ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

najbolje izvjesce na zse-u sigurno!!!

Gdje se može pročitati njihovo pojašnjenje?
Ovako, na prvi pogled što ja vidim:
+ rast poslovnih prihoda, rast potraživanja, ukupno povećanje novčanog tijeka.
rast rashoda ponajviše zbog amortizacije, te većih plaća i dodataka plaći.
Ubrzana amortizacija će jednom dati dobru dobit. Problem je što će se do tada događati ovaki iskrcaji ljudi koji nisu malo detaljnije pogledali izvješće.
Moguće da sam i sam nešto izostavio ili krivo vidio jer pogledao sam ovako u žurbi. Očekivao sam ipak bolje od njih, no očito ćemo trebati još pričekati! [emo_smijesak]

Budući da Atlas Hotel Odisej d.o.o. nije mogao plaćati najam i nabio dug od 5 mil kn. Sada su Atlas Hotel Odisej sa svom imovinom pripojili Jadranskim luksuznim hotelima d.d. odnosno trampali za njihovih 4,44% dionica. Jadranski luksuzni hoteli su na ime najma koji nije podmiren ATLN, nakon izvještajnog razdoblja keširali tih 5 mil kn. Ali rashod na temelju knjigovodstvene i stvarne vrijednosti hotela Odisej koja je ušla u obračun kod pripajanja je 4,7 mil tako da opet dolazimo na slično.
Vjerojatno bi radi bolje slike trebalo zanemariti izvanredni rashod pa bi rezultati bili 10-tak % bolji od prošlogodišnjih.

Imate ovdje..
http://zse.hr/userdocsimages/financ/ATLN-fin2013-2Q-NotREV-N-HR.PDF

[/quote]
Sve u svemu,amortizacija je veća,što ne znaći da je prošle godine bila točno obračunata,nego ove.Ali ipak veća amortizacija=veći troškovi i na kraju manja
dobit.Hotel Odisej je u bilanci vjerovatno donio gubitak i to ne kratkoročni
nego trajni jer sa 2,42% udjela u Jadranskim luksuznim hotelima vjerovatno neće
ostvarivati u dužem razdoblju nikakav dividendni prinos s obzirom da se trebaju
pokrivati gubici iz poslovanja i Štokova carstva.
Dakle,jedino ostaje žičara i dobit koja se ostvaruje u tom dijelu.Sve ostalo je minimalno pa će se dionica laganini vratiti prema 40.

U ATLN nema razloga za euforiju,vrijeme je za tutanj.

Imas pravo, nema, ajde mi prodaj za 40 kn sve cu kupit, moze?

ne budite smjesni najbolja dionica na zse-u, daleko najbolja, najstabilnija…

u rast dobiti po stopi od 30%, ko to ima

Hahahahahahahahha…. Nemoš virovat!

Možda najbolje ako samo njega gledaš!

Moje pisanje na forumu je samo iznošenje mojeg mišljenja i nije nagovor na nikakvo djelovanje na tržištu kapitala! .I.

ajde me demantiraj da je drugacije, ajde molim te, i opet ponavljam da nisam navlakus tu neki, nego da iskljucivo govorim samo cinjenice

Lopina smatra da je bolje imat 100% nečega što stvara gubitak nego 2,5% nečeg što stvara plus. Zato je on 100% u dionicama koje stvaraju gubitak

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Jasnija slika će biti u trećem kvartalu, za sada fantazirate i s dobiti i s tržišnom kapitalizacijom i s novcem na računu. Zbrajate kruške i jabuke, a onda sve to skupa množite s maštom.

