ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 06:29
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATGR
52,41
21.227
405
52,00
52,50
0,96%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

BVBS je nakon dokapa cca 400 kn

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

U ponedjeljak će biti zanimljivo vidjeti tko je kupovao za 9 milijuna kuna, a tko je prodavao.
Ako je kojim slučajem AZ štopao cijenu ( i štop a i dalje sa ovim 1000-icam ) treba ih javno izvrgnuti ruglu.
To bi značilo da su kupovali po 700 u dokapitalizaciji a prodavali po 720-740.
Ništa drugo nego štopanje cijene.

Naravno, ovo je samo pretpostavka koje nadajmo se nije točna.

lp

Evo, ipak je javna sramota, prodavao je AZ, a kupovao RBA mirovinski.
I tako taj AZ mirovinski fond ( opet ) štopa cijenu na određenoj dionici, ovdje sada stvarno nema izgovora za njih, ponašaju se ko obični špekulanti, dokapitalizirali su po 700 kuna, a sada prodaju po 730 ( prosječna cijena da na kada su prodali 2 000 komada ).
Pa to je sramota samo takva, što li će na to reći Uprava Atlantica i uostalom ostali dioničari koji su dokapitalizirali po 700? AZ fond radi protiv sebe samoga kao i protiv svih ostalih.

Sramota:

ATLANTIC GRUPA D.D./REDOVNA DIONICA ATGR-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. TEDESCHI EMIL 1.673.819 50,20 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D./EUROPEAN BANK FOR RECONSTRUCTION AND DEVELOPMENT 284.301 8,53 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. DEG-DEUTSCHE INVESTITIONIS-UND ENTWICKLUNGSGESELLS 283.209 8,49 Osnovni račun KOELN, NJEMAČKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 276.317 8,29 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA + 3632
5. TEDESCHI FIORIO LADA 193.156 5,79 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 83.468 2,50 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA – 2000
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 53.985 1,62 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 47.499 1,42 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 45.436 1,36 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 38.304 1,15 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
Ukupno: 89,36

lp
[/quote]
8.9.2010. top 10:
ATLANTIC GRUPA D.D./REDOVNA DIONICA ATGR-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. TEDESCHI EMIL 1.673.819 50,20 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D./EUROPEAN BANK FOR RECONSTRUCTION AND DEVELOPMENT 284.301 8,53 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. DEG-DEUTSCHE INVESTITIONIS-UND ENTWICKLUNGSGESELLS 283.209 8,49 Osnovni račun KOELN, NJEMAČKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 278.517 8,35 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA + 2200
5. TEDESCHI FIORIO LADA 193.156 5,79 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 82.468 2,47 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA – 1000
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 53.985 1,62 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 47.499 1,42 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 45.436 1,36 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 38.304 1,15 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
Ukupno: 89,39

Štednja je mudrost trošenja.

Iako nije za baciti zaradu od nekih 5% u nekoliko mjeseci, ipak je po meni nerezonski da se OMF-ovi ponašaju špekulantski kao što to radi AZ. Ja od fondova očekujem dugoročna ulaganja u dionice koje donose dobit i isplaćuju dividendu, a ATGR je jedna od njih.
Prihodi i dobit rastu odličnim stopama, a četvrtina dobiti se isplaćuje u dividendu.

Ovo mi se čini kao odlično dugoročno ulaganje, a cijena je takva po kojoj je većinski vlasnik (ujedno i predsjednik uprave i ima odličan pregled vrijednosti) spreman uložiti dodatni vlastiti novac u razvoj i širenje kompanije.

Postoji druga opcija zato AZ prodaje, a to je dogovor prije dokapitalizacije da će AZ služiti kao servis ROMF-u za kupnju određene količine dionica. Ne znam je li to uopće dozvoljeno tako se dogovarati.

glavno da je iznad 700.

padajući trend je poništen na ovoj dionici

http://www.svijet-dionica.net/index.php?option=com_content&view=article&id=904:dionica-atlantic-grupe-ponitila-padajui-trend&catid=62:tehnika-analiza-dionice

padajući trend je poništen na ovoj dionici

http://www.svijet-dionica.net/index.php?option=com_content&view=article&id=904:dionica-atlantic-grupe-ponitila-padajui-trend&catid=62:tehnika-analiza-dionice

koji padajući trend, možeš ga pokazat?

Zgražati se nad odlukom o prodaji dionica jednog od vodećih mirovinskih fondova- može samo
konkurencija… Bilo je mnogo prostora i vremena kupovati ove dionice niže od cijene 700,00kn..
Mislim , da AZ nikad ne bi prodavao dionicu sa takvom malom zaradom, kojom ih kritizirate….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Kako se zove FOUND – od gospona Tedeschija ? Čini mi se da su iz tog nekog founda i iz Farmacie
plaćane apoteke?
Kako je smislio platiti Belupo…e, to me zanima!

Gosp. MATRIX..imate li Vi odgovor na pitanje o kupnji Belupa?

Biti će zanimljivo vidjeti prvo slijedeće izvješće ATGR.
Ja mislim da bi po objavi izvješća dionica mogla naglo gore..

Zašto.. pa vidjet će se učinci dokapitalizacije..

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Gosp.Matrix..gdje ste???

Vežite se polako… [wink]

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

New Report

Close