Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 51,81 | 10.052 | 194 | 51,00 | 52,00 | 0,97% |
nevjerojatno mi je kako je ovaj članak baš sada izašao?
Kao prvo nevjerojatno mi je da se već nekoliko dana u slovenskim medijima špekulira o tome hoće li ili neće Emil imati dovoljno novca za preuzeti Drogu Kolinsku, ukoliko je to istina nebi ATGR juče skočio 3,21% ako se ne varam, jer pretpostavljam da je to većina investitora morala znati.
Drugo što me zasmetalo je način na koji je napisano, naime autor teksta ništa niti ne dokazuje, niti ima ikakve informacije već samo iznosi svoje mišljenje utemeljeno na ničemu.
Zaključak: ovo mi više djeluje na tekst gdje nitko ne odgovara za tvrdnju a postiže naručeni efekt. Još malo spustiti cijenu dionice kako bi se ulovio priključak.
Kufa1, ima i drugi zaključak, ali neće ti se svidjeti….No, Slovenke su oduševljene Tedeschijem,
pa valjda će ih preuzeti…
nevjerojatno mi je kako je ovaj članak baš sada izašao?
Kao prvo nevjerojatno mi je da se već nekoliko dana u slovenskim medijima špekulira o tome hoće li ili neće Emil imati dovoljno novca za preuzeti Drogu Kolinsku, ukoliko je to istina nebi ATGR juče skočio 3,21% ako se ne varam, jer pretpostavljam da je to većina investitora morala znati.
Drugo što me zasmetalo je način na koji je napisano, naime autor teksta ništa niti ne dokazuje, niti ima ikakve informacije već samo iznosi svoje mišljenje utemeljeno na ničemu.
Zaključak: ovo mi više djeluje na tekst gdje nitko ne odgovara za tvrdnju a postiže naručeni efekt. Još malo spustiti cijenu dionice kako bi se ulovio priključak.
Za utjehu nije Seebiz samo na ATGR bacio bombu, baca je na dosta potencijalnih dionica za rast.
koliko ja znam,heroj tedeski je pustio zadužnicu konzumu prije ljeta na nekih 20 milja kuna,i nakon toga su se odnosi zahladili.
a konzum i tisak ga je maknuo ili smanjio sa nekih pozicija koje je bio okupirao u impulsnoj prodaji,oko kasa i na najboljim policama.
dijelom jer je postao konkurencija agrokorovoj ponudi ,dijelom jer se razbahatio.
a u sloveniji se dugo nagadja da će unicredit biti za neki talijanski lanac(coop),jer su bili najveći razlučni vlasnici istrabenzovih dugova,ali da je luković progurao svog pulena,a sad su makli profuma pa se mijenja situacija.
a što se zabe tiče,čujem da imaju postotno najveći udio non-performing loan-ova u cijeloj unicredit grupi,a tu će netko odgovarati.nema sa gadafijem zezanja.
koliko ja znam,heroj tedeski je pustio zadužnicu konzumu prije ljeta na nekih 20 milja kuna,i nakon toga su se odnosi zahladili.
a konzum i tisak ga je maknuo ili smanjio sa nekih pozicija koje je bio okupirao u impulsnoj prodaji,oko kasa i na najboljim policama.
dijelom jer je postao konkurencija agrokorovoj ponudi ,dijelom jer se razbahatio.
a u sloveniji se dugo nagadja da će unicredit biti za neki talijanski lanac(coop),jer su bili najveći razlučni vlasnici istrabenzovih dugova,ali da je luković progurao svog pulena,a sad su makli profuma pa se mijenja situacija.
a što se zabe tiče,čujem da imaju postotno najveći udio non-performing loan-ova u cijeloj unicredit grupi,a tu će netko odgovarati.nema sa gadafijem zezanja.
http://www.poslovni.hr/vijesti/preuzimanje-droge-kolinske-je-neupitno-159381.aspx
Love ima, kaže uprava!
PROBLEMI
Hoće li UniCredit spriječiti Tedeschija da preuzme Drogu Kolinsku?
O financiranju su se dogovorili na janjetini, pa nema nikakvog ugovora ili obvezujuce ponude? Kvalitetno novinarstvo…
Stvari koje je blackstone iznio su dobrim dijelom prepričavanje i stav onih od kojih je čuo priču…
Ma da? A ti kao pišeš jer imaš znanje iz prve ruke?
Pitanje je jedino tko je od vas bolje informiran.
Je li istina da je posao sa Droga-Kolinska upitan ili su to sprekulacije? Možda bi ipak bilo dobro zbrisati?
30. septembar
Ljubljana — Poslednjih dana u slovenačkim tržišnim krugovima nagađa se da li ćeEmil Tedeski imati novca za završetak preuzimanja Droga Kolinske, piše ljubljanski Dnevnik.
Slovenački mediji tvrde da se sve zakomplikovalo nedavnom smenom prvog čoveka UniCredita Alesandra Profuma koji je bio u sjajnim odnosima s predsednikom Uprave Zagrebačke banke Franjom Lukovićem i zato često kreditno i pratio aktivnosti velikih hrvatskih kompanija.
Sada više nije jasno hoće li UniCredit zadržati dosadašnju politiku prema hrvatskom tržištu jer je, kako se tvrdi, banka preko Zagrebačke banke prilično izložena posledicama krize.
Moglo bi se dogoditi da UniCredit smanji svoju kreditnu izloženost hrvatskim preduzećima. Ako se zakomplikuje postupak preuzimanja, slovenački mediji spekulišu da bi uprava Istrabenza morala da nađe alternativno rešenje za plaćanje oko 100 miliona evra obaveza do kraja godine.
Atlantic Grupa preuzima Kalničke vode za 82 milijuna kuna
eto ga opet konkurencija todoriću.ovo će biti zanimljivo.
info o zadužnici nije rekla kazala,a kad ste u prilici pogledajte police i pozicije atlantikove robe u konzumu i tisku.
iskreno se nadam da će tedeski odraditi drogu kolinsku zlovencima,ali mislim da su oni u tome profitirali,jer niti imaju sirovinsku bazu a niti tržište.možda tedeski to popravi.
i istrabenz je prodavao drogu k. i prije nego je upao u probleme sa dugom zbog kupnje dionica petrola.