koliko nas lijepih stvari ceka pred kraj mjeseca, prvo izvjesce a nakon toga…
U svakom slučaju u utorak 30. srpnja vijećnici će podizanjem ruku odlučiti o daljnjoj sudbini Srđa, ali i Grada. Na njima je velika odgovornost, a bez obzira na rezultat povijest će pamtiti ovu epizodu dubrovačke svakodnevnice, kao i imena ljudi koji su odlučivali o budućnosti Dubrovnika.
Izvješće je izašlo, sada me jedino još zanima kako će burza na to odreagirati. Na prvi pogled smanjenje dobiti od 60% izgleda grozno ali valja pročitati i pojašnjenje kako se do toga došlo. U svakom slučaju rezultati nisu ničime zadivili.
prekrasno sta reci, povecanje prihoda od 21,6%, povecanje dobiti 30,4%, pa ko ima takve rezultate….
bravo, bravo, i jos jednom bravo!!!!
Ako zaista vjerujes u poslovanje dotičnog drustva, onda sutis i kupujes. Pisanje ti nema nimalo smisla, jer lupaš bez ikakvog rezona uz već sve javno poznato.
Ostalo ne bi komentirao, jer je trošak vremena. Sretno!
kasnije cu detaljniju analizu napraviti, al ovo je stvarno fenomenalna dionica….
24. srpnja ATH je podmirio sve dugove koje je Hotel Atlas Odisej ima+ zakupnina koju je duzan ATLN-u!!!!!! Rijesili su dugove hotela, te ce jos platiti atln-u kompletnu zakupninu koju su duzni
imamo 2,49% dionica ATH-a….sta je jako velik udio(npr.xy ima toliko u korf-u)
rast 21% prihoda, i 30% rast dobiti, a to je predsezona!!!!
ostvaren dobitak od financiskih prihoda od 0,88 m….prevedeno to znaci da imamo prije isplate same dividende preko 80 milijuna na ziro-racunu!!!!!!
ponavljam preko 80 MILIONA na ziro-racunu!!!!!
Ako zaista vjerujes u poslovanje dotičnog drustva, onda sutis i kupujes. Pisanje ti nema nimalo smisla, jer lupaš bez ikakvog rezona uz već sve javno poznato.
Ostalo ne bi komentirao, jer je trošak vremena. Sretno!
Ima smisla ako se iskrcava 🙂
Nemam vise kapitala za ukrcavanje, a i tako sam 100% u ovoj dionici, ma tu samo tece med i mlijeko…
bit ce opet kapitala do 15.8., kada sjedne dividenda i placa, pa ce opet biti kupnje…..
sve sam pojasnio u analizi, samo da kazem tvrka koja vrijedi 300 M trzisne kapitalizacije ima 80 M kesa na racunu, bez ostalog
Zanimljiv i zagonetan izvještaj. Ono što je napravljeno je po meni dobro, no ne znamo da li je za isto primljena dostatna naknada.
Kako u ovom izvještaju ima izvanrednih rashoda, tako će u narednom biti izvarednih prihoda…(5,3 mil + zakupnine nakon 31.03)…
Sve u svemu ako vjerujemo upravi ovo ide u dobrom pravcu…
Na prvi pogled smanjenje dobiti od 60% izgleda grozno ali valja pročitati i pojašnjenje kako se do toga došlo.
Gdje se može pročitati njihovo pojašnjenje?
Ovako, na prvi pogled što ja vidim:
+ rast poslovnih prihoda, rast potraživanja, ukupno povećanje novčanog tijeka.
– rast rashoda ponajviše zbog amortizacije, te većih plaća i dodataka plaći.
Ubrzana amortizacija će jednom dati dobru dobit. Problem je što će se do tada događati ovaki iskrcaji ljudi koji nisu malo detaljnije pogledali izvješće.
Moguće da sam i sam nešto izostavio ili krivo vidio jer pogledao sam ovako u žurbi. Očekivao sam ipak bolje od njih, no očito ćemo trebati još pričekati! [emo_smijesak]
Sve sam pojasnio, al od ovakog lijepog izvjestaja jos ne mogu doci sebi, mislim da je moja odluka i piskaranje po ovom forumu sada zacepilo mnoga usta koja su govorila kontra….
Ovo je stara vijest, ali na forumu je nitko nije komentirao…
“Koncesija gradu;
Uspinjača na novoj trasi: s kruzera izravno na Srđ.”
