Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 51,81 | 10.052 | 194 | 51,00 | 52,00 | 0,97% |
eto ga opet konkurencija todoriću.ovo će biti zanimljivo.
info o zadužnici nije rekla kazala,a kad ste u prilici pogledajte police i pozicije atlantikove robe u konzumu i tisku.
kolega, može oklada?
šta misliš u čijem će okrilju uskoro završiti argeta?
ostat će u atlanticu ili će možda…. [cool]
eto ga opet konkurencija todoriću.ovo će biti zanimljivo.
info o zadužnici nije rekla kazala,a kad ste u prilici pogledajte police i pozicije atlantikove robe u konzumu i tisku.
kolega, može oklada?
[/quote]
Ne kužim kako će rasprodaja asortimana Droga-Kolinske pomoći nama i Emilu [undecid]
kolega, može oklada?
Ne kužim kako će rasprodaja asortimana Droga-Kolinske pomoći nama i Emilu [undecid]
[/quote]
ne kužim ni ja.
a ti ne kužiš ni na šta se odnosi ovaj post.
a odnosi se na odnos tode i emila.
Ne znam zašto me smatraš glupim vjerovatno profesionalna deformacija, ali koliko se ja kužim u međuljudske odnose oni su obično idilični sukladno raspoloživim parama. Kako istih fali i Emilu i Todi rekao bih da će se odnos prije usložnjavati nego unapređivati. Nadam se da nisam bio prezahtjevan i da si uspio shvatiti što sam htio reći?
pozz
Ne znam zašto me smatraš glupim vjerovatno profesionalna deformacija, ali koliko se ja kužim u međuljudske odnose oni su obično idilični sukladno raspoloživim parama. Kako istih fali i Emilu i Todi rekao bih da će se odnos prije usložnjavati nego unapređivati. Nadam se da nisam bio prezahtjevan i da si uspio shvatiti što sam htio reći?
pozz
Kolega, postoji međutim i ona "zajedno smo jači", naime tko kaže i zašto mislite da je vjerojatnije usložnjavanje umijesto udruživanja te ako nije problem odgovorite čijem okrilju će pripasti argeta?
kužim na šta ciljaš.mislim da to agrk ne zanima,nima je uvjet preživljavanja retail,i u tom smjeru će dalje ići,brendova i dobrih proizvoda ima koliko hoćeš,a kad imaš svoju policu sve se prodaje.
mislim da je atgr išao u krivom smjeru jer zalazi duboko u područje koje agrk kontrolira i da će tu doći do sukobljavanja,trebali su uzeti lepezu proizvoda koja ne konkurira vlasniku konzuma.
a konzum kontrolira 50 posto tržišta ,a dućani su im k-plus izlog pa zaključite u kojem smjeru će konzum ići dalje.
ma krenuo sam u ovu raspravu sa teme da je atgr dionicu rba digla zadnjih par mjeseci,a logika tržišta kapitala kaže da kad prezimaš i zadužuješ se do grla,onda tvoja dionica tone,ali to su valjda nelogičnosti našeg marketa.
a sitni dioničari atgr me počnu napadati kao da im ja želim nd izgube na atgr.bolje im je da se obrate upravi rba omf,pa sa njima popričaju o kretanju cijene.
pa ne kupuje samo RBA OMF…od 14.-21.09. protrgovano je 4.412 dionica, RBA OMF je kupio 431, što je 9,7% ukupne količine…nek je i RBA OMF 20% tjednog prometa, opet 80% otpada na ostale kupce.
kužim na šta ciljaš.mislim da to agrk ne zanima,nima je uvjet preživljavanja retail,i u tom smjeru će dalje ići,brendova i dobrih proizvoda ima koliko hoćeš,a kad imaš svoju policu sve se prodaje.
mislim da je atgr išao u krivom smjeru jer zalazi duboko u područje koje agrk kontrolira i da će tu doći do sukobljavanja,trebali su uzeti lepezu proizvoda koja ne konkurira vlasniku konzuma.
a konzum kontrolira 50 posto tržišta ,a dućani su im k-plus izlog pa zaključite u kojem smjeru će konzum ići dalje.
ma krenuo sam u ovu raspravu sa teme da je atgr dionicu rba digla zadnjih par mjeseci,a logika tržišta kapitala kaže da kad prezimaš i zadužuješ se do grla,onda tvoja dionica tone,ali to su valjda nelogičnosti našeg marketa.
a sitni dioničari atgr me počnu napadati kao da im ja želim nd izgube na atgr.bolje im je da se obrate upravi rba omf,pa sa njima popričaju o kretanju cijene.
Iz koje si ti jame izašao i koji si na bidu po redu?
