije, po meni čak i odredeni bonus bi u ime dobrih odnosa za dosada neplaćenu koncesiju mogao biti ponuden, ali vlahušić što traži to nije bezobrazluk, to je idiotarija. a nedavna odluka ustavnog suda daje nam za pravo misliti da to nije samo nas dojam, htio je oteti zidine da u njima uhljebi svoje hnsovske termite, sad poručuje – ako vam je puno, vi prodajte gradu. a gdje je grad bio kad je valjalo kupovati zemljište i graditi žičaru. sad kad je vrijeme žetvi, sad su svi za.
pravna bitka će sigurno ići, a tu vlahušić nema dobar score. to to on traži ne postoji nigdje ni u europi ni u hrvatskoj, valjda u pravu se gleda javni moral i pravičnost

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=32264#!prettyPhoto

apsolutni mus za sve dioničare – EKSKLUZIVNO: Anto Rusković, prvi čovjek “Excelsa nekretnina”: Ne postoji koncesija na pogled…

prvi intervju prvog čovjeka atln.

– Istina je da još uvijek Gradu nismo poslali zahtjev za izdavanje koncesije ali to nije zato da bi izbjegli plaćanje iste već stoga što između Grada i nas nije postignuta suglasnost u odnosu na visinu koncesijske naknade. Grad se u svojim zahtjevima da plaćamo koncesijsku naknadu od 24% prihoda poziva na elaborat sudskog vještaka, a zanimljivo je napomenuti da taj elaborat, nakon brojnih izračuna temeljenih na poslovanju žičare u prethodnim godinama, predlaže koncesijsku naknadu u praktički identičnom postotku kakvu zagovara gosp. Gradonačelnik još i prije nego je žičara uopće bila puštena u rad. Svakako, mi smo na taj elaborat dali vrlo ozbiljne primjedbe, kako u pogledu njegove faktičke točnosti tako i u odnosu na njegovu ekonomsku i pravnu utemeljenost ili ako hoćete utemeljenost u postojećoj praksi u Republici Hrvatskoj. Prema tome, daleko od toga da bi taj elaborat bio nesporan i time predstavljao kvalitetnu osnovu za utemeljenje koncesijskog ugovora.
Podsjetiti ću na naš više puta izrečen stav, ako će buduća marina u luci Gruž plaćati koncesijsku naknadu od 5% prihoda i ako koncesionar plaže Banje u Dubrovniku plaća koncesijsku naknadu od 3% prihoda,  zar to nije očiti dokaz da je zahtjev da mi plaćamo 24% prihoda neutemeljen?

Poštovani,

puna podrška upravi u borbi za "pravednu" koncesiju.
Mislim da niti mi, mali dioničari ne možemo stajati po strani budući se ovo i te kako direktno sviju nas tiče.

Kao mali dioničar davati podršku upravi koju boli kuki za male dioničare?
Toj istoj upravi koja je istovremeno preškrta otkupiti tih 10-ak % pa da može raditi što hoće, to zasita nema nikakvog smisla.

Ako ponude partnerski odnos malima, u što čisto sumnjam, onda ima smisla razgovarati i dati sve od sebe.

Nemam ATLN, imao sam ATLN, ATLN je tvornica novca, ali samo za odabrane.

Fundamenti izgledaju poput fatamorgane, ali to ništa ne vrijedi za male uz ovakav stav uprave.
Bez obzira na prethodno izrečene sumnje nadam se i vjerujem da će se to promijeniti u budućnosti, onda ću vrlo rado postati aktivni dioničar, čak i po duploj cijeni od današnje, vrlo rado.

ne razumijem što očekujete od većinskog – posluje jako dobro, isplaćuje solidnu dividendu, ne istiskuje, ne delistira. kad bi svi tako postupali barem. naravno, tedeschi je puno otvoreniji, ali jedan je tedeschi, a lukšići malo pričaju, ali vrlo dobro barataju svojom imovinom i svake godine zarade sebi i ostalim dioničarima lijepu premiju tj. svake godine moja dionica vrijedi koju kunu više. na grobexu se takve dionice mogu na prste nabrojati.

Danas krenulo opako gore. Ima li kakvih svježih informacija ili ekipa skužila da će dobit ove godine biti oko 7 kn po dionici?

tri stvari

1. čak ni grobex kraj sveg svog sljepila ne može ne vidjeti ovakve fundamente
2. koncesija će biti, ali ne onakva kakvu traži vlahušić. glad za tuđim je jedno, pravni poredak rh drugo – slomio je zube na zidnama, slomit će ih i ovdje
3. vatromet tek predstoji – treći kvartal je u tijeku, dubrovnik tuče sve rekorde, kad izade izvjesce, mnogi neće ni onda vjerovati što imaju pred očima.

cijena na 75kn u 3. kvartalu-koncesija ne više od 5-10 posto, ide onda na 90kn-sa gradnjom kompleksa iza grada-dividenda preko 5 kn ako ne i više u idućem razdoblju.

lijepo razmišljate i odmah bih potpisao. ali, zasada se može uzeti tek kao izvjesno da vlahušić neće bez borbe dobiti ono što hoće, već će excelsa povesti pravnu bitku jer koncesija je jedno, harač i bezobrazluk drugo. glede prihoda i dobiti, dva su pristupa – može čovjek čekati izvješće za 3 kvartal pa onda odlučiti ili može zbrojiti dva plus dva i odmah odlučiti. ne kažem ni da je jeftino ni skupo, samo mislim da čekanje izvješća jest vrlo siguran, ali i vrlo neunosan put jer kad svi vide i svi znaju, onda je prekasno.

sa ovim fundamentima neznam kako mi je promakla na nizim cijenama

onda su i fundamenti bili malčice drukčiji[emo_namigusa]

New Report

Close