Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 51,00 | 13.413 | 263 | 51,00 | 52,00 | 0,00% |
Raspravljate o manje bitnim stvarima.
Koliko vidim kava, koja predstavlja najveći trošak za ATGR i dalje je na rekordno niskim razinama, 26 % niže nego prošle godine. Cijena je još niža bila u zadnjem kvartalu 2013. tako da bi izvješće moglo biti impresivno, uzimajući u obzir i smanjenje kamate na dug ( refinanciranje ).
Znakovito je i što se market maker ” ćudno ” ponaša zadnjih dana, na kupnji 200H nalog a na prodaji 200.
lp
Raspravljate o manje bitnim stvarima.
Koliko vidim kava, koja predstavlja najveći trošak za ATGR i dalje je na rekordno niskim razinama, 26 % niže nego prošle godine. Cijena je još niža bila u zadnjem kvartalu 2013. tako da bi izvješće moglo biti impresivno, uzimajući u obzir i smanjenje kamate na dug ( refinanciranje ).
Znakovito je i što se market maker " ćudno " ponaša zadnjih dana, na kupnji 200H nalog a na prodaji 200.
lp
Odjednom ste skužili analizu koju sam napravio prije 2 ili 3 mjeseca, a onda ste govorili da nemam pojma i da sam se prepao pa da drukam da cijena naraste. Kako to da me sada citirate? Inače mislim da MM ne mogu imati H naloge kod nas
Poštovani,
priznajem da ovo što ću sada napisati baš ne spada u sferu “pametnih i stručnih komentara” ali svejedno ću se izjasniti…
Naime, nisam vjerovao da postoji ijedna dionica na ZSE s kojom čovjek može biti ovako bezbrižan. Nisam baš predugo aktivan na burzi (veljača 2011. (ako ne računam paket HT-a)) ali zaista nisam još okusio ništa slićno. Ovako bez sekiracije, bez stresa, bez prisile stalnog gledanja u ekran, bez trzanja i straha na svaku “vijest”… A ide se konstantno naprijed, slijedi izvješće, kasnije i prijedlog za dividendu… U redu, nema “eksplozija” kao što je bilo na, recimo, Viaduktu (kojeg isto jako preferiram) ali nema ni brutalnih padova. A tu smirenost nije moguće platiti novcem. I ne može se s ničim uporediti.
Nadam se da mi poštovani kolega plavi neće napisati da zadržim svoje mišljenje za sebe jer ipak ovaj odličan forum tome i služi. Postavljamo pitanja, dajemo odgovore ali i iznosimo svoja mišljenja. I ne moramo uvijek nužno biti u pravu…
Srdačan pozdrav svima !
vrlo dobra kupovina i dalje…..mislim da smo na 800 relativno brzo
kao što rekoh i prije, mogući ATH..no, pustimo vrijeme da teće…
Poštovani,
teško je i nezahvalno davati prognoze o cijeni za određeni period ali…
Čini se da dionica ATGR-a ide nekim svojim putem. Nas ne diraju smanjenje rejtinga, loše gospodarske vijesti u RH, pad Crobexa, sveopća slaba likvidnost na ZSE i druge “mračne sile”. A put je ka – godišnjem izvješću. Svi znamo kakva su očekivanja… Može li bolje ?
Srdačan pozdrav, drage kolege !
Kratka analiza koju sam napravio ako nekoga zanima
Da ne bi ispalo da navlačim ili nešto analiza je napravljena objektivno i svaki podatak unutra može se provjeriti na internetu. Na svakom je da odluči za sebe naravno
Nesto se ask prorijedio…sto mislite dali ce na poslovanje ATGR utjecati agrokorova akvizicija mercatora jer nije bas da se vole toda i tedeschi,a ATGR dobar dio svoji prihoda ostvaruje preko mercatora.
Alias,
hvala na analizi.
Mislim da nas najveća vrijednost Atlantica čeka upravo oporavkom gospodarstva u regiji kad će rast prihoda biti 6% + i kad će se smanjivati utjecaj kredita. Za očekivati je ‘boom’ i prihoda i dobiti.
Ono što mi nije jasno je zašto gledaš američki P/E kao mjeru za naše neefikasno tržište? U tom slučaju bi NB doista mogao gledati KORF na EV/EBITDA cca10 ili uzmimo primjer Jamnice čiji će EPS (uključujući Juicy) biti oko 7000kn za 2013 (najvjerojatnije) pa bi u usporedbi sa S&P ili KO/PEP (P/E 18+) vrijednost dionice trebala biti na razini 126000kn (100% rast). Ugl, vrijednost mnogih kompanija bi snažno porasla.
Imam dva pitanja(pitanja su i za ostale forumaše)…koliko sam shvatio položio si CFA i krećeš se u financ. krugovima pa me zanima kako se gleda na goodwill? Kod Atlantica je goodwill na razini 864 mil kn (12/2012.) što nije nezanemarivo. Kolike su opasnosti od otpisa tog iznosa u budućnosti?
Drugo pitanje se odnosi na Cedevitu i vlasništvo nad Cedevitom. 2007. godine je Atlantic bila vlasnik 51%, DEG 37% , a Grocer Holding iz Luksemburga 12% Cedevite. U siječnju 2009. su Atlantic i Grocer otkupili DEGov udio te je sada Atlantic vlasnik 81% Cedevite,a Grocer 19%. S obzirom da je Cedevita jedan od brendova kojim se planiraju širiti na svjetska (ne samo regionalna) tržišta onda me i zanima tko se nalazi iza Grocer Holdinga?