ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I ja sam na bidu ali to o drugoj žičari je čisto lupetanje. Pisalo je više puta da ništa od toga, građani neće to dopustiti odmah u startu.

tako da, ovo je i dalje best buy na zse, sigurno, a sada otkada je i dividendica tu i otkada je siguran godisnji rast…

pa daj link?, ja sam je skroz proucio i uopce se nigdje ne spominje nista slicno

Da, e sada treba uzeti u obzir da grad nece 2 puta pogrijesiti sa naknadam, da koncesiju nece dati besplatno, itd, itd…pa ko bi isao graditi pod tim uvjetima…
ili jos bolje ko bi se uopce isao inatiti luksicima u dubrovniku??!!

Već vam je napisao jedan kolega da se konkurencija lijepi kao muha na “gov..” tamo gdje postoji velika profitabilnost. A od toga najviše profitiraju građani, turisti ili što već jer cijene padaju. To je jedna od osnovnih stvari na slobodnom tržištu. Alternativa tome je monopol koji je u dugoročnom pogledu katastrofalan za sve i to se nadam se ne mora objašnjavati. Dugoročni monopol je moguć samo intervencijom vlasti, na slobodnom tržištu on je jednostavno nemoguć u dužem vremenskom periodu. Ne radi se ovdje o nikakvom inačenju već jednostavno o normalnom poimanju stvari. Ako Lukšići vrijede, konkurencija će iz njih izvući najbolje. A ako već računaju na monopol, razna ucjenjivanja i igrice s lokalnom vlasti onda im zaista nije nikakav problem poigrati se i s malim dioničarima. Nemojte zaboraviti da imaju preko 85% dionica i praktički mogu raditi što ih volja.

Da u potpunosti u pravu, imas pravo u svemu, samo ti vidis a mi ostali nista ne vidimo

uvijek valja odvagnuti za i protiv.
1. izvrsna uprava, izvrsan položaj, izvrsna djelatnost
2. dolazak konkurencije, dividenda isplaćena ne za 1, nego za 3 godine, što dulje i viš rasteš, teže je održati te stope

atln je sunula ne zbog poslovanja, nego zbog dividende, jer poslovali su bili godinama izvrsno, pa ništa, onda dođe dividenda i u mjesec dana dionica skoči za 70 posto. tko bi ovo htio kupiti zbog dividende neka prouči omjere ima na umu da ovako izdašne dividende dogodine ne bude, ali lijepe bude.

hvalospjevi tipa – siguran rast, fenomenalna dionica itd. ništa nije sigurno, pogotovo ne budućnost i ono što je fenomenalno na 40 kn, na 60 prestajebiti fenomenalno i postaje samo dobro i privlačno.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

slazem se, sada je dobro i pametno ulaganje, a kako to i ide kod nasih ljudi, cim je skuplje odmah je primamljivo….

sada je dobro i privlacno, na 100 kn ce biti realno…

kolega oresković, uz cijenu od 100 kn, pokazatelji bi otprilike bili sljedeći

p/b 2
p/e 22
div prinos 2,33

u tomu trenutku atln bi bila najskuplja dionica zag burze. jednom rječju, atln bi tada bila suludo skupa i ta cijena bi odražavala uvjerenje ulagača da će prihodi samo rasti, dobit samo rasti, dividenda samo rasti. možda i bude tako. ali ako se to ne dogodi, dogodi se ht – veliko razočarenje i još veći pad

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

ajde mi molim vas napisite godisnje stope rasta atln?, ajde molim vas,

kolega oresković, uz cijenu od 100 kn, pokazatelji bi otprilike bili sljedeći

p/b 2
p/e 22
div prinos 2,33

u tomu trenutku atln bi bila najskuplja dionica zag burze. jednom rječju, atln bi tada bila suludo skupa i ta cijena bi odražavala uvjerenje ulagača da će prihodi samo rasti, dobit samo rasti, dividenda samo rasti. možda i bude tako. ali ako se to ne dogodi, dogodi se ht – veliko razočarenje i još veći pad

Uglavnom svi prihodi se zasnivaju na žičari.Ograničeni kapaciteti,pvečanja u
sezoni ne može biti.Prošle godine popunjenost u dva udarna mjesta je bila 100%
sada može biti samo manje pa kvartalno izvječće ne može biti bolje za teći kvartal.Šansa za povečanje dobiti je u predsezonskim mjesecima,a prva dva kvartala su bila lošija nego lani.Dakle,dobit kao prošle godine bi bio uspjeh.
Ali neće biti, jer je veća amortizacija.
A što ako se grad izbori za plaćanje koncesije.Jedini prostor za rast prihoda je povečanje cijene na žičari.

Ovo je odlična cijena za ATLN,a volio bih da me demantira poslovanje a samim time i rast dobiti i naravno cijena dionice.

nema prostora za rast???

pa jel ti uopce znas kakve oni ugovore o najmu imaju?, daj ljudi se prvo raspitajte, procitajte, pa onda mozemo komunicirati i lijepo pricati…

Lopina, ne slušaš i ne čitaš vijesti? Oboreni su svi rekordi u Dubrovniku i ostatku Jadrana, osim u Istri.[emo_smijesak]

New Report

Close