ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Avax10,

Poštujem optimizam i tvoju analizu nastale situacije, ali jedna stvar mi se ne čini realna:
– zato što je hanfa uvela oganičenje za fondove, fima je pretrpila gubitak bez da je to premostila utrpavanjem nekome koga je isto tako mogla uvjeriti o koliko se perspektivnoj dionici radi [lol] .

Sretno nam svima

Obećanja pljušte, mi se dobro držimo. Srdačno Vaši

Avax10, Poštujem optimizam i tvoju analizu nastale situacije, ali jedna stvar mi se ne čini realna: – zato što je hanfa uvela oganičenje za fondove, fima je pretrpila gubitak bez da je to premostila utrpavanjem nekome koga je isto tako mogla uvjeriti o koliko se perspektivnoj dionici radi [lol] . Sretno nam svima

Ovdje su svi oni koji nisu znali razloge Fimina iskrcavanja , pretrpili gubitke !
Osim onih koji su to znali , te u 6- minuta trgovanja pokupili vrhnje !
Što je bilo bilo je , zato pamet u glavu i pokušajmo dokučiti zakulisne igre !
Pitanje : na kojim se dionicama trenutno odvija istovrsni scenario prisilnog izlaska ???? , te koja će , za one koji znaju , biti najniža cijena ??????
[smiley][smiley]

nos: ” Avax10, Poštujem optimizam i tvoju analizu nastale situacije, ali jedna stvar mi se ne čini realna: – zato što je hanfa uvela oganičenje za fondove, fima je pretrpila gubitak bez da je to premostila utrpavanjem nekome koga je isto tako mogla uvjeriti o koliko se perspektivnoj dionici radi [lol] . Sretno nam svima ” Ovdje su svi oni koji nisu znali razloge Fimina iskrcavanja , pretrpili gubitke ! Osim onih koji su to znali , te u 6- minuta trgovanja pokupili vrhnje ! Što je bilo bilo je , zato pamet u glavu i pokušajmo dokučiti zakulisne igre ! Pitanje : na kojim se dionicama trenutno odvija istovrsni scenario prisilnog izlaska ???? , te koja će , za one koji znaju , biti najniža cijena ?????? [smiley][smiley]

Kolega , ne znam o kakvim gubicima za FIMU govorite, pa fIMA nije prodavala nikome ništa izvan svoje Grupe, a ATLN je upravo radi nametnutih ogranićenja prekrcala u svoj novoosnovani fond za promet nekretnina koji je tamo negdje u 9/2007 osnovan,.
Tako se to radi zbog HANFA-inih ograničenja imamo inflaciju svakojakoh fondova, svako malo pa se osniva 2-4 nova OIF-a, jednog dana imati čemo više fondova nego vrste vrijed. papira koje će kotirati na Burzi

ups kriva tema [shocked]
ali ista misao [lol]

Univerzalna misao za univerzalne teme[thumbsup] i univerzalne genijalce koji nam uvaljuju prodajnu retoriku[rolleyes]

Ostajem u Hrvatskoj jer volim izazove, a nema većeg izazova nego pokušati preživjeti u Hrvatskoj!

FIMI je s današnjim stanjem ostalo još oko 3500 dionica, a kako je u petak prošlo oko 4000 komada, izgleda da nas je FIMA do kraja napustila, što znači da većih naloga na prodaji ispod 70 kn neće biti. Vrijeme je da polako krenemo gore [thumbsup]

ATLN-R-A 4.3.2008
Vlasnik računa Stanje [%] Promjena
1. SUTIVAN INVESTMENTS ANSTALT 2.862.972 85.83
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 56.353 1.69
3. Skrb.: PBZ D.D. 20.529 0.62 + 40
4. Skrb.: RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 8.246 0.25
5. Skrb.: RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 4.617 0.14
6. GRIZELJ MIRO 4.469 0.13
7. DIONICA BROD D.O.O. 4.300 0.13
8. Skrb.: ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 3.818 0.11
9. Skrb.: SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 3.509 0.11 -1257
10. FRANIĆ SENKA 3.060 0.09
Ukupno: 89.09

Ignore: KressoM, delux

Mali ispravak gornjeg posta, sad se pokazalo da ona veća prodaja pred neki dan nije bila FIMA nego je prodao Skrb.: ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. Znači da FIMA i dalje ima 3509 komada i treba čekati kad će se staviti na prodaju jer će to planuti vrlo brzo kao što se dogodilo i s 3818 komada koje je stavio na prodaju Erste skrbn. Uz Erste koji je prodao i izašao iz top 10, br. 3. i br. 9. su dokupili 394, odnosno 400 komada.

5.3.2008
Vlasnik računa Stanje [%] Promjena
1. SUTIVAN INVESTMENTS ANSTALT 2.862.972 85.83
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 56.353 1.69
3. Skrb.: PBZ D.D. 20.923 0.63 +394
4. Skrb.: RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 8.246 0.25
5. Skrb.: RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 4.617 0.14
6. GRIZELJ MIRO 4.469 0.13
7. DIONICA BROD D.O.O. 4.300 0.13
8. Skrb.: SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 3.509 0.11 UP
9. FRANIĆ SENKA 3.460 0.1 UP +400
10. Skrb.: RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 3.000 0.09 NEW
Ukupno: 89.09

Do kada fima mora izaći iz ove dionice????[pray]

U primjerenom roku [lol]
No gledajmo realno, tih preostalih 3509 komada (a možda i manje ako FIMA je prodavala zadnjih dana) je pišljivih 230.000 kn, tako da time što im je ostalo u biti ne mogu više utjecati na cijenu. Druga je stvar što je cijelo tržište “zaleđeno” te se cijene kreću par % gore ili dolje, pa se tako i ATLN sad vrti u rasponu 66-70 kn…Kad krene cijela burza, krenut će i ATLN [cool]

atln je gotova priča ne treba se ni tješiti više….[cry]

Ma ne znam baš da je gotova priča. Jest da je za sada balada, al ako bude pameti, moglo bi od toga biti kruva.

Socrates, tu smo negdje po ulaznoj cijeni, jesi li štogod dokupljivao? Ostali, koji ste kupovali na puno većim cijenama, svaka čast na pribranosti. Tko kaže da se model Sunce koncerna ne može načelno preslikati na ovu dionicu [smiley].

Obećanja pljušte, mi se dobro držimo. Srdačno Vaši

Po toj logici su sve dionice kod nas “gotova priča”. No, vidjet ćemo što ćeš reći kad počnu dolaziti pozitivna FI za ATLN, a sve ostale razloge koji govore u prilog ATLN sam naveo na prethodnoj stranici.

@avax

misliš ovo…..
[wink]

New Report

Close