ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 18:36
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATGR
51,00
13.413
263
51,00
52,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

izgleda je ovo jedno od rijetkih d.d. koje za vrijeme krize uzastopno po kvartalima u zadnjih godinu dana posluje s dobiti….

S E N Z A C I J A !

199 milijuna kuna dobiti nasuprot 66 milijuna prošle godine.

Čekamo dividendu..

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Pogled unaprijed iz izvješća:

Očekivanja menadžmenta za 2014. godinu su sljedeća: (u milijunima kuna) 2014. plan 2014./2013. :

Prodaja 5.440 / 5.051 rast 7,7%
EBITDA 620 591 rast 4,9%
EBIT 460 425 rast 8,3%
Trošak kamata 140 159 smanjenje(12,1%)

Kako će to utjecati na dionicu ako se planovi ostvare, ostaje za vidjeti.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

@Plavi
Odakle to tebi? Si na prezentaciji?

@Plavi

Odakle to tebi? Si na prezentaciji?

Imaš i na izvješću na burzi u pdf file-u na kraju…

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Izvješće je veoma dobro.
Ukoliko dođe do ostvarenja rasta u 2014 godini, mislim da će ova godina biti i bolja.
Kreće gradnja tvornice za energetske pločice. Baš je segment Sportske prehrane zabilježio i najveći rast (gotovo 15%).
Moram priznati da sam i sam nedavno probao njihovu energetsku pločicu. Iako cijena i nije primamljiva (20kn u Mullera), budući kako ima i jeftinijih (4kn), police su bile gotovo prazne. Prodaju se očito.
Danas kada imamo sve manje vremena za “normalne” obroke, tada ovakva energetska pomagala uzimaju sve veći zamah.
Mislim kako će u budućnosti segment Sportske prehrane imati sve veći udio u ukupnim prihodima.

Koliku dividendu očekujete ove godine s ozirom na prošlogodišnjih 9,00kuna dividende na zarađenih 16,56kuna po dionici.
Zarada po dionici za 2013. godinu iznosi 58,44kuna. Ako se gleda čisto proporcionalno moglo bi biti 31,76 kuna po dionici.
Hm, kada bi bilo?

Oko 20,00 kn. Mislim da neće biti više…

Izvješće je veoma dobro.
Ukoliko dođe do ostvarenja rasta u 2014 godini, mislim da će ova godina biti i bolja.
Kreće gradnja tvornice za energetske pločice. Baš je segment Sportske prehrane zabilježio i najveći rast (gotovo 15%).
Moram priznati da sam i sam nedavno probao njihovu energetsku pločicu. Iako cijena i nije primamljiva (20kn u Mullera), budući kako ima i jeftinijih (4kn), police su bile gotovo prazne. Prodaju se očito.
Danas kada imamo sve manje vremena za "normalne" obroke, tada ovakva energetska pomagala uzimaju sve veći zamah.
Mislim kako će u budućnosti segment Sportske prehrane imati sve veći udio u ukupnim prihodima.

kad ju kupuješ u mullera, onda “oštećuješ” vlastito ulaganje jer muller ne kupuje multipower od atlantic tradea nego direktno iz hamburga, kad taj isti proizvod kupiš u DM-u, onda zarađuje i multipower i cedevita kao uvoznik i atlantic trade kao distributer. a kad to kupuješ u farmaciji, onda zarađuje multipower kao proizvođač, cedevita kao uvoznik, at.trade kao distributer i farmacia kao prodavač. dakle, najbolje ćeš učiniti svojoj dionici da kupuješ u farmaciji, a ako je nema u blizini onda u DM-u. cijene su tu negdje.

...povijest se ponavlja...

Sto je sad ovo? Dali bi se ATGR uopce isplatilo kupovati nesto gdje moze imati samo manjinski udio?

“Međutim, u poslovnim kuloarima već se danima kao najizgledniji partner Adrisu u ovom poslu spominje Emil Tedeschi i njegova Atlantic Grupa.”

U CO žele mirovinci i EBRD, odluka na Adrisu

http://www.business.hr/kompanije/atlantic-grupa-ocekuje-u-2014-rast-prodaje-za-8-posto

Ove godine najavljen još veći rast nego prošle godine.
Rast od 8 % itekako je značajan, imajući u obzir prihod koji je prošle godine bio preko 5 milijardi HRK.

Očekujemo info o dividendi za ovu godinu, možda bude pozitivnih iznenađenja, obzirom na veliku dobit prošle godine.

Atlantic je jedan od rijetkih svijelih primjera na burzi, čestitke upravi na odlićnom poslu koji rade.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Još i to.
Program kupnje vlastitih dionica, traži se 11 000 dionica, ima li zainteresiranih za prodati?

bravo!

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/WuOCaJltxPioCjQYMz0cRg==.pdf

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close