ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nema frke, to sigurno. samo me ljuti zagadivanje koje neki rade ovdje – ja sam to kupio na 58, prodao na 60, evo sada je palo na 58 natrag, ja sam pametan, a ova firma ne valja , a dokaz tomu je da joj je cijena palu u jednoj transakciji. mora se čovjek ljutiti na takve bedastoće, makar ne bi trebao.

ako hoće kontra, onda neka pišu o uvođenju koncesijske naknade, jednokratnoj tek isplati dividende, mogućnosti ponavljasnja rekordne sezone x-tu godinu zaredom. to su neka legitimna i ozbiljna promišljanja i neman ništa protiv da se i o tome piše, dapače.

spomenuste plavu lagunu. ima nerkih firmi tipa plava, ht, turisthotel, viro itd koju su konstantno iznad booka. i to s pravom – jednostavno kvalitetu pravljabnja i dobit su natprosječni. kao ovdje.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Dvoje ljudi ovdje cijelo vrijeme pretače iz šupljeg u prazno, a treći koji se sramoti na svim ostalim temama na kojima piše kontrira u pokušaju da dokupi po kojoj lipi niže pa da onda opet promijeni ploču. Izvješće je bezvezno i slažem se s kolegom Jubito koji kaže “kibidabi”. Svi vi koji pričate o nekom vrtoglavom rastu zapitajte se na koji bi način to moglo rasti. Cijela firma se praktički zasniva na visokoprofitabilnom projektu žičare koji može biti u budućnosti samo manje ili jednako profitabilan. Firma kao firma je OK ali je zato i vrednovana na burzi na način da nije potcijenjena. Ja osobno prostora za osobiti rast ne vidim, a vi koji vidite i imate cijeli portfelj u ovoj dionici još niste dali niti jedan racionalan argument. Manje više vam se svi argumenti zasnivaju na tome “oni su Lukšići” i “kruzeri u Dubrovniku”.

neven, prozivate druge a sami pišete plitko.

cijena jest visoka, da li će rasti ne znam, da li zaslužuje rasti ne znam. znam da atln po SVIM pokazateljima spada u društvo plave lagune, turisthotela, končar transformatora, atlantiuc grupe itd. pogledajte na moje dionice njihove pokazatelje i njihovo tržišno vrednovanje i usporedite.

argument “to su lukšići” je jako dobar argument. ili možda cijenite da firma vodi sama sebe i nije važno vodi li ju lukšići, kutle ili neko treći.

atln svoj biznis zasniva na turističkoj destinaciji zvanoj dubrovnik. jeste kad čuli za taj grad. čujem da ondje se dobro živi od turizma.

jedan primjer “to su lukšići” argumenta – ugovori o najmu nekretnina između atln i klijenata osim što imaju snagu ugovora, imaju i snagu izvršne isprave. to će reći – u slučaju dospjelog, a nepodmirene kirije, atln sjeda ispravom tj ugovorom na račun dužnika tj ovršenika. nema požurnica, nema suda, samo lijepo novac promjeni vlasnika. to su lukšići i to stoji u izvješćima. ali tko još čita izvješća, pogotovo bezvezna izvješća, to nije za prave investitore. puke brojke i računi.

da malo razmotrimo situaciju za kratkorocno gledanje ove dionice.

dobit ce biti i sa ovom jednokratnom stavkom i sa povecanom amortizacijom oko 20 m, s time da imamo 8 m zadrzane dobiti

Ukoliko ne bude investicija, kupnje novih nekretnina, mozemo ocekivati da ce opet isplatiti izmedu 4-5 kn dividende.

5 m ce ko i prosle staviti za ulaganje u drustvo, 1 ili 2 ide u rezerve, i 15 m ide u dividendu

to je moje predvidanje, jer oni su puni casha i neznaju kuda s njim TRENUTNO

Vase misljenje?

ne mora biti dividenda nužno, porezno isplativije je povećanje temeljnog, dioničari tako dobiju neoporezivu dividendu – kapital raste, a broj dionica ostaje isti. u tome i jest moć profitabilne tvrtke – svaka dobit diže vrijednost dioice, dok gubitak spušta. ekipa to ne vidi, ali svaki i najmanji dobitak i gubitak utječe na fundamentalnu vrijednost dionice.

da ne bi bilo da jedni samo hvale, drugi samo kude. treba o svemu raspravljati.

