ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 16:01
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATGR
51,00
13.413
263
51,00
52,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

kad smo več kod cedevite go,koliko ja znam to je priličan promašaj atlantika,planirali su 10 milijuna boca a prodali sitno,recimo 30 posto planiranog.
cijena je visoka i mislim da su podcijenili kupce kad su mislili da mogu pakiranje vode sa malo praška prodati za 9.99 kn. a ne znam jel znate,cedevita go ima rok trajanja prilično kratak,pa pogledajte prije nego kupite u marketu.

moje mišljenje je da im taj biznis sa vodom uopće ne treba i da su trebali napraviti chop shop sa drogom kad je preuzmu i riješiti se punionice.
čak i sa donatom će imati problema sa todorićem jer je kupio u srbiji mivelu i pozicionira je kao zamjenu za donat.

baš gledam te brendove koji su ostali kolinskoj,osim argete nema nečega što mislim da ima jači prolaz u hr.soko štark ima slabašne brendove,a u srbiji je jaka konkurencija konditora,tamo gdje imaju najači tržišni udjel.

sitni dioničari atgr: nema ljutnje,ja sam bearish a we bullish na atgr,vidjet ćemo čija majka crnu vunu prede.ja ne mogu ništa izgubiti jer još nisam unutra,a vi pratite šta rba izvodi i market makeri

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Imate pojma koliko košta koncesija za crpljenje fine izvorske vode u Rep.Hrvatskoj?

Sad u Atgr -u uštedjeli na razlici u cijeni za nabavu robe- a sad će plaćati vešto veću cijenu za crpilište + sva modernizacija tehnologije koja ih slijedi redom ZAŠTITE OKOLIŠA…
i ulaganja u isto – pa bi James, bilo dobro da im još podignete cijenu dionice, jerbo su zaposlili
još dva nova šofera na distribuciji žvakačih guma sa vodom iz vlastitog izvora.

Tako ćete izravno pomoći zapošljavanju radnika u Hrvatskoj. / 2 -recimo- koji su dobili otkaz
u građevini pa su se prekvalificirali u šofere/. kako ne bi došlo do smanjenja plaća gospodi
iz ATGR-a koji rade na marketingu.Lijepo su sve s poslovnim odradili.

ja tebe ništa ne razumijem… daj strusi litru kave, pa onda sjedni i probaj se koncentrirati prije nego počneš tipkati [rolleyes]

Gle stari
Likvidnost atgr i optime je za neusporedit…IMao sam a i još imam poprilicno atgr iz kojeg mogu vrlo lako van bez padanja cijene…pa i sad imam više atgr nego kompletna prodaja i kupnja na optimi, tak da omjer nagrade i rizika je debelo u korist atgr

Likvidnost nema nikakve veze ako imaš jasnu viziju buduće vrijednosti firme. Da ja hoću izaći iz Optime po bidu trebao bi je srušiti bar 30-40%, misliš da to nisam znao prije nego sam ulazio!
Ne slažem se s tumačenjem omjera nagrade/rizika, ja ciljam na puno duži period investiranja nego ti na ATGR pa mi je 10-20 % zarade ne pretstavlja neku sadisfakciju.

pa bi James, bilo dobro da im još podignete cijenu dionice, jerbo su zaposlili
još dva nova šofera na distribuciji žvakačih guma sa vodom iz vlastitog izvora.

kasnije, sad još upucavamo lovu od HZZO-a. [lol]

evo kako se u konzumu formira cijena vode.tj koji je preduvjet da bude neki proizvođač listan na policama

najeftinija je kiseljak,nakon toga ide jamnica,pa jana negazirana i onda svi imaju odmak 15-30% u cijeni .najbolje pozicije imaju sve vode koje agrokor proizvodi,a ostali imaju poziciju koliko plate,što dodatno poskupljuje i smanjuje marže i to stalno traže ponovo zbog razno raznih razloga.

tako da ni jedna voda nema što tražiti u konzumu ,i dok je tako petljati se u taj segment samo znači čačkati mečku.a ovo se odnosi i na sve ostale proizvode u maloprodaji koji su agrokoru direktna konkurencija,ili gdje ima k-plus marku,ajde recimo 70-80 % asortimana.
šta mislite da agrokor ne zna koliku maržu ima tedeski u žvakama,i da će mu to tolerirati.
a zadnji čin je da vam plate u kompezaciji ili ne plaćaju na vrijeme.