Tko se zadužio do grla, dio novaca za Drogu Kolinsku je došao dokapitalizacijom dio iz vlastitih sredstava a tek dio od zaduženja.
U situaciji gdje je očigledno da je oporavak na vidiku, mislim na tržište kapitala, logički je zaključiti da je cijena po kojoj je Droga kupljena mala, u odnosu na onu koja bi bila da je Atlantic išao u kupovinu za recimo 6 mjeseci ili godinu dana. Jer tada bi se valuacije povećale.
Znači kupljena stabilna, restrukturirana kompanija koja posluje sa nemalom dobiti i koja ima neke od ključnih brandova u regiji.
Ne izvrči činjenice.
Danas je na ZSE objavljeno da su kupljene i Kalničke vode, što to znači za ATGR procijenite sami..
lp
lp
Tko se zadužio do grla, dio novaca za Drogu Kolinsku je došao dokapitalizacijom dio iz vlastitih sredstava a tek dio od zaduženja.
Netko se zadužio do grla. ATGR ili sam Tedeschi, to će vrijeme pokazati.
Ili stvarno netko misli da je ovaj puste milijune za dokapitalizaciju našao u jednoj čarapi koju je još davno negdje zametnuo, a sad, eto, pronašao.
Danas je na ZSE objavljeno da su kupljene i Kalničke vode, što to znači za ATGR procijenite sami..
Samo da nije isto što je značilo i za Badel.
Netko se zadužio do grla. ATGR ili sam Tedeschi, to će vrijeme pokazati.
Ili stvarno netko misli da je ovaj puste milijune za dokapitalizaciju našao u jednoj čarapi koju je još davno negdje zametnuo, a sad, eto, pronašao.
Samo da nije isto što je značilo i za Badel.
[/quote]
Dragi kolega, vi mora da ste stručnjak za ekonomiju, sudeći po ovome postu. JOš bolje za tržište kapitala [lol] .
To da se Tedeschi osobno zadužio je vrlo dobro, ako je tako.
To samo znači da mu je itekako u interesu da mu cijena dionice poraste ( sjetite se Ingre 2007. i kupovanja uprave kroz dokapitalizaciju na 35 000 pa skok na 60 000 ).
Što se Kalničkih voda tiče… ma ovo je suvišno komentirati, toliko je bedasto, da ne upotrijebim težu riječ..
Pa jel vi uopće znate što je Uprava društva i što ona radi?
Da li ste Vi uopće ćuli za riječ sinergija?
Jel Vi možete zamisliti što bi značilo tvrtki ( ATGR ) koja proizvodi Cedevitu i multivitaminske napitke, od kojih je najvažniji sastojak – voda – da ima vlastitu punionicu vode? A ATGR ju sada ima.
A je li Vam palo na pamet što je najbitnije kada imate punionicu / izvor vode , treba to valjda plasirati, a da bi plasirao trebalo bi možda imati raširenu mređu distributera?
Sve to ATGR ima, a Badel nije imao.
Da li vam još nešto treba pojasniti?
lp
Pa nema me tjedan dana i vec napisete roman 🙂
Ali, bar se neka diskusija razvila.
U retailu moze biti i kplus i aro i president choice i razni p/l. Ali brand je uvijek bio i biti ce brand. Argeta je brand, prostora za razvoj u RH ima. Pogledajte samo Bosnu. Do sad je distribucija stekala, sad vise nece. Konzumu se moraju s vfemena na vrijeme pokati zubi. Svi to rade, bar jednom u par godina. I P&G i Beiersdorf i Henkel..sto si jaci, to vise mozes keziti zube. Ako ne iskezis zube ponekad, ponda te todini podanici pojedu. I tako se radi. Ako u konzumu ostane samo kplus i real onda ni kojzum nece biti konzum.
Mnogi su skepticni po pitanju vode. Vele da kad coca cola nije uspjela izdistribuirati vodu. Nece ni atlantic. Ali izazov je tim veci. Ja osobno mislim da oni to mogu odraditi.
Droga i kalnicke su dosle nekako prebrzo za redom, stoga tu moze biti problema. Ovaj clanak o financiranju preuzimanja Droge je tim opasniji jer dolazi bas u trenutcima kad je vec bilo poznato da su i kalnicke vode preuzete. Nekome nije u interesu da sve lako prodje.
Mislim da ce sada biti godina preslagivanja, rauch, droga, kalnicke. Ali sad imaju kompletne asortimane po kanalima, otvorili su nove ( distribucija vode u urede, a onda osim vode moze i druge sokove, prakticki i tu konkurira todi koji je kupio dio gastro grupe -roto i alfa dinamic ).
Promet ce znacajno skociti, a u ovom poslu je promet preduvjet mnogim stvarima.