ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@slk

O koliko je kvadrata riječ da znamo izračunati zaradu po dionici?[thumbsup]

Stagflacija je svemu kriva

Atlas nekretnine d.d. – ugovor o zakupu poslovnog prostora Društvo Atlas nekretnine d.d. Sv. Đurđa 1, Dubrovnik (u daljnjem tekstu: Društvo) obavještava da je dana 03. prosinca 2007. godine između Društva kao zakupodavca i društva Vlamanda sport d.o.o. Split, Put Duilova 8/B, kao zakupnika, na snagu stupio ugovor o zakupu poslovnog prostora. Predmetnim ugovorom, na rok od 5 godina, ugovoren je zakup poslovne zgrade u staroj jezgri Dubrovnika poznate pod nazivom «Lučarica». http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/1542-07-ATLN_ugovor.doc

Konačno se počelo raditi. Koliko iznosi godišnji najam za ovu zgradu, bar otprilike?

"The idea flow from the human spirit is absolutely unlimited. All you have to do is tap into that well."

@Ces
85.000 Eura uvecan za godisnji rast Euribora. Izadje 50.000 kuna mjesecno. Sica prema drugim prostorima; Zgrada inace ima 255m2 bruto, ali samo 49m2 u prizemlju, te po cca 50m2 sve do potkrovlja (5 etaza).
Trebali su je prodati i uzesti 2 mil Eura (op.a.)

Stara kineska: Pas koji laje, nije dovoljno kuhan!

Ma nije ni ovako loše, svaki mjesec po 50.000 kn i više neće biti kvartala s minusom. Sve ostalo što daju u najam bit će čista dobit, a valjda će nešto početi i malo jače investirati pa će i od toga biti zarade.

Ignore: KressoM, delux

Ma nije ni ovako loše, svaki mjesec po 50.000 kn i više neće biti kvartala s minusom. Sve ostalo što daju u najam bit će čista dobit, a valjda će nešto početi i malo jače investirati pa će i od toga biti zarade.

Naravno da je vijest pozitivna; ja i dalje smatram da je firma full perspektivna zbog odlicnih nekretnina; samo management je stvarno los i koci razvoj. Inace ima jos podosta neizdatih objekata u njihovom vlasnistvu + jedan na prodaju u blizini Dubrovnika.

Stara kineska: Pas koji laje, nije dovoljno kuhan!

Sad mi je nešto palo na pamet. Ima ovdje netko tko se bavi baš trgovačkim pravom? Bakica? Naime, Sutivan je ovom dokapitalizacijom u 1. krugu stekao preko 85% vlasništva ATLN, a kako 2. krug nije uspio, ostao je na tom %.
Obzirom na to, zar ne bi on trebao dati u ovom slučaju javnu ponudu po prosječnoj cijeni u zadnja 3 mjeseca koja je bila na burzi prije njegove dokapitalizacije kojom je stekao 85% ??? A ta je cijena onako od oka barem 150 kn???

Sad mi je nešto palo na pamet. Ima ovdje netko tko se bavi baš trgovačkim pravom? Bakica? Naime, Sutivan je ovom dokapitalizacijom u 1. krugu stekao preko 85% vlasništva ATLN, a kako 2. krug nije uspio, ostao je na tom %. Obzirom na to, zar ne bi on trebao dati u ovom slučaju javnu ponudu po prosječnoj cijeni u zadnja 3 mjeseca koja je bila na burzi prije njegove dokapitalizacije kojom je stekao 85% ??? A ta je cijena onako od oka barem 150 kn???

ispitati ću sve momente,pa ću vam sutra dati odgovor…

avax10: ” Sad mi je nešto palo na pamet. Ima ovdje netko tko se bavi baš trgovačkim pravom? Bakica? Naime, Sutivan je ovom dokapitalizacijom u 1. krugu stekao preko 85% vlasništva ATLN, a kako 2. krug nije uspio, ostao je na tom %. Obzirom na to, zar ne bi on trebao dati u ovom slučaju javnu ponudu po prosječnoj cijeni u zadnja 3 mjeseca koja je bila na burzi prije njegove dokapitalizacije kojom je stekao 85% ??? A ta je cijena onako od oka barem 150 kn??? ” ispitati ću sve momente,pa ću vam sutra dati odgovor…

Pametno , svaka čast kolega, čestitam, ako dođe u obzir ( obzirom na dosadašnju prljavu igru Sutivana prilikom dokapit. samo kako bi oni došli na ove razine ra jeftinu paru a ko j….be ostale) pridružujem se i predlažem zajedničku tužbu u tom smjeru.

Za početak ni ne moramo pokrenuti tužbu, dosta bi bilo da ošinemo nekoliko desetaka mailova HANFI da preispita ovu dokapitalizaciju i naloži Sutivanu davanje javne ponude jer su došli na 85% vlasništva. [wink]

Ne čudim se neiskusnima koji su zaglavili u ovoj dionici, ali se čudim iskusnima poput avaxa i znanca ( osim ako ne vježbaju na atln-u da ne izgube feeling )[cool]

Bez pohlepe, straha i sentimentalnosti prema dionicama[wink]

Ono što ja ne kužim da teoretski ATLAS iznajmi recimo poslovni prostor u Dubrovniku veličine recimo našeg Pingvina (sedwic bar u Zg) to bi značilo da će dionica skočiti na 220 kn ?Ja sam ih kupio samo zato da možda tu uleti neki fond iz saudijske arabije jer njima trebaju skupe nekretnine u njihovim fondovima,a Dubrovnik je idealan dugoročno.Samo mislim da se budem načekao da se tako nešto dogodi.Sad ako iznajme poslovni prostor ili dva to mi je prejadno.Trebaju sve te nekretnine donositi neki keš,a ne da se svake 2 godine iznajmi nekaj (možda ).

Ne čudim se neiskusnima koji su zaglavili u ovoj dionici, ali se čudim iskusnima poput avaxa i znanca ( osim ako ne vježbaju na atln-u da ne izgube feeling )[cool] Bez pohlepe, straha i sentimentalnosti prema dionicama[wink]

“Zaglavili “je relativan pojam. Kupnja ove dionice je i te kako imala smisla zbog najavljene dokapitalizacije po 70 kn, koja na žalost nije uspjela zbog mućki Sutivana. A kad su se oni fino s nama poigrali, onda ćemo im i mi pokušati vratiti istom mjerom i prisliti ih na javnu ponudu.
S druge strane, prosječna cijena trgovanja ovom dionicom od kad je na burzi je oko 168 kn. O cijenama nekretnina u Dubrovniku ne treba trošiti riječi. Ovdje će gazde uskoro ili jače zagristi u biznis s nekretninama ili će firmu prodati. Za male dioničare je OK jedno i drugo, bitno je da se nešto pokrene.

New Report

Close