Evo kako kolega nije kupio još uvijek, pa i dalje piše nebuloze.
Evo i linka gdje se vide cijene voda u Konzumu.

http://online.konzum.hr/categories/5471143/products

Evo kako smo lako pobili nebulozne tvrdnje kolege.

Evo da napišem da i vaš plavi kupuje u Konzumu vodu, ali ne Janu, igrom slučaja Studenu.

Evo kako je sve lako u životu, kada na vrijeme proučiš dionicu ( kao ja ATGR na 695-700 ) i tvrtku i kreneš kupovinu.
Evo kako neki nikada neće naučiti.

lp
[/quote]
druže plavi,nadam se da navijaš za dinamo kao prvo.

kao drugo izađi iz kuće i prošeći do najbližeg konzuma,plus marketa,plodina,tiska i još nekih u agrokorovom vlasništvu pa pogledaj raspored vode i cijene.
ja pregovarao sa njima,pa ti nudim info iz prve ruke.
što se tiče studene,osobno je pijem radije nego janu(najlošija voda po sastavu,uz bistru od cole) ali ako ne znaš evo ti jedan info.agrokor ne mora kupiti podravku,kad ionako podravka prodaje oko 40 % robe preko konzuma,tako da bi prava afera podravka nastala kad bi ih konzum malo smanjio na policama,tako da ti ni studena nije relevantna za usporedbu.

što se cole tiče,ona forsira vodu i cappy uvjetovanjem da dobiješ coca colu koja se najbolje prodaje,pa svi koji hoće staviti colu na police moraju uzeti cappy i bistru koje su stalno na popustima i akcijama.slično kako je adris forsao ronhill preko marlbora dok je mogao.
ako vas zanima tržište voda u rh detaljnije ,može na p.m. jedna studija

a što se vas trenutnih dioničara atgr tiče(i ja bijah ,možda opet) ne zavidim vam,dapače strepite,ima još loših stvari za atlantic ali polako,bit će prilike.
što ne mora značiti da će atgr,pasti.rekao sam vam da pitate dečke iz rba omf za kretanje cijene.

e još jedna stvar,ne samo da je stari udbaš bio,nego je junior ušao u jednu sektu,koja ga je malo potpomogla preko jedne njemačke izvozne banke(top 10,kolege na 3. mjestu.).sekta je inače poznata po tome da im je guru tom kruz.koji raste svaki dan,kao i dionica atgr.
[/quote]

Ti blackstone…
Opet pišeš nebuloze?
Ja ti stacvim link od Konzuma i cijena vode, i time pobijem tvoje tvrdnje, a ti opet po svojemu.
Ove tvoje opaske koje idu na privatan račun osobe koja je umrla, uopće neću komnentirati, jer je – degutantno.

Ja vidim da sam ja opet sa ATGR u plusu danas, sreća da nisam ništa prodavao od 690 700 kada sam ulazio, već samo nadokupio oko 720-725. Ustvari i nije sreća nego je znanje kaj ne?

Ajde reci ti nama molim te iz koje si ti jame izašao, otvoren nick 2005. i sada si se od jednom prokazao kao nekakav kvazistručnjak po pitanju Atlantica. Daj ti nama reci malo o sebi, tko si što si, koliki su ti prinosi, kakve su reference i pokrijepi to dokazima naravno.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Pula 35, ja ne pijem kavu, eventualno bez kofeina.
Šta ti nije jasno?…To, kako ste lijepo podmitili novinare da Vas stalno objavljuju, ili ovo stručno oko
crpilišta, zaštite okoliša, i razllike u cijeni…?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

plavi,ukratko :srči pesak .