Žičara koja bi putnike s kruzera iz dubrovačke luke Gruž prevozila do Srđa i na taj način pridonosila smanjenju sezonskih gužvi u prometu pričekat će izmjene i dopune GUP-a Grada Dubrovnika. U temeljni prostorni dokument ucrtat će se trasa uspinjače, svojevrstan spoj s već postojećom panoramskom žičarom u vlasništvu “Excelsa nekretnina”.
− Prije ucrtavanja trase žičare trebat će urediti poveznicu puta preko hrpta brda na potezu od Gruža preko Nuncijate do Srđa. Pritom su Hrvatske šume preuzele obvezu prosijecanja i uređenja protupožarnih putova kako bi se, osim žičare, osigurala i šetnica za građane i turiste rekreativce, no zasad još ništa nisu poduzele u tom pogledu – kazao je glasnogovornik gradske uprave Zoran Obradović i potvrdio spremnost gradske uprave za uključenje u projekt.
− Grad je spreman iz proračuna sufinancirati i izgradnju potrebne hidrantske mreže kako bi se u slučaju požara u ljetnoj sezoni osigurala obrana južnih obronaka Srđa – dodao je Obradović, uz napomenu da bi dubrovačka gradska uprava izdala koncesiju za buduću žičaru od Gruža do Srđa po modelu koji namjerava primijeniti u slučaju žičare na Srđu.
Podsjetimo, Grad Dubrovnik ljetos je najavio kako od Lukšićeve grupacije “Adriatic Luxury Hotels” namjerava kupiti panoramsku žičaru do Srđa, dok je gradonačelnik Andro Vlahušić s ministrom prometa Sinišom Hajdašem Dončićem dogovorio pripremu pravnih akata prema kojima će se koncesije za žičare ubuduće dodjeljivati lokalnoj samoupravi. Gradonačelnik je pozdravio prijedlog Ministarstva i dodao da će nova regulativa omogućiti Gradu Dubrovniku ubiranje dijela prihoda od žičare, što je gradska uprava tražila u više navrata.
Dodao je kako je plan gradskih vlasti uvođenje žičare u sustav javnog prijevoza, što bi građanima omogućilo prijevoz na Srđ uz korištenje mjesečnog pokaza. Zanimljivo je da su žičare za prijevoz osoba do usklađivanja zakonodavstva RH s europskim pravnim stečevinama bile u nadležnosti lokalne samouprave, a zatim su prebačene na državnu razinu. Nakon najava iz Ministarstva prometa, koncesioniranje se izgledno ponovno spušta na lokalnu razinu.
Uoči otvaranja žičare, dubrovački gradonačelnik preklani je od bivše premijerke Jadranke Kosor zatražio podršku za zahtjev Grada Dubrovnika da zadrži četvrtinu iznosa od svake prodane karte na dubrovačkoj žičari, ocijenivši neprimjerenim da zaradu od naplate vožnjom ubire isključivo privatni koncesionar. Odgovor nadležnih je izostao.
Gdje se može pročitati njihovo pojašnjenje?
Ovako, na prvi pogled što ja vidim:
+ rast poslovnih prihoda, rast potraživanja, ukupno povećanje novčanog tijeka.
– rast rashoda ponajviše zbog amortizacije, te većih plaća i dodataka plaći.
Ubrzana amortizacija će jednom dati dobru dobit. Problem je što će se do tada događati ovaki iskrcaji ljudi koji nisu malo detaljnije pogledali izvješće.
Moguće da sam i sam nešto izostavio ili krivo vidio jer pogledao sam ovako u žurbi. Očekivao sam ipak bolje od njih, no očito ćemo trebati još pričekati! [emo_smijesak]
Budući da Atlas Hotel Odisej d.o.o. nije mogao plaćati najam i nabio dug od 5 mil kn. Sada su Atlas Hotel Odisej sa svom imovinom pripojili Jadranskim luksuznim hotelima d.d. odnosno trampali za njihovih 4,44% dionica. Jadranski luksuzni hoteli su na ime najma koji nije podmiren ATLN, nakon izvještajnog razdoblja keširali tih 5 mil kn. Ali rashod na temelju knjigovodstvene i stvarne vrijednosti hotela Odisej koja je ušla u obračun kod pripajanja je 4,7 mil tako da opet dolazimo na slično.
Vjerojatno bi radi bolje slike trebalo zanemariti izvanredni rashod pa bi rezultati bili 10-tak % bolji od prošlogodišnjih.
Imate ovdje..
http://zse.hr/userdocsimages/financ/ATLN-fin2013-2Q-NotREV-N-HR.PDF