Kad će preko 40 i na koliko će ići nemam pojma,ali znam da ova tvrtka vrijedi puno više nego li je trenutačna cijena na burzi.Kad se pomete ovo nešto kolebljivaca oko 36 kn ,vrlo lako je moguć scenarij
o kojem govori petpedu.Najbolja stvar ovdje je da ATLN ima osigurane velike prihode slijedeći niz godina,a mora se znati da to rijetko koja tvrtka ovdje ima.
hoće hoće, i to ne samo preko 40 …
ma naravno kolega, moj target je preko 100, ali mislio sam reć da neće sutra odmah preko 40, ali da hoće polako na 40, 50, 60….
svaka cast kolega na prognozi. 44,95 blokada 🙂
BRAVO KOLEGA!!
ali pitam se jeste li to vi lupili ovih 30 kom preko 40 kn
ja zadnji čas stigao u ured da maknem nalog sa 46 kn na prodaji, prestrašio se da me ne skine….
krenulo lansiranje!!!
Manipulacija cijenom na ovoj dionici zaista nije problem, ali ne znam tvrtku sa manje prihoda na Zagrebačkoj burzi! Ne kažem da ne vrijedi, ali nemojte pisati svašta!
alo smart,proučite malo njihove buduće prihode vezane uz novi projekt pa se onda ponovo javite,a ja
sam uvjeren u ovo što sam napisao.Ne pada mi na pamet pisati na forumu ono u što ne vjerujem.
ova dionica ima strašno veliki potencijal i vrijednost u vlasništvu. profitabilni su i njihovi su prihodi uvijek stabilni i bit će sve veći i veći, dok je trošak zanemariv i uvijek pod kontrolom. bit je da ova dionica nikad više neće biti gubitaš, njezina dobit može iz godine u godinu samo rasti, a ne sumnjam da će se novim projektima kao što je već ostvareni projekt žičare ta dobit značajno povećati. zar mislite da bi lukšić ulagao u nešto loše i neprofitabilno ? koliko mi je poznato on je učinio dokapitalizaciju na 70 kn, mislite li da neće težiti da mu vrijednost poduzeća bude znatno iznad toga ?
moj target je oko 120 kn iako mislim da bi ukoliko se sve poklopi ova dionica mogla vrijediti i znatno više.
Nije li ona dokapitalizacija neuspjela? Pitam samo, inače imam dionice atln..malo sam zaboravljiv…. [undecid]
Druga (za dioničare) nije uspjela (upisano 63% izdanja), ali prva lukšićeva jest
23. svibanj 2007.
Atlas nekretnine povećavaju temeljni kapital
U dvije faze dokapitalizacije Atlas nekretnine će više no udvostručiti temeljni kapital, a Sutivan Investments zadržava isti vlasnički udio
Atlas nekretnine će održati glavnu skupštinu 3. srpnja u Dubrovniku, pripćeno je danas na Zagrebačkoj burzi. U priopćenju stoji prijedlog uprave i nadzornog odbora o povećanju temeljnog kapita društva i izdanju novih dionica.
Temeljni kapital će se u prvoj fazi povećati ulogom u pravima i to pretvaranjem potraživanja većinskog dioničara Sutivan Investments Anstalta u dodatni vlasnički ulog uz isključenje prava prvenstva drugih dioničara. Temeljni kapital društva bi se pritom povećao sa iznosa od 53,959.430,70 kuna na iznos od 94,521.087,53 kuna. Dionice će se izdati po cijeni od 71,37 kune po dionici.
Dospjelo novčano potraživanje Sutivan Investments Anstalta prema Atlas nekretninama iznosi 102,169.803,60 kuna, na čije će ime Sutivan Investments steći svih 1.431.486 novih dionica iz te faze dokapitalizacije.
U drugoj fazi povećanja temeljnog kapitala će moći sudjelovati ostali dioničari i to za najviše onoliko dionica koliko imaju zabilježeno u sustavu SDA na datum koji nosi broj Narodnih novina u kojem je objavljen ovaj poziv na Glavnu skupštinu, a to je 23. svibanj. Temeljni kapital Atlas nekretnina bi se pritom povećao na 107,918.862,40 kuna. Ukupno se izdaje najviše 472.829 dionica, također po cijeni od 71,37 kune.
Atlas nekretnine su u prošloj godini poslovane sa gubitkom u iznosu od 4,241.233,34 kune koji se planira namiriti iz poslovanja u narednim godinama, stoji u priopćenju.
Danas do 10:51 sati, cijena dionice Atlas nekretnina na ZSE je iznosila 173 kune što je porast od 1,76 posto.