Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 52,11 | 938 | 18 | 52,00 | 52,50 | 0,00% |
Ponovo pada kava. Sa 190 na 152$. Bit će to dobro za 1Q. Jako lijepo ako se trend nastavi
Eh sad, da li u slučaju Francka i Atlantica gledati cijenu Arabice (koju navodiš) ili cijenu Robuste? Zar nije da u Hrvatskoj prevladava proizvodnja kave koja je u mješavini većinski robusta? Pretpostavljam da tome je tako i iz razloga što su tek prije cca dvije godine(kad je i cijena arabice značajnije pala) krenuli sa reklamiranjem 100% arabice, vjerojatno jer dotad nije prevladavala na našem tržištu u proizvodnji…
Ma i ja mislim da tu okolo u regiji pretežito prevladava jeftinija robusta ali sam negdje citao da su dosta prešli i u skuplji razred jer su se u atlantiku žalili da ce zbog proslogodisnjeg rasta arabice morati poskupiti kavu ako se tako nastavi. Kako bilo da bilo obije padaju u cijeni što je dobro za COGS i na kraju za marže
Cedevita obranila kup!
Uz odličnu organizaciju i pokroviteljstvo Atlantic Grupe u Vukovaru odigrana završnica Kupa Krešimira Ćosića:
krca se /iskrcava pred izvještaj
Ne znam ćemu veselje, kada je u zadnjem kvartalu nmapravljen gubitak 9,2 milijuna ?
lp
Istina, tečajne razlike su učinile svoje.
Međutim, to je problem kratkog vijeka.
Sveukupno – ipak je rast!
Ne znam od svih fondovskih dionica ima li itko ovakve rezultate u odnosu na lani.
lp,
Istina zadnji kvartal los no kad pogledate da ce uskoro krenuti s radom tvornica u Gradisci, a konsolidorat ce i Foodland imat cemo i u 2015. fini rast, a da ne kazem da su im prihodi od prodaje pica pali zbog jako loseg vremena, a mislim da su male sanse da u srpnju opet na jadranu imamo preko 20 kisnih dana tako da i tu mozemo ocekivati solidan rast.
Ja sam optimistican
a koliko vidim i IV kvartal bi bio pozitiva bez obzira na tečajne razlike bez novo zaposlenih ljudi (vjerojatno je u pitanju Gradiška, ide plaća ali još uvijek nema prodaje), i još nešto se vidi mahom u pitanju veće plaće jer su doprinosi na plaće značajnije porasli od samih plaća