Gdje se može pročitati njihovo pojašnjenje?
Ovako, na prvi pogled što ja vidim:
+ rast poslovnih prihoda, rast potraživanja, ukupno povećanje novčanog tijeka.
rast rashoda ponajviše zbog amortizacije, te većih plaća i dodataka plaći.
Ubrzana amortizacija će jednom dati dobru dobit. Problem je što će se do tada događati ovaki iskrcaji ljudi koji nisu malo detaljnije pogledali izvješće.
Moguće da sam i sam nešto izostavio ili krivo vidio jer pogledao sam ovako u žurbi. Očekivao sam ipak bolje od njih, no očito ćemo trebati još pričekati! [emo_smijesak]

Budući da Atlas Hotel Odisej d.o.o. nije mogao plaćati najam i nabio dug od 5 mil kn. Sada su Atlas Hotel Odisej sa svom imovinom pripojili Jadranskim luksuznim hotelima d.d. odnosno trampali za njihovih 4,44% dionica. Jadranski luksuzni hoteli su na ime najma koji nije podmiren ATLN, nakon izvještajnog razdoblja keširali tih 5 mil kn. Ali rashod na temelju knjigovodstvene i stvarne vrijednosti hotela Odisej koja je ušla u obračun kod pripajanja je 4,7 mil tako da opet dolazimo na slično.
Vjerojatno bi radi bolje slike trebalo zanemariti izvanredni rashod pa bi rezultati bili 10-tak % bolji od prošlogodišnjih.

Imate ovdje..
http://zse.hr/userdocsimages/financ/ATLN-fin2013-2Q-NotREV-N-HR.PDF

[/quote]
Sve u svemu,amortizacija je veća,što ne znaći da je prošle godine bila točno obračunata,nego ove.Ali ipak veća amortizacija=veći troškovi i na kraju manja
dobit.Hotel Odisej je u bilanci vjerovatno donio gubitak i to ne kratkoročni
nego trajni jer sa 2,42% udjela u Jadranskim luksuznim hotelima vjerovatno neće
ostvarivati u dužem razdoblju nikakav dividendni prinos s obzirom da se trebaju
pokrivati gubici iz poslovanja i Štokova carstva.
Dakle,jedino ostaje žičara i dobit koja se ostvaruje u tom dijelu.Sve ostalo je minimalno pa će se dionica laganini vratiti prema 40.

U ATLN nema razloga za euforiju,vrijeme je za tutanj.
[/quote]

…totalno krivo…

Hotel Odisej je stvarao gubitak = rashodi bez njega biti će manji.
Hotel Odisej je u bilanci bilježen pod materijalnom imovinom. Znači za istu je generirana amortizacija. Sada toga nema. Rashodi od amortizacije bi trebali biti manji.

Pojaviti će se izvanredni prihodi (lijepo piše u pdf izvještaju). Znači prihodi veći.

Ovdje tek treba biti dobroga.

Ono jedino što je nejasno je da li je “trampa” Odisej za dionice realna ?

Ja znam da je ovo sve odlicno, i ko imalo shvaca mogucnost ove tvrke njeno poslovanje, zabetonirate ce se ko ja, kupovat i dalje i kada dode vrijeme da je investicija dala svoje, otici sa 150% vise….

i zahvaliti vlasnicima

Ono jedino što je nejasno je da li je "trampa" Odisej za dionice realna?

Budući da je razlika između knjigovodstvene cijene i cijene po kojoj je obavljena “trampa” jako blizu onoga što je plaćeno kao dugovanje, pretpostavljam da je knjigovodstvena cijena bila realna pa je naknadno diskontirana. To s mog gledišta ustvari znači da se ATLN oprostio od naplate dugovanja i “trampao” nekretnine po realnoj cijeni koju je umanjio za dug. Isto bi bilo da je “trampao” po knjigovodstvenoj i brisao potraživanja. Ovako je nešto bolje jer su za jedan dio ipak dobili keš. Budući da nisam dioničar ne da mi se istraživati što je s cijenom po kojoj su ustvari stekli dionice Luksuznih hotela iako ne vjerujem da su sami sebe time oštetili. Uglavnom, ništa specijalno se nije dogodilo.

vi ne shvacate da je luskiceva beba atln, i da mu je sigurno drza nego plag ili ath, upravo zbog toga jer ju je on u ovom smjeru pokrenuo…a ima 29 godina, zeljan dokazivanja, novaca ima, veza ima, i najbitnije ima ljude oko sebe, a atln je njegova kreacija

Ovdje tek treba biti dobroga.

ovo je bila dobra prilika na 30-35 kn pa + dividenda na to…ali sad je daleko od dobre prilike za kupnju [emo_palacd]

New Report

Close