ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nije ni meni i razumijem da zvuči kao navlačenje ali ja sam ovu dionicu kupovao kada je bila i 18 kuna a prodavao sam je i po najvišoj cijeni 64kuna prije oko godinu dana – ali mislim da realno gledajuči da će cijena prema 90-ali što ne znači da je sve crno na bilo -dinice po naravi su sive,može rast može padati a ja probam sve to osluškivati-nekada dobiješ a nekada ne-svak za sebe donosi odluku

Ovo je dobra dionica sa super dividndom, a kada su krenuli sa dividendom nece se iduce godine predomisliti, Luksici su ozbiljni biznismeni,
ali jedna bitna stvar, kada prodje 24.07. i onda objave fin. izvjesce za prvih 6 mjeseci sa povecanjem dobiti i za prvih 9 mjeseci jos i vise, da li ce onda dionica padati ili rasti, jer ce lijepa dobit biti ozbiljan argument da i iduce godine dobijemo lijepu dividendu…
a buducnost ove dionice, pa obnavljaju se hoteli u Srebrenom (HUP Andjelka Leke), Kupari sa natjecajem krecu ovaj mjesec, Srdj je neupitan itd., perspektiva je jasna, u Dubrovniku fali kvalitetnih smjestajnih kapaciteta, KORF ulaze ogromne pare u obnovu svojih hotela, ja cekam kupca za Maestrale koji isto vape za obnovom i dizanjem kvalitete,( primjera u Maestralima se najbolje prodaje hotel Uvala koji im je jedini sa 4 zvijezdice, znaci skupo se najbolje prodaje), tako da buducnost ove dionice je svijetla, i ima puno argumenata za imati je u svom portfelju…

Kada se okupe lokalni dušebrižnici koji drukaju na pad (bez navedenih razloga, temelja…), te su isti ocjenjeni sa 100% – tada znam da sam uložio u dobru dionicu. [emo_palacg]

Dušebrižnici paze na nas, paze na naše novce, na naša ulaganja. [emo_smijesak]

Kada pročitam da će nakon ex-dividend day-a dionica pasti koju kn, to me ništa ne čudi. To je sasvim normalno. No, to ne znači da će se tu dugo i zadržati budući da svega par dana kasnije izlazi Q2. [emo_palacg]

Ne očekujem ga bajnog, no boljeg nego li lani. Pravi BOOOOM očekujem za Q3.

Kolega kanabis je već ranije napisao kako čeka ATLN na 40-ak kuna. Normalno je da druka na pad, te se nada kako će ga zabrinuti dioničari tada nakititi na BID-u.[emo_smijesak]

Svi se međutim slažemo da je ATLN i više nego li poželjan u portfelju. Dugoročno se očekuje rast. Kratkoročmo nam tek prethodi vidjeti.

Također, ne slažem se kako se pisanjem na forumu o kupoprodaji postiže kontra učinak. Postiže se dosljednost. Temelj koji pokazuje kako se samo ne druka, nego djeluje i vjeruje u dionicu.

Naposljetku, samog Bakića sam nedavno pitao na blogu mišljenje u vezi ATLN. Ništa negativno nije rekao. Štoviše, samo lijepe riječi, te ga svrstao kao dobro konzervativno ulaganje. Razlozi prodaje – ulaganje u KORF koji je tada imao veći rast.

Ne volim “spamati” temu. Volim iznositi činjenice, no kada se ovako beskrupulozno i negativno druka na pad, tada osjećam potrebu iznijeti svoje mišljenje; nešto i pozitivno.

Lijep pozdrav dioničarima i simpatizerima ATLN. [emo_smijesak]

Moze li neki razlog zasto ocekujete boom u 3q? Po meni atln ima vrlo fiksne prihode, koji su prosle godine potpuno iskoristeni. Naime 2012 god su za raliiku od prijasnjih godina uspjeli staviti sve svoje nekretnine u funkciju. Ebit marza im je odlicna i tesko da ce tu sto poboljsati. Postoji li prostor za rast?

O kupovini atln sam govorio figurativno. Naravno da bi kupio dionicu sa p/e ispod 10 i gotovo bez duga. No atln mi uopce nije u blizem fokusu. A gospon guru je vjerojatno uocio isto, pa izasao.

Seeker
Gosp. Bakić je na blogu napisao kako je u Atln ušlo puno tradera i da to nije dobro za dionicu.

atln ima mjesta za rast-cijena karte od prošle godine je otišla gori za 20% a sve više ljudi se vozi na srđ-samo to je garancija rasta za ovu i iduću godinu-ali tu je i spajanje hotela odiseja sa jlh a atln je samo dionočar -što znači da više nema gubitaša koji je atln donosio gubitak od 2000000kuna-a sada će donositi profit u obliku dividende na razini jlh što čine sve najbolje hotele u dubrovniku-još dodj tome da sve nekretnine su u najmu stim da su najamnine dogovorene da rastu svake godine samo neznam za koliko posto ~6-10%-ovo su moji razlozi zašto mislim da ima prostor za rast do 90kuna-ima mjesta za rast kanabis i to za 20% ove goine i 25% iduće godine

Anthony
Očekuješ rast dionice na 90 kn, a prodaješ dionice po 60kn. Tko je tu lud?

ANTHONY, interesira me ovaj podatak da je cijena karte za žičaru u odnosu na prošlu godinu otišla gore 20%, da li je to točno, jer to garanitra ovogodišnju dobit od barem 20 mil. kuna, a za ovakvu dividendu kao ove godine ode 15 mil. kuna, znaći 5 mil. kuna mogu još pospremiti…

a ATLN je sada dioničar JLH što je stvarno lijepa stvar…

slobodno sto se tice podataka o ovoj dionici mozes mene sve pitati, ajmo reci da sam je proucio u srz…

da istina je….

globus- luksic rekao da idu prihodi ove godine 25% gore

i da ti jos nesto pojasnim, iskazivanje dobiti je malo ajmo tako reci stvar dogovora, odnosno, iskazuje se koliko ti pase…to valjda svi znaju…ono sta je bitno po meni, da oni imaju u ovom trenutku preko 40 mil kuna na ziro racunu

cijena karte je sada 94 kuna a bila je ispod 80

Hvala dečki, to je bonbon firma, ja ovdje ostajem dugoročno, ovo i TUHO su mi dividendne dionice koje držim i ne diram, ide dividenda a dionica stalno po malo raste, kuda češ bolje….

New Report

Close