Ovo je vrlo nezgodna situacija i nije za podcjenjivati.
Nažalost, bojim se da je samo u našoj državi moguće ovako se ponašati prema kapitalu. Tražiti investitore, a onda ako kojim čudom i dođu, ovo im se dogodi.
Možda da koji pravnik s iskustvom da svoje mišljenje jer ukoliko se ne varam ukoliko dođe do tog obeštećenja, to će ići od one godine kada je žićara i počela s radom?
Trebat će sve te godine financijski nadoknaditi tim “napaćenim” građanima koji “trpe”…
Nisam pravnik niti sam bilo kakav pravni stručnjak. Ali dobro mi došlo i njihovo mišljenje.
Nemam više dionice ATLN, no nisam niti jedan od onih bolesnika koji uživaju kada drugi gube…
možete opet postati. koliko ja poznajem naš grobex, krdo će sad navalit van, a zašto to će pitati poslije. pa ako bude dividenda, onda će krdo opet unutra.
u hrv 90 posto ind i privrede nema urednu lokacijsku, pa nikom ništa. ovo nije pravno pitanje, već novčano – grad hoće pare, atln ne da. kupit će i oni pravnika, pa će oni naći kontra začkoljicu. kad budu odmjerili batine, morat će sjesti za stol i dogovoriti se koliko. lukšiči ne vole davati, ali nešto će morati, ali bome to što budu dali, i naplatit će drugim putem jer njima je najvažnje imati otvoren put u dubrovniku, to grad može dati, a gradu koji je sad uzeo zidine, je najvažnije nešto otkinuti iod žičare. kompromis je majka svakog posla
Dat će se neka prava ili novac ljudima koji žive ispod zicare I to je to…bilo kakav drugi razvoj situacije bio bi veoma skup za državu, a za ATLN i ne baš toliko s obzirom da je ovo greška države a ne ATLN…
Mislim da ova tvrdnja nije točna. Prema zakonu o prostornom uređenju i gradnji moguće je započeti gradnju po pravomoćnoj građevinskoj dozvoli (pravomoćna posatje nakon što su odbijene žalbe) s time da ta dozvola ukoliko je pokrenut upravni spor i dalje nije konačna. Investitor ne mora čekati da dozvola bude konačna i može početi graditi s time da je sav rizik da ona ne postane konačna, odnosno da izgubi upravni spor, na investitoru. Mislim da država i grad ne snose nikakve posljedice. Ovo je težak udarac za ATLN koji će ako se zakon primjeni morati obeštetiti one koji su dobili upravni spor.
Nažalost još se jednom pokazalo koliko je investiranje svih jaja u istu košaru pogubno. Kolega Ivan Orešković koji se hvalio kako je all in u ATLN više ne piše na ovoj temi vidim, a do pred samo koji mjesec je pisao kako će dionica na 90, 100, 150, 200… Investimir je također pisao hvalospjeve bez pokrića itd.
Dovoljno je svima koji su zainteresirani da odvrte koju stranicu unazad, recimo između 130 i 140-te na ovoj temi pa da pročitaju što je tko pisao.
koliko je ukupno suma obeštećenja-o kojem iznosu se radi????
Dat će se neka prava ili novac ljudima koji žive ispod zicare I to je to…bilo kakav drugi razvoj situacije bio bi veoma skup za državu, a za ATLN i ne baš toliko s obzirom da je ovo greška države a ne ATLN…
Mislim da ova tvrdnja nije točna. Prema zakonu o prostornom uređenju i gradnji moguće je započeti gradnju po pravomoćnoj građevinskoj dozvoli (pravomoćna posatje nakon što su odbijene žalbe) s time da ta dozvola ukoliko je pokrenut upravni spor i dalje nije konačna. Investitor ne mora čekati da dozvola bude konačna i može početi graditi s time da je sav rizik da ona ne postane konačna, odnosno da izgubi upravni spor, na investitoru. Mislim da država i grad ne snose nikakve posljedice. Ovo je težak udarac za ATLN koji će ako se zakon primjeni morati obeštetiti one koji su dobili upravni spor.
Nažalost još se jednom pokazalo koliko je investiranje svih jaja u istu košaru pogubno. Kolega Ivan Orešković koji se hvalio kako je all in u ATLN više ne piše na ovoj temi vidim, a do pred samo koji mjesec je pisao kako će dionica na 90, 100, 150, 200… Investimir je također pisao hvalospjeve bez pokrića itd.
Dovoljno je svima koji su zainteresirani da odvrte koju stranicu unazad, recimo između 130 i 140-te na ovoj temi pa da pročitaju što je tko pisao.
[/quote]
bez pokrića pišete vi jer graditi nešto na upravnim sporovima u rh može samo špekulant koji hoće malo jeftino dokupiti. hvalospjeva nema s moje strane, samo kapa dolje prema fi. atln je apsolutni prvak po stvaranju keša u cjelokupnoj hrvatskoj s npm od 36 posto. to kao bruto marža je izvrsno, kao neto je fantastično. ali ako ste vi tu radi razonode, a ne radi tvrtki koje stvaraju novac, naravno takva stvar je irelevantna.
inače predviđam da će krdo sad izaći, cijena možda klizne i do 40. godišnji rezultat ostaje isti, što nižas cijena, to veći bonbon. ljudi, prodajte što prije bageri dolaze.
Kakav prvak, o cemu vi pricate? Kakve veze imaju marze, kad su prihodi mali? Postoji 10 firmi koje imaju vece prihode po dionici. I odluku visokog upravnog suda nazivate spekulantnom i pri tome zanemarujete mogucu veliku isplatu stete od atln. Predpostavljam da ste nakon ovakvih natpisa sutra prvi na prodaji
S obzirom da je članak iz SD jedini izvor informacija i da još nemamo nikakav službeni dopis na ZSE ili web stranicama, citiram slijedeće:
Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnju Grada Dubrovnika poništio je lokacijsku dozvolu koju su “Exelsa nekretnine” imale za dubrovačku žičaru.
