Pozdrav svima.
Novi sam na forumu iako ga pratim godinama, a zadnje vrijeme i sam malo trgujem.
Jel ima ko da mi objasni ovu vijest. Ja to čitam i ništ mi nije jasno.
Pozdrav
nisam. iako kad vidim tebe da se pojaviš na temi i da zazivaš 2x – 3x veće razine iz iskustva znam da bih trebao bježati [emo_namigusa]
Zazivao sam i na ddjh kad sam kupovao po 30 kn i ostvarilo se.[emo_palacg]
Pozdrav svima.
Novi sam na forumu iako ga pratim godinama, a zadnje vrijeme i sam malo trgujem.
Jel ima ko da mi objasni ovu vijest. Ja to čitam i ništ mi nije jasno.
Pozdrav
Vaš link …
[/quote]
Koliko sam ja shvatio ATLN ima po tome 4,44% dionica Jadranskih luksuznih hotela sto nije mala stvar, to je najveca grupacija hotela u Dubrovniku i rade kao ludi, tih 4,44% je isto jako vrijedna imovina….
imali su jedan hotel cijeli, sad imaju srazmjerni udio u hotelskom lancu. mislim da će to biti smisao ovoga doista suludo kvazi učeno sročenog dopisa.
U Dubrovniku vec pola milijuna nocenja!
-Dobit po dionici 4,76 kn za 2012.
-kapital po dionici 56,60
-nakon isplate dividende na kraju ove godine BV ostaje
isti,a možda i manji
-prvi kvartal 2013 lošiji od prošlogodišnjeg
-ni ostali neće biti puno bolji,prošlogodišnji i predprošlogodišnji rast prihoda su posljedica otvaranje poslovanja sa žičarom
-to je bilo jednokratno,nema više
-nakon plačanja koncesije gradu za žićaru,a nakon povečanje amortizacije od
cca 2 mil. kn godišnje dobit ove godine bi trebala biti manja,što znači i manji
dividendni potencijal i manju dobit
-smatram da eventualni rast prihoda od povečanja broja gostiju ne može bitno povečati prihode od žičare
-dakle,stagnacija,sa izglednim padom dobiti
Dionica je solidna.nekretninski fond koji nešto zarađuje,bez perspektive za neki značajniji porast.
Dakle,dugoročno,predviđam stagnaciju.
Da te odmah demantiram…
manja dobit je prvog kvartala je zbog povecane stope amortizacije( to ti inace rade tvrtke koje su toliko sigurne da im nece nista pokvariti godisnju dobit)
kao drugo sam vlasnik je rekao da prihodi idu vise od 25% gore ove godine, pa ti racunaj koliko dobiti vise
kao trece sama koncesija na zicaru ce se preliti na potrosace
kao cetvrto kakav pad dobiti????, pa oni samo kupuju i sire se!!!! I to bez kredita jer ga nevole(zicaru su uzeli sa 2% kamate od hbora, a svoje pare orocili na 3%)
kao peto, nemoj biti ljubomoran, jer si vjerovatno kupivao dlkv po 1000, dioki po 600, itd
Uz 25% veći prihod i marže iz 2012 EPS bi iznosio cca 5,80 kn.Na cijeni od 55 kn to je preko 10% dividende.Ako cijelu dobit odluče isplatiti naravno.
Ne ocekujem bas povecanje prihoda nuzno za 25%, ali u svakom slucaju biti ce sigurno dostatan da pokrije troskove za koncesiju, a sto se tice cijene karte za zicaru, za usporedbu ove godine su digli cijenu karte za gradske zidine i opet imaju povecanje posjecenosti, tako da se sa cijenom mogu igrati kako hoce,
a na ovakvoj dionici po prihodu prvog kvartala procjenjivati prihod za cijelu godinu je u najmanju ruku neozbiljno…
ta zicara je zlatna koka, a povecanje broja gostiju u Dubrovniku garantira samo povecanje posjecenosti zicare, a tu Dubrovnik ima prostora da boli glava, koliko ce se gostiju sliti u grad kada proradi Srdj, pa Kupari, a HUP-ovi hoteli u Mlinima i Srebrenom, Dubrovnik bude pun i u prosincu…
Pa vidite da svi ozbiljniji hoteljeri, osim maistre(koja je sve u rovinj-vrsar), svi se trpaju u DU….
Pa prva akvizicija todorica je bila dubrovnik….
A sve vise i vise gostijuuuuuu
Win-win situacija
U Dubrovnik stize lanac hotela za multimilijunase sa Forbesove liste:
http://dubrovacki.hr/clanak/52580/u-cavtatu-se-dogodine-otvara-amanresort
Dubrovnik kao osmo svjetsko cudo?
http://www.seebiz.eu/dubrovnik-kao-osmo-svjetsko-cudo/ar-65723/