Stari udbaš je uzeo 100 milja eura od ovaca za stizenje na ipo-u.toliko o njemu.
nemaš ti pojma o konzumu ni cijeni vode,ali ne da mi se ponavljati,pročitaj par puta moj post,pa možda shvatiš.

druže ,rudarim ja na zagrebačkoj berzi od 98,a od 2004 po regiji i belosveckim berzama.
jedi pure i gledaj atlantis i dalje.
i puši P.R. koji ti servira emil i detektivi dok jedu jastoga u bocca marai-svaku drugu večer.jesi bio tamo nekad?

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

plavi,ukratko :srči pesak .

Stari udbaš je uzeo 100 milja eura od ovaca za stizenje na ipo-u.toliko o njemu.
nemaš ti pojma o konzumu ni cijeni vode,ali ne da mi se ponavljati,pročitaj par puta moj post,pa možda shvatiš.

druže ,rudarim ja na zagrebačkoj berzi od 98,a od 2004 po regiji i belosveckim berzama.
jedi pure i gledaj atlantis i dalje.
i puši P.R. koji ti servira emil i detektivi dok jedu jastoga u bocca marai-svaku drugu večer.jesi bio tamo nekad?

ja pratim forum godinu i pol, član sam manje od godinu dana ali te do sada nisam primjetio…kako to da si se odlučio toliko angažirati na ATGR? Što te motivira da si se toliko raspisao, jel ti netko plaća za to? [wink]

Trgovanje 21.09.-28.09.

Ukupan promet 7.072 komada
RBA OMF kupio 2.363 (oko 33% prometa)
AZ OMF prodao 1.500
Kupci izvan top 10 kupili 4.709 komada (oko 3.5 milijuna HRK)

Nakon 28.09.: promet se povećao, te je do 01.10. protrgovano još 7.983 komada.

Koristili su vodu iz vodovoda … E ovo je biser mjeseca 🙂
Sto se tice toga da ni cola nije uspjela, to je tocno, i to i mene malo plasi.
Ali tim je i izazov veci…
Usput receno, one komentare o tome tko je udbas i sektas, mislim da tome nije mjesto ovdje. Stoga sam prijavio isto modertorima, pa predlazem i ostalim kolegama da ucine isto, kad pocnu twkve neargumentirne objede, kako bi ipak imali poslovni a ne forum s komentrim tipa vecernji.hr

isprika na tipfelerima, često pišem sa raznih I-čuda a na njima nije baš lako pogoditi pravu tipku sa prstima veličine ćevapa 🙂
I ne zaboravite par detalja:

1. Konzum je veliki, ali nije jedini. Ima još dostai grača s kojima se može lijepo raditi u RH. U Konzumu imaš ono što Toda kaže i radiš ( uglavnom ) kako njegovi kažu.
2. Većina novih brandova je regionalna, s iznimkom Argete koja je i više od toga. Dakle, tu je Konzum i Agrokor samo dio slagalice.

I bez obzira na sve pozitivno, očekujem neko ubiranje profita, bez obzira na market makera. Pa ću jedan dio portfelja kupljen ispod 700 polako unovčiti. Stoga ću podržati Miami i Crnakamenaša u pisanju, da si kasnije lijepo jeftino kupim.

Čitma tu natpise kako im ovaj posao sa vodom nije trebao. Pa o čemu vi to pričate ljudi? Voda je budućnost. Bit će je sve manje.Voda je strateška element. Netrebaju oni vodu prodavati ni u Konzumu ni u Plodinama zainteresiranih će u inozemstvu uvijek biti. Riječka punionica Zvir, čiju vodu se nemože kupiti ni u jednom dućanu u hrv. kompletnu proizvodnju izvozi u arapske zemlje. Kupnja punionice može biti sve,osim poslovni promašaj.

New Report

Close