Uslijedilo je to nakon što su obitelji kojima žičara prolazi iznad glave dobile spor na Visokom upravnom sudu, koji je priznao pogrešku države u postupku izdavanja lokacijske dozvole za ovaj projekt prije osam godina.
Presudom je posve jasno kako su tadašnji Ured za izdavanje dozvola u Dubrovniku, a poslije i Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, 2010. godine posve pogrešno tvrdili da je to jednostavan objekt, a ne složeni. Tom su tvrdnjom glatko isključili vlasnike kuća pod žičarom iz postupka izdavanja dozvola. Nakon dugogodišnje pravne bitke stanari su konačno došli na svoje i lokacijska je dozvola poništena.
Sad, neka svatko protumači kako njemu paše…
ma to su bedastoće – rušenja, zabrane. pa nije vlahušić srušio zidine nego preusmjerio u gradski džep. ne želi vlahušić zaklati zlatnu koku, nego ubrati minimalno 10 posto od svake prodane karte, a to isto žele i stanari ispod žičare. riječ je onovcu i samo novcu.
druga je stvar što razni likovi truju ovaj forum jeftinim drukovima. ne znam zasto se ljutim, neka uspiju, neka cijena ode što više dolje, izgleda svatko mora naučiti na svojoj koži. doći će dividenda pa ćemo opet gore. tj. ako nas ne sruše, zabrane i potjeraju iz dubrovnika
ABC – anything but Croatia.
Mišljenja sam da će ovo u cjelini donijeti više štete RH nego ATLN.
Uz ovakve vijesti kapital će početi tražiti brutalne povrate za investicije u RH, s obzirom da takvih prilika i nema puno, a pored svih ekonomskih problema od kojih patimo ulaganja će biti sve manje i manje.
Pravna nesigurnost se još jednom pokazala kao katastrofalni problem ove banana republikice.
Žičara se neće rušiti, Lukšići će morati dijeliti dio profita od žičare sa vlasnicima kuća iznad kojih prolazi, Grad će se isto ogrebati, a karta će poskupiti za 2-3 Eura (Lukšići bi navedeno mogli iskompenzirati npr. besplatnom kavom/vodom u onom kafiću što je na vrhu) s obzirom daje sadašnjih 10Eur (ako se ne varam) već dosta visoka cijena.
imam ATLN, i ne mislim sutra prodavati, niti prekosutra, niti uskoro.
P.S.
mogu li Lukšići tužiti tadašnji Ured za izdavanje dozvola u Dubrovniku i Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva ?
Jer tako zajebati….to nije propust.
Iako ostavljam otvorenu mogućnost da se ovdje ne radi o zajebu već o nečemu drugome, ako me razumijete…
U svakom slučaju, jako loša poruka svkome tko misli ulagati u RH.
Kakav prvak, o cemu vi pricate? Kakve veze imaju marze, kad su prihodi mali? Postoji 10 firmi koje imaju vece prihode po dionici. I odluku visokog upravnog suda nazivate spekulantnom i pri tome zanemarujete mogucu veliku isplatu stete od atln. Predpostavljam da ste nakon ovakvih natpisa sutra prvi na prodaji
vi možete pisati vama slično kilu smeća na dan, mene to ne tangira. prodat ću , da , ali ne na ovim razinama. kad dođe dividenda, javite mi se s ponudom.
ne postoji nijedna firma u hrv koja na 42 prihoda ima 16 milja dobiti. atln je keš ubica, i to će ostati. da, morat će napraviti deal s gradom i sa stanarima, neka to bude 15 posto za grad i 5 posto dobiti za stanare. cijene idu gore 10 posto, promet raste 5 posto, oročeni novac (imaju ga lijepe svotice) 5 posto više kamate (pogledajte koliko su kamate veće za 2013 od 2012, znate čitati ?) – i to je to. turizam – dubrovnik – atln – tri naj hrv gospodarstva
inače, mislim da ćete imati uspjeha. dosta druka je bilo, a vidim da su neki već naunili gaće iako pojma nemaju zašto. do 45, možda čak i 40 bi moglo na trenutke otklizati. isplatit će vam se druk, moje nećet kupiti, a na 40 bit ću u velikom iskušenju
vi možete pisati vama slično kilu smeća na dan, mene to ne tangira. prodat ću , da , ali ne na ovim razinama. kad dođe dividenda, javite mi se s ponudom.
ne postoji nijedna firma u hrv koja na 42 prihoda ima 16 milja dobiti. atln je keš ubica, i to će ostati. da, morat će napraviti deal s gradom i sa stanarima, neka to bude 15 posto za grad i 5 posto dobiti za stanare. cijene idu gore 10 posto, promet raste 5 posto, oročeni novac (imaju ga lijepe svotice) 5 posto više kamate (pogledajte koliko su kamate veće za 2013 od 2012, znate čitati ?) – i to je to. turizam – dubrovnik – atln – tri naj hrv gospodarstva
inače, mislim da ćete imati uspjeha. dosta druka je bilo, a vidim da su neki već naunili gaće iako pojma nemaju zašto. do 45, možda čak i 40 bi moglo na trenutke otklizati. isplatit će vam se druk, moje nećet kupiti, a na 40 bit ću u velikom iskušenju da popravim ulaz. brojke, i uvijek samo brojke redovnog poslovanja. upravni sporovi i slični birokratski zapleti – to je jednokratna stavka
[/quote]