Cudno formulirano pitanje. Vjerujem da ce odredjeni broj izbaciti uplovljavanje u Jadransko more.
kako izbaciti cijelo jedno more. pa pola italije otpada bez jad mora. ja ne znam koji kruzer bi to učinio jer mora u veneciji parkirati 5 km dalje.
sad samo čekamo da ga izaberu i za 4 najskuplji 🙂
HAHAHAHAHAHA [emo_smijeh]
Da pogodim, to ste dobili tako da ste podjelili temeljni kapital s brojem izdanih dionica? [emo_smijeh]
HAHAHAHAHAHA [emo_smijeh]
Da pogodim, to ste dobili tako da ste podjelili temeljni kapital s brojem izdanih dionica? [emo_smijeh]
a sto ces, sancta simplicitas ili shameless druk
Po upravi atln-a dionica vrijedi 29,83 kn. Vidi obavijest ZSE.
jesi ti doista tako bed… ili se samo praviš
investimire
vjerujem da si jako dobro “potkovan” forumaš, pa te molim da nam objasniš što znači ( ili bolje formulirano pitanje ), što bi moglo značiti brisanje nominalne vrijednosti? iz dva izvora imam prilično različita tumačenja.
unaprijed hvala!
nisam dobro potkovan, jer nisam iz fin branše, nego učim u hodu. nominalna cijena ne znači ništa, to je početna cijena po kojoj je dionica kupljena jer neka cijena mora biti izvješena. kad je ludilo na burzi, onda se traži puno, kad je obrnuto, malo. knjigovodstvena ili neto vrijednost plus moć zarađivanja – to vam je jedino važno, dakle imovina i generiranje novca iz te imovine jer mrtva imovina ovdje na burzi nas slabo zanima.
nominalna vrijednost nema BAS NIKAKVE veze s knjigovodstvenom ni tržišnom cijenom. to je čisto računovodstvena i poreznotehnička varijabla. zašto se ukida nominalna vrijednost, trebalo bi pitati odvjetnike i poreznike, neki benefit za tvrtku mora biti.
hvala kolega, to smo i prije znali. pitao sam ih, ali sam dobio u najmanju ruku prilično različita tumačenja.
pa dajte, što su rekli. kako rekoh – učenje u hodu – dajte da nešto naučimo novo. što kažu – koji je rezon.
Evo što znači pozitivno poslujuće poduzeće – rast vrjednosti dionice za 1, 5 kn u godini dana kroz povećanje temeljnog kapitala. Dividendu da ne spominjemo. Tvrtke koje zarađuju stavljaju novac u vaš džep, koje gube uzimaju ga vam, ali ne naočigled, nego lijepo dok spavate, pa kad sanak završi i uslijedi buđenje, poželi čovjek da se nije ni probudio. he, he