ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Damir Novotny: Tragedija je što je Atlanticov novac otišao u Sloveniju

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/damir-novotny-tragedija-je-sto-je-atlanticov-novac-otisao-u-sloveniju,83953.html

Opet sve gledamo s potpuno krive strane. Nije tragedija što je novac otišao u Sloveniju, a sasvim sigurno je mogao ostati u Hrvatskoj (Podravka). Tragedija je što su Friščić i njegova ekipa (HSS-ova gamad) sve učinili da otjeraju Atlantic Grupa od Podravke. Sada kad je AG pronašla akviziciju u susjednoj Sloveniji svi plaču što ne ulažu u Hrvatsku.

Tragedija je svaki glas koji dajete HSS-ovoj gamadi, e to je tragedija. I jadan glas za HSS je previše, a Friščić i njegova družina su samo u ovoj situaciji uništili 300 mil eura investicija u Hrvatsku. Umjesto da se razvija Podravka sada će se razvijati Droga Kolinska.

Hvala HSS!! Glasajte za bilo koga, samo nemojte za ovu gamad!

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Od kada je izbacen sa pozicije glavnog ekonomista Zabe Novotny dnevno