10. Nažalost, soscijalističkim nasljeđem i kvazi-tržišnom ekonomijom su Hrvati bili toliko zasljepljeni ulaganjem u fizičke nekretnine, a prskanjem dioničkog balona 2008. i opet socijalističkim nasljeđem (koje je pak bilo i odgovorno za čudan pristup ulaganju u dionice u to doba) odbijeni od ulaganja u produktivnu imovinu (dionice), da su većini i ovakvi argumenti bili potpuno strani Koja su najbolja ulaganja u nekretnine u Hrvatskoj? Naime, nekretnine nisu a priori loše (evo ja bih npr. kupio stan na Cvjetnom trgu u Zagrebu za 1.300 eura/m2 ili u Maksimirskoj za 500 eura/m2). U tom sam članku zaista jednostavnim, ali vjerujem i krajnje uvjerljivim argumentima naveo primjere VPIK (produktivno poljoprivredno zemljište), ATLN (prvoklasne nekretnine za iznajmljivanje u Dubrovniku) i KORF (prvoklasne produktivne turističke nekretnine) kao primjere.

U međuvremenu su te dionice porasle 18% (VPIK), 58% (KORF), 73% (ATLN).

Inače mislim da su sva ova ulagnaja i nakon porasta cijena i dalje vrlo dobra, pri čemu moram napomenuti da sam u međuvremenu prodao ATLN jer daleko veći potencijal vidim u KORF i VPIK (ovo nije preporuka za ulaganje ni u jedno od tih).

to je istinas, nema u atln rasta od 30 posto u jednom danu ili mjesecu, dakle nema za burek. ovdje ima samo tvrtka gdje je vaš novac sigurniji nego u banci. pod uvjetom da turisti nastave dolaziti. valjda neće sad prestati :)))

http://www.mojedionice.com/fund/IzvFundOsn.aspx?sifSim=TUHO-R-A

sada malo procjenite i usporedite na koje razine ovo moze otici….

ispod 50 za početak
glavni sezona je prošla
dobit je manja nego lani,ćuda se u turizmu mogu dogoditi samo u trećem kvartalu
teristička euforija se gasi,dolazi crna zima,a to će se dogoditi i turističkim dionicama
ATLN je samo dobra firma,sa skupom dionicom s obzirom na prihode.
A što ako vam Vlahušić naplati koncesiju?

U ATLN će ned i mlijko prestati teći do slijedeće godine!!!!!!

ispod 50 za početak
glavni sezona je prošla
dobit je manja nego lani,ćuda se u turizmu mogu dogoditi samo u trećem kvartalu
teristička euforija se gasi,dolazi crna zima,a to će se dogoditi i turističkim dionicama
ATLN je samo dobra firma,sa skupom dionicom s obzirom na prihode.
A što ako vam Vlahušić naplati koncesiju?

U ATLN će ned i mlijko prestati teći do slijedeće godine!!!!!!
[/quote]

toliko glu… na tako malo mjesta davno ne vidjeh. lopina, daj biraj bitke, ne rasipaj snagu na neosvojivo.

Moram se složiti sa lopinom i dao sam mu stotku. Atln nije više in i neće biti opet godinu dana kad ćemo čekati opet rezultate 3. kvartala. Sve drugo je nebitno. rekao sam vam već kod 60 da to ide dolje. Još 300-tinjak kom po 55-54 i eto nas na 52 a bojim se da će se cijena i prepoloviti do proljeća. Uostalom , slično se događa svake godine.

prepolovit?????, pa onda ce biti 30 kn, a dividenda 4 kn…daj malo argumentacije molim vas, a ne nebuloze pisati….

i samo da napomenem, tu i tamo stavim naloge da vidim jesu ovi nalozi pravi, na prodaju, okrugla cifra, tek toliko da vidim….

a znate sta vidim da dvije osobe prebacuju dionice, a moje nece pokupiti, hmmmm kako cudno…preljevanje iz supljeg u prazno

New Report

Close