hocemo li ovdje vidit izvjesce
evo ga, http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/ATLN-fin2007-1Y-NotREV-N-HR.xls
sitni gubitak, ali intersantno, povećanje kapitala i rezerve za 50tak %, novi book, 44,82
Gospodo bas sam doznao dvije stvari o vasoj dionici….
Prvo, umjesto da su samostalno obnovili i iznajmili pojedinacne prostore u bivsoj zgradi na pilama oni su iznajmili cijelu zgradu(to sigurno vec znate) i tako si umanjili dobitak na najmu najmanje za duplo. DM je do sada uspio sve dati u podnajam osim jednog prostora od 60m2, a i on ce izgleda uskoro biti rijesen. Cijena mu je prava sitnica 16 000 EURA.
Drugo, za žicaru sam mislio kako ce poceti s radovima krajem prosle jeseni. Međutim doslo je do problema. Ljudi iznad cijih kuca bi se zicara trebala kretati jer govore kako im mast sa žica po kojima se krece pada u dvorište (bizarno!!!) te ne dopustaju njeno otvaranje.
Nemam ovu dionicu niti je namjeravam kupovati, ali evo odlucio sam ovo podjeliti s vama. Sretno.
Jako dobro izvješće, konačno nemaju više gubitak. Onih 17000 kn su troškovi neuspjele dokapitalizacije, kao što su i napisali. A onih milijun i 600 gubitka nije još pretvoreno u vlasnički udio većinskog vlasnika. Sve u svemu, konačno krećemo od nule. Tko to ne vidi, taj je slijep i nek prodaje.
Dodajmo na ovo izvješće samo jedan od planiranih projekata (žičara, iza grada) pa mi onda reciti realnu cijenu.
Revalorizaciju su uredno izostavili, a osnovna djelatnost je vezana uz nekretnine!
morat ce je napravit vrlo brzo samo im vjerovatno jos uvjek ne pase
Veliki pad cijena u Dubrovniku
DUBROVNIK – Tržište nekretnina na jugu Hrvatske u potpunoj je stagnaciji, cijene padaju, interes kupaca slabi, ponuda ne zadovoljava potražnju, a sve se to reflektira na poslovanje agencija koje, u odnosu na prije dvije godine, bilježe pad prodaje u rasponu od 50 do 60 posto. Čak i vrlo atraktivne nekretnine kojih je u dubrovačkoj užoj jezgri ostalo iznimno malo na kupce čekaju po nekoliko godina.
Primjer je prekrasna stara kuća obnovljena prema strogim konzervatorskim odrednicama u užem središtu Grada, na Pilama, koja se prodaje već dvije godine, no kupca koji bi za nju izdvojio tri milijuna eura jednostavno još uvijek nema. Trenutačno se u Dubrovniku može prodati jedino pokoji manji stančić, a sve ostalo “miruje”.
Što se dogodilo s dubrovačkim tržištem nekretnina? Vlasnik agencije Aedium iz Dubrovnika, Ivo Šarić, kaže da na tržištu nedostaju kvalitetne nekretnine kakve su prodavane prethodnih godina, kada je Dubrovnik slovio za apsolutnu hit destinaciju za ulaganje u nekretnine.
– Sada nam se već događa da stranci, koji su prije nekoliko godina kupili neku nekretninu, kreću u njenu preprodaju, ali je također sve učestalija pojava da za nju ne mogu dobiti novac koji su uložili – kaže Šarić.
Cijene kvadrata u Dubrovniku o kojima su se ispisivali brojni novinski tekstovi definitivno padaju, u povijesnoj jezgri su niže za 20-30 posto, u nekim dijelovima i do 40 posto. Maksimum koji se sada može postići za stan u Sv. Mariji ili na Mrtvom zvonu iznosi 3500 eura, ali i to rijetko.
