ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Samo da ne odemo u ligu za bedake, pošto zadnja 2 dana ako se ne varam nema prometa. Začuđujuće, ovi neće prodati a ovi drugi kupiti.

ništa tu nije začuđujuće, mlijeko po 5,5 ili 6 če svatko kupitu, ali po 8 ili 9 samo onaj tko ima viška novaca i manjka pameti. ista stvasr je i s dionicama.
ovaj put se slažem s oreškovićem, dionica nije više jeftina, kao što lojtra govori ne znam na temelju kojih pokazatelja, ali budućnosti ima. da li i 5 kn dividende svake godine, ne bih bio tako optimističan jer 5 puta 3 335 000 (circa) = 16 675 000. atln će vjerovatno toliko imati i čisto na kraju, ali da li će sve ići u dividendu, a ništa za tvrtku, sumnjam, lukšići vole organski rast bez dugova, a bez reinvestiranja dobiti jedini izvor financiranja ostaju krediti.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

dobit ove godine je cca 20 mil, ima zadrzane dobiti 8 mil., tako da dividendu izmedu 4-5 kn mozemo sigurno ocekivat, a ostatak ce ici u reinvestiranje.

ili sta bi meni osobno jos bilo draze da svih 20 iskoriste za kupnju jos jedne nekretnine koja ce ostvarivat ko i nautica ili pile, 300.000 eura godisnje

a za projekte imaju uhodanu shemu, recimo za parking iza grada kao jedan od novih projekata, oni jednostavno imaju tu parcelu(3/4 tocnije), investitor gradi i ulaze novac oni dobiju dodatnu vrijednost ili kroz garaze ili kroz poslovne prostore, tako da su to sigurno novi prihodi bez ulaganje jedne lipe….

za ovu dionicu neko jako velike kolicine prodaje, odnosno ostale netko kupuje….

posto ne vidimo promjene u prvih 10, stvarno neznam tko bi to mogao biti i koji je cilj takvog iskipavanja??(rusenje cijene)…

Netko je u startu prodao atln po 53 kn i kupio Dioki po 27 kn. Zasad pušiona potez a kad atln skoči na 57 bit će još veća.[emo_smijesak]

lojtra
Ti kao znaš tko je šta kupio kada je prodao Atln. Nemoj pisati gluposti. Samo nagađaš.[emo_palacd]

za ovu dionicu neko jako velike kolicine prodaje, odnosno ostale netko kupuje….

posto ne vidimo promjene u prvih 10, stvarno neznam tko bi to mogao biti i koji je cilj takvog iskipavanja??(rusenje cijene)…

U minusu ste 15 ili 20 % a ušli ste ovdje sa cijelim portfeljem kako sam ćuo.
U isto vrijeme pišete na nekim drugim temama o nekim drugim dionicama i pišete da ne valjaju vidi se da ne razumijete tematiku uopće.
Kada vam netko od starijih i iskusnijih forumaša koji imaju uz sve i znanje ( npr. na ovoj temi kolega ING ), nešto napiše ili sugerira vi se bahato obrušujete.

Površno čitajući vaše postove i gledajući ovo vaše ulaganje ALLin u ATLN, vidim da nemate blage veze o ulaganjima.

Toplo vam preporućujem, a preporuke rijetko dajem, izađite iz dionica i kupite udjel u dioničkom ili indexnom fondu.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Nije da ga branim, i meni zna ponekad ići na živce, ali dečko ima samo 23 godine, dobro nisam ni ja koliko puno stariji, imam 26 godina, ali sam u ovome od svoje 17…. Naučio sam ja, naučit će i on…

Najveća mu je greška što ide okolo po temama i hvali ATLN dok sere po ostalima, ali doći će i njemu u glavu da se ozbiljan investitor ne da lako nagovorit…

Uostalom, da li decko ima ALL-IN u ATLN je njegov izbor, sve zavisi od veličine portfelja kojim dečko upravlja…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Nije ni ja da ga branim ali šuška se da Neno čeka na 50 kn a kad on krene brzo smo na 100-tki.[emo_palacg]

Zar nije od vec odvozio svoje?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Nikada nije dobro sve investirati u samo jednu dionicu. Kažu mnogi.
Pa, opet. Znate li kakvi su bili Buffett-ovi počeci?

Warren Buffett je cijeli svoj kapital ulagao u samo jednu dionicu. I to više puta. Nije htio imati diverzificirani portfelj s nekoliko dobrih dionica, ako može imati jednu odličnu.

…i tako sve dok nije došao do kapitala da si može priuštiti diverzificirani portfelj.

Ukoliko momak misli da je ovo odlična dionica, neka mu bude. Premda mala diverzifikacija ne bi bila naodmet.

Ja osobno smatram kako je ovo jedna vrlo dobra dionica. Pokazala bi se “formalno” puno boljom da nije promjenjena stopa amortizacije. Premda je viša dobit tu; samo skrivena. [emo_smijesak]

Također, nadam se dogodine nešto manjoj dividendi. Ostatak u širenje, kakvu novu nekretninu i sl.

Maloprije sam nadokupio 185 komada po 54,00 kn. Tu mi je negdje ujedno i srednja cijena. Kupovao sam od 49-60 (+/- koja kn).

Očekujem malo gušću kupovinu kada legnu novci od dividende. Štoviše, i sam ću malo nadokupiti. Pogotovo ako još malo padne.

kolega ivan, pa tata nikad ne spava i uostalom nma odmora dok traje obnova 🙂

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close