ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 00:52
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATGR
51,00
13.413
263
51,00
52,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Raspravljate o manje bitnim stvarima.

Koliko vidim kava, koja predstavlja najveći trošak za ATGR i dalje je na rekordno niskim razinama, 26 % niže nego prošle godine. Cijena je još niža bila u zadnjem kvartalu 2013. tako da bi izvješće moglo biti impresivno, uzimajući u obzir i smanjenje kamate na dug ( refinanciranje ).

Znakovito je i što se market maker ” ćudno ” ponaša zadnjih dana, na kupnji 200H nalog a na prodaji 200.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Raspravljate o manje bitnim stvarima.

Koliko vidim kava, koja predstavlja najveći trošak za ATGR i dalje je na rekordno niskim razinama, 26 % niže nego prošle godine. Cijena je još niža bila u zadnjem kvartalu 2013. tako da bi izvješće moglo biti impresivno, uzimajući u obzir i smanjenje kamate na dug ( refinanciranje ).

Znakovito je i što se market maker " ćudno " ponaša zadnjih dana, na kupnji 200H nalog a na prodaji 200.

lp

Odjednom ste skužili analizu koju sam napravio prije 2 ili 3 mjeseca, a onda ste govorili da nemam pojma i da sam se prepao pa da drukam da cijena naraste. Kako to da me sada citirate? Inače mislim da MM ne mogu imati H naloge kod nas

Poštovani,

priznajem da ovo što ću sada napisati baš ne spada u sferu “pametnih i stručnih komentara” ali svejedno ću se izjasniti…
Naime, nisam vjerovao da postoji ijedna dionica na ZSE s kojom čovjek može biti ovako bezbrižan. Nisam baš predugo aktivan na burzi (veljača 2011. (ako ne računam paket HT-a)) ali zaista nisam još okusio ništa slićno. Ovako bez sekiracije, bez stresa, bez prisile stalnog gledanja u ekran, bez trzanja i straha na svaku “vijest”… A ide se konstantno naprijed, slijedi izvješće, kasnije i prijedlog za dividendu… U redu, nema “eksplozija” kao što je bilo na, recimo, Viaduktu (kojeg isto jako preferiram) ali nema ni brutalnih padova. A tu smirenost nije moguće platiti novcem. I ne može se s ničim uporediti.
Nadam se da mi poštovani kolega plavi neće napisati da zadržim svoje mišljenje za sebe jer ipak ovaj odličan forum tome i služi. Postavljamo pitanja, dajemo odgovore ali i iznosimo svoja mišljenja. I ne moramo uvijek nužno biti u pravu…

Srdačan pozdrav svima !

vrlo dobra kupovina i dalje…..mislim da smo na 800 relativno brzo
kao što rekoh i prije, mogući ATH..no, pustimo vrijeme da teće…

Poštovani,

teško je i nezahvalno davati prognoze o cijeni za određeni period ali…

Čini se da dionica ATGR-a ide nekim svojim putem. Nas ne diraju smanjenje rejtinga, loše gospodarske vijesti u RH, pad Crobexa, sveopća slaba likvidnost na ZSE i druge “mračne sile”. A put je ka – godišnjem izvješću. Svi znamo kakva su očekivanja… Može li bolje ?

Srdačan pozdrav, drage kolege !

Kratka analiza koju sam napravio ako nekoga zanima

alias ..baš razmišljam o ulasku ..hvala ti ..više nego [emo_palacg]sjajna analiza ..

Da ne bi ispalo da navlačim ili nešto analiza je napravljena objektivno i svaki podatak unutra može se provjeriti na internetu. Na svakom je da odluči za sebe naravno

kamo sreće da ima više takvih forumaša koji svoj trud nesebično podastiru i drugima.[emo_palacg]

Pozdrav svim atgr-ovcima.[emo_smijeh]

Nesto se ask prorijedio…sto mislite dali ce na poslovanje ATGR utjecati agrokorova akvizicija mercatora jer nije bas da se vole toda i tedeschi,a ATGR dobar dio svoji prihoda ostvaruje preko mercatora.

Alias,
hvala na analizi.

Mislim da nas najveća vrijednost Atlantica čeka upravo oporavkom gospodarstva u regiji kad će rast prihoda biti 6% + i kad će se smanjivati utjecaj kredita. Za očekivati je ‘boom’ i prihoda i dobiti.

Ono što mi nije jasno je zašto gledaš američki P/E kao mjeru za naše neefikasno tržište? U tom slučaju bi NB doista mogao gledati KORF na EV/EBITDA cca10 ili uzmimo primjer Jamnice čiji će EPS (uključujući Juicy) biti oko 7000kn za 2013 (najvjerojatnije) pa bi u usporedbi sa S&P ili KO/PEP (P/E 18+) vrijednost dionice trebala biti na razini 126000kn (100% rast). Ugl, vrijednost mnogih kompanija bi snažno porasla.

Imam dva pitanja(pitanja su i za ostale forumaše)…koliko sam shvatio položio si CFA i krećeš se u financ. krugovima pa me zanima kako se gleda na goodwill? Kod Atlantica je goodwill na razini 864 mil kn (12/2012.) što nije nezanemarivo. Kolike su opasnosti od otpisa tog iznosa u budućnosti?

Drugo pitanje se odnosi na Cedevitu i vlasništvo nad Cedevitom. 2007. godine je Atlantic bila vlasnik 51%, DEG 37% , a Grocer Holding iz Luksemburga 12% Cedevite. U siječnju 2009. su Atlantic i Grocer otkupili DEGov udio te je sada Atlantic vlasnik 81% Cedevite,a Grocer 19%. S obzirom da je Cedevita jedan od brendova kojim se planiraju širiti na svjetska (ne samo regionalna) tržišta onda me i zanima tko se nalazi iza Grocer Holdinga?

Izneseni tekstovi nisu nagovor na prodaju ili kupnju dionica

New Report

Close