istina, sve ja to znam…al ako krenu povecavat poreze i koncesija, pai porez na nekretnine, to bi bio veliki udarac kratkorocno, a dugorocno ne trebam ni pricati….
vec se naveliko u svakom razgovoru prica na bloombergu asset bubble, small or big, it is bubble…
imam dobar ulaz u ovu dionicu, al da bi sada ulazio u nju to neznam, mislim da nama nema povratka slijedecih 2-3 godine, da ce bdp ronit jako, jako….
a nece neokrznut biti zse, jedino dividenda moze drzati dionicu, nista deugo u tim uvjetima
Ovo je dobra dionica ali joj se cijena mora koregirati, i moji Maestrali su pali, ali čekamo i dalje privatizaciju…..
ako nastave s opterecenjim, i onaj clanak u slobodnoj dalmaciji prije 2 dana, ocekuju od koncesije 9 mil!!!!
pa kolika je onda koncesija 25%?????
ne kuzim vise nista, ja sam se nadao 10% max, a ovaj vlahusic ili je poludio ili ludi…
jer to bi bilo 50% dobiti, a to je jako lose, jako lose
i mora i ne mora. plava laguna, atlantic, turisthotel, končar, ericsson – svi su bitno skuplji, a nemaju bolje pokazatelje. dapače. ali ni dalekovod ni dioki nemaju ne dobre, nego nikakve pokazaterljke, pa opet se po paprenim cijenama trže. dakle, tu pameti nema, a ima li zarade za nas koji mislimo da smo pametni, vidjet ćemo.
sve pada, pa i maestrali i atln. kako i ne bi, uz ovakvu gospodarsku politiku.
ako nastave s opterecenjim, i onaj clanak u slobodnoj dalmaciji prije 2 dana, ocekuju od koncesije 9 mil!!!!
pa kolika je onda koncesija 25%?????
ne kuzim vise nista, ja sam se nadao 10% max, a ovaj vlahusic ili je poludio ili ludi…
jer to bi bilo 50% dobiti, a to je jako lose, jako lose
10 je minimum, 25 post o maksimum, više od 15 teško da će lukšići dati. nisu ni dosada bacali pare kroz prozor. kompenzirat će oni to, proširiti izvore prihoda dići efikasnost, dići cijene – sve pomalo. samo bez istrčavanja i uvijek strogo profitabilno.
Zanimljivo je vidjeti kako se mijenja do jučer nepokolebljivi stav onoga tko ima sto posto portfelja u dionici koja u jednom danu kada index raste, iz ničega, padne 6%. Diverzifikacija je majka mudrosti.
a sta je ovo, otpustanje preko 1500 dionica????, u jednom danu, dali je to zbog koncesije, poreza na nekretnine???
ima ko obrazlozenje?
Kada zbrojiš koncesiju, porez na nekretnine i manji broj kruzera za iduću godinu, neče se cijena dugo držati iznad 50 kn…..
[/quote]
Kada grad opali naplatu koncesije na žičaru i 40 će biti puno.
Pa čitava profitabilnost ATLN leži na žičari.Neboder sa jednim nosivim stupom
može pasti sa prvim naletima vjetra.A koncesija ga prva nagriza.
Pamet u glavu.ATLN je stvarno nekretninski fond koji se trži na BV,dok se ostali
kao JAKT,FMPS ,a nisu zaduženi su na o,20 BV i niže,TRFM na 0,16 Bv a QUNE na o,25 alk je malo zaduženiji od gore navedenih.
U ATLN dugoročno se ne bi trebalo zarađivati,a kako nula ne postoji ,znači da će se pušiti!!!!
Uskoro kreće stampedo na BID.Živi bili pa vidjeli.
broj 1., stav je i dalje tu, evo me na asku, i bit cu tu….samoizlazem cinjenice kako dolazi vrijeme koje treba sto lakse prevladati, a dugorocno, tu uopce ne vidim prepreku..
je kada imas puno kapitala, a sta bi sa 100 k trebao raditi diz. na 10 dionica, nebi, jer ih toliko ni nema a da su dobre na zse-u
broj 1., stav je i dalje tu, evo me na asku, i bit cu tu….samoizlazem cinjenice kako dolazi vrijeme koje treba sto lakse prevladati, a dugorocno, tu uopce ne vidim prepreku..
je kada imas puno kapitala, a sta bi sa 100 k trebao raditi diz. na 10 dionica, nebi, jer ih toliko ni nema a da su dobre na zse-u
Sa 100 tisuća kuna svejedno se može diverzificirati na način da u određenim omjerima imate recimo tri dionice. Kako govorite, ispada da je 100 tisuća kuna ništa pa ne treba niti biti nešto pretjerano oprezan.
Mogli ste recimo za taj novac kupiti Dioki na 4 kn i svega par tjedana kasnije prodati za 20. Sad bi imali 500 tisuća. Samo, to nije investiranje, to je rulet gdje isključivo sreća čini više od 90% uspjeha.
Mogli ste recimo za taj novac kupiti Dioki na 4 kn i svega par tjedana kasnije prodati za 20. Sad bi imali 500 tisuća. Samo, to nije investiranje, to je rulet gdje isključivo sreća čini više od 90% uspjeha.
Tko nama piše i tko nama daje savjete o atln – dioki ekipa. pametnome dosta.
Čovjek navede Dioki kao primjer NE INVESTIRANJA već KOCKANJA i vi ga strpate u “Dioki ekipu”. Ajme…
A da niste vi to malo krivo shvatili? Možda slučajno[emo_smijeh] Iako jako dobro znate što vam govorim zlonamjerno izvrćete teze, a to dovoljno govori o vama. Predlažem da još jednom pročitate što sam napisao i po mogućnosti boldate drugi dio posta.