Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 51,00 | 13.413 | 263 | 51,00 | 52,00 | 0,00% |
Meni jedino smeta to što dokap neće ići barem po 750 kuna (najniža cijena iz IPO-a). Ako je po nekakvoj procijeni raspon bio 750-960 sada bi bilo fer da bude bar tih 750. Sad očekujem da obitelj Tedeschi NE SUDJELUJE u dokapu (Lada i Emil), nek to prepusti fondovima i EBRD-u. Sve ostalo je užasno nemoralno…
I još jedna stvar, poslao sam mail sa jednim pitanjem na sve moguće adrese Atlantic Grupe i nitko se nije udostojio odgovoriti, a sad je već prošlo puno vremena. Toliko o tome da im je stalo do malih dioničara. Ignorirali su moj mail iako sam se potpisao punim imenom i prezimenom, a dioničar sam već dosta dugo…
IPO je bio prvorazredna pljačka. Emil je oportunistički iskoristio priliku tog trenutka i preskupo prodao dionice malim dioničarima. To je primjer za udžbenike, primjer na kojem bi se studente trebalo poučavati kako se rade IPO-i. Ali to ne amnestira male dioničare od vlastite odgovornosti prema kupovini te dionice.
Jel uopće čitaš svoje postove dok ih pišeš?
ATGR od IPO -25% (+ dividende), Crobex -65%. Mogu mu dić spomenika ako su kupili na IPO i držali cijelo vrijeme.
[/quote]
Ovo za udžbenike je bila ironija. [huh]
Spomenik? Kakav spomenik? Iskoristio je male kad su mu trebali i onda ih otpisao, kao da ih ni nema. Ali obit će mu se to o glavu.
Više mu ne igra onaj argument da dobit ide u razvoj i da se kroz dividendu daje samo 25% neto dobiti. Sad se vidi da se razvoj financira dokapom i to onim u kojem se isključuju mali dioničari. Prema tome: od iduće godine očekujem da se kompletna dobit isplačuje kroz dividendu. Sve ostalo smrdi na prevaru i nije moralno…
Među hrvatskim dionicama koje razmatraju Ersteovi analitičari dali su preporuku "skupljati" dionici Atlantic grupe, a "držati" dionici Podravke i Atlantske plovidbe.
Za Atlantic grupu dali su ciljanu cijenu od 800 kuna, a treba podsjetiti kako će u dokapitalizaciji te tvrtke po 700 kuna sudjelovati Erste Plavi OMF.
ajde, kad je i Zvrc ogorčen na ATGR, onda su stvarno pretjerali 🙂
Možda sve to možemo pripisati velikoj bitci za DK, koja se vodila i noću i danju. Ali opet, nije opravdanje ne odgovoriti dioničaru, kako god teško i delikatno pitanje bilo.
No, mene puno više brine budućnost. Rezultati koje uskoro moraju objaviti i ono što će naći kad sjednu i stvarno "otvore" kutiju kutiju na kojoj piše DK.
Ovo za dokap je voda koja je protekla ispod mosta. Ako sve bude u redu, dokupio sam po nižoj cijeni sada i za 6 mjeseci se neću ni sjećati ove epizode, ako sve bude dobro, osim po ugodi koju će mi činiti pogled na tadašnju cijenu.
Sjećam se i sada da sam bio sretan što ponuda moje tvrtke nije prošla na IPO, već samo moj kao fizičke osobe. Kasnije sam to što sam htio kupiti na firmu,kupio puno jeftinije. Sve drugo su priče, što bi bilo, kad bi bilo.
U dokap idu slijedeći: ( prepisao s business HR – tiskano izdanje )
1. Emil Tedeschi
2. RFA mirovinac
3.Lada Tedeschi
4. DEG
5. AZ OMF
6 RFA dobrovolni mirovinac
7. Skandinaviska Ensklida Banken
8. PBZ Croatia Obvezni mirovinac
9. Erste Plavi mirovinac ( s mojom lovom za mirovinu 🙂 )
10. Unicredit Bank Austrija
11. Neven Vranković – lijeva ruka 🙂
12. RFA Bank
13. Mladen Veber – desna ruka 🙂
14. PBZ dd / CN LTD
15. Croatia osiguranje
ostali kupuju na burzi, još neko vrijeme po diskontnoj cijeni 🙂
Članak veli da se mirovinci bune da im je skupo, ali ipak idu 🙂 ali nema veze, navikli su mirovinci našu lovu trajbat. Srećom, do sada, u ATGR nisu popušili, što nije bio slučaj i kod ostalih.
Emil, Neven i Mladen… čuvajte nam penzije….jer će vas za 10 godina jedan političar,iz minorne oporbene stranke s jednim zastupnikom u Vijeću grada Koprivnice s inicijalima J.F. ) optužiti da ste vi krivi za bankrot mirovinskog sustava, jer su svi mirovinci danas bili uz vas 🙂 u jurišu na Drogu
Kolega picman,
100 tka za prepisivanje
ps Kako sam pretplaćen na PD, BUSINESS, BANKU, uvijek nađem zanimljivih stvari, međutim kad mi ocjenjivači odgovore ocjenom izgubio sam motiv se zalagati
[smiley]
Da li mi može netko objasniti da li ovakvom dokapitalizacijom ATGR oštećuje dioničare koji su isključeni iz dokapitalizacije ili ih ne oštećuje?
Ne kužim se u dokapitalizacije, pa molim objašnjenje?
Ovisi želiš li sudjelovati u dokapitalizaciji ili ne. Ako želiš sudjelovati, onda si oštećen, ako ne želiš onda nisi. Ali da dokapitalizacija ide po nižoj cijeni, onda bi svi bili oštećeni.
Evo malo nešto u zabavnom tonu:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/tedeschi-osvojio-slovence-proglasen-najseksi-gospodarstvenikom-u-sloveniji-/500870.aspx
Među hrvatskim dionicama koje razmatraju Ersteovi analitičari dali su preporuku "skupljati" dionici Atlantic grupe, a "držati" dionici Podravke i Atlantske plovidbe.
Za Atlantic grupu dali su ciljanu cijenu od 800 kuna, a treba podsjetiti kako će u dokapitalizaciji te tvrtke po 700 kuna sudjelovati Erste Plavi OMF.
Erste analitičari su inače vrhunski stručnjaci:
A ne mogu ni zaboraviti ni analizu HDEL 2008g gdje je ciljana cijena bila negdje oko 1400 kn.
Analiziraju samo kad kipaju budalama.