– Uvijek svi žele isto – pogled, lokaciju, usamljenost. Toga više nema. Ono što se nudi preskupo je i vlasnici nekretnina na dubrovačkom području moraju postati svjesni realnih vrijednosti njihovih objekata. Vjerujte, dogodilo mi se više puta da dođe kupac i kaže: ‘Imam milijun eura, želim pogledati nekretnine koje nudite za taj iznos’. Izbor je slab, a na ono što im pokažem oni mi se nasmiju. Nitko neće dati toliko novca za nekakvu prosječnu nekretninu – objašnjava Šarić.
S druge pak strane, za cijenu zemljišta kojeg praktično već više niti nema u užem području Grada se ne pita – minimum od kojega se kreće je tisuću eura po kvadratu. No i parcele u Zatonu su na cijeni – četvorni metar je od 500 do 600 eura, u Orašcu oko 350 eura. Velike probleme sa zemljištem i investiranjem u tom smislu u Dubrovniku i okolici predstavljaju nedoneseni prostorni planovi te detaljni i svi ostali potrebni planovi za gradnju.
Dodatna otežavajuća okolnost koju lokalpatrioti i protivnici rasprodaje djedovine doživljavaju pozitivnom činjenicom jest nesređenost imovinsko-pravnih odnosa koji koče prodaju zemljišta i nekretnina, osobito u okolici Dubrovnika.
Prema riječima više agenata s kojima smo razgovarali, u Dubrovniku polagano sve dolazi na svoje mjesto. Naime, boom cijena koje su od 2000. godine neprestano rasle, morao je imati svoj kraj. I prema riječima Amira Subašića iz agencije Informatik Dubrovnik, nastupila je stagnacija interesa za Dubrovnik.
Slabljenje interesa počelo je prošle godine, a novi trendovi kojima se treba prilagođavati, naveli su Subašića da okrene novu stranicu u poslovanju svoje tvrtke.
Vratit će se cijene na staro ulaskom u EU. A osim toga ATLN ne prodaje nekretnine nego ih iznajmljuje a cijene iznajmljivanja nisu pale. Sad treba dionicu kupovati dok je za kikiriki. Za 2 godine smo na 300 kn. [thumbsup]
Vratit će se cijene na staro ulaskom u EU. A osim toga ATLN ne prodaje nekretnine nego ih iznajmljuje a cijene iznajmljivanja nisu pale. Sad treba dionicu kupovati dok je za kikiriki. Za 2 godine smo na 300 kn. [thumbsup]
Za 2 godine ću umret od čira na želucu !Nakon toga može i na 320 kn kaj se mene tiče !Sad bi sve trebalo kupovat,ali sa obzirom da ovi nemaju više od 3 ljudi u uredu bog te pitaj kaj bu sa tom dioniocom.Mislim da čim im dođe bilo kakva ponuda da se budu prodali.
Za 2 godine ću umret od čira na želucu !Nakon toga može i na 320 kn kaj se mene tiče !Sad bi sve trebalo kupovat,ali sa obzirom da ovi nemaju više od 3 ljudi u uredu bog te pitaj kaj bu sa tom dioniocom.Mislim da čim im dođe bilo kakva ponuda da se budu prodali.
I to arapima, kao Andabaka. Oni ne pitaju pošto je.
Kolega, od čira se ne umire, to se liječi i sanira. Pomaže i alkohol.
Dionica za pet / 5- / , tu ne treba čekati 2 godine ! Već smo na 300-kuna ” dnevnog prometa ” ![smiley][smiley]
1. SUTIVAN INVESTMENTS ANSTALT 2.862.972 85,83 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 56.353 1,69 Osnovni račun
3. PBZ D.D. 21.436 0,64 Skrb. račun
4. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 8.246 0,25 Skrb. račun
5. DIONICA BROD D.O.O. 4.800 0,14 Osnovni račun
6. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 4.617 0,14 Skrb. račun
7. GRIZELJ MIRO 4.469 0,13 Osnovni račun
8. FRANIĆ SENKA 3.600 0,11 Osnovni račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 3.509 0,11 Skrb. račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 3.000 0,09 Skrb. račun
Ukupno: 89,12
Jedini koji ozbiljno skuplja ovu dionicu, a ujedno i ruši, prodajom malih količina po ovim smiješnim cijenama i tako izaziva paniku[angry]