To da cijene nekretnina u dubrovniku padaju je istina. Međutim to se odnosi samo na stari grad buduci da je unutar zidina sve sto je bilo kavalitetno prodano. Tako da su i stranci shvatili da im je bolje kupiti nesto mnogo kvalitetnije izvan zidina po mnogo povoljnijoj cijeni.
Uglavnom pad je prisutan, a o tome se pisalo vise puta u lokalnim novinama (Dubrovacki list i Vijesnik).
@NOXOXO
Nije da branim nesto dionicu ATLN-a; daleko od toga; a pogotovo sa ovim cileancem i peljescaninom; prevtrljivcima na celu; medjutim stvarno ne znam odakle izvlacis te podatke.
Novinski clanci su u 90% u kontradikciji; dok jedan pise da raste drugi pise da pada. Takodjer i tvoj post je u kontradikciji; jer prvo konstatiras da nema pada u DBK-u osim unutar gradskih mira; a na kraju posta konstatiras da je pad prisutan.
Jedni od rijetkih koji studiozno proucavaju cijenu nekretnina i kretanje istoga trzista je Centar nekretnina; i po njima je u zadnjih godinu dana na obali skok cijena nekretnina bio preko 10%.
U Dubrovniku nema pada; stovise nikada ga nije ni bilo; samo su se neki pohlepnici sa rupama unutar zidina malo smirili i shvatili da ne mogu to prodati po zlato.
Dobre lokacije ne samo da nisu stagnirale sa cijenom ili padale; nego ih jednostavno nema u ponudi.
ATLN ima zlata vrijedne nekretnine; samo sa ovakvom upravom koja igra sitne igrice (pogotovo cileanac sa svojim rodjakom) ne moze na zelenu granu. Ja postavljam pitanje: kako firma sa nekretninama vrijednima 5-6 puta vise od cijeloga duga. te sa 3 zaposlena moze poslovati sa minusom??
Cuj, govorio sam o prostorima unutar zidina. Znam kako stvari stoje jer sam svaki dan u starom gradu.
Istina je da nema kvalitetnih prostora za kupnju, ali prostora za najam ima.
Cudno mi je kako 2 velika prostora koja pripadaju atln-u zjape prazna vec duuugo vremena, a stvarno su na vrhunskim lokacijama. Ne znam dali su nabili ogromne cijene ili…?
Cuj, govorio sam o prostorima unutar zidina. Znam kako stvari stoje jer sam svaki dan u starom gradu. Istina je da nema kvalitetnih prostora za kupnju, ali prostora za najam ima. Cudno mi je kako 2 velika prostora koja pripadaju atln-u zjape prazna vec duuugo vremena, a stvarno su na vrhunskim lokacijama. Ne znam dali su nabili ogromne cijene ili…?
Ne znam koja dva? Vjerojatno si mislio na Lucaricu i jos neki za koji ne znam. Lucaricu su dali Splicanima sto ce ubaciti unutra Nike; 85.000 eura godisnje neto, osim nje unutar zidina imaju samo zgradu koja je u najmu od Djurovica i gdje je restoran Proto. Imaju jedan u centru Splita ciju bi vrijednost trebali valorizirati i unovciti malo bolje. Uglavnom; prostora za rast ima.
Znaci nike tu dolazi… malo cudno za onakav prostor na 3 kata, al dobro ako su potpisali.
Mislio sam na zgradu na pilama(ako ces bit picajzla nije stari grad) koju su izgleda dali DMu ali i ona je prazna i nema jos ni prozore na sebi.
Naravno da ima prostora za rast, ali je poslovanje i vođenje je strasno lose. A i samim kretanjem cijene dionice od samog pocetka se ucinila steta. Mnogo ljudi zeli izaci.
Znaci nike tu dolazi… malo cudno za onakav prostor na 3 kata, al dobro ako su potpisali. Mislio sam na zgradu na pilama(ako ces bit picajzla nije stari grad) koju su izgleda dali DMu ali i ona je prazna i nema jos ni prozore na sebi. Naravno da ima prostora za rast, ali je poslovanje i vođenje je strasno lose. A i samim kretanjem cijene dionice od samog pocetka se ucinila steta. Mnogo ljudi zeli izaci.
Zgradu na Pilama su dali DM-u na 5-godisnji najam; 350.000kn mjesecno uz pocek 6 mjeseci od potpisivanja ugovora (vrijeme potrebno za ishodovanje dozvola i renoviranje). DM ce davati jedan kat u daljnji podnajam; koliko znam jos uvijek se cekaju dozvole za zahvate na (U) zgradi.
sudeci po nalozima na prodaji stvarno zele ljudi van
Sad je već pitanje da li uopće dokupiti ovu dionicu tako jeftinu? …[shocked]
NE jos.
Moze ovo do 80kn.
Ja sam se dobro natovario i sad svaki put kak pogledam mi je zlo!Ko zna kam to ide ?Vidim da se svi riješavaju koji su odlučili pregriznuti minus!Tu sam u finom minusu……a opet da malo skoči ide drugi val rješavanja !Boys from Chile bad managment [bye]
Prije par mjeseci trljo sam ruke kad sam ušo po 147 a danas se mislim dali da uđem ili da utučem u neku drugu dionicu koja je transparentnija
mislim da je ova firma tipican primjer dobre firme (ok fundamenti) sa losim menadzmentom koji radi za svoju korist (tj.korist vecinskog dionicara), a ne korist malih dionicara
zbog toga slijedi i ovakav pad cijene
dionica fundamentalno vrijedi, ali joj cijena pada zbog nepovjerenja u menadzment…
trenutno ne ulazim,ali ako jos padne..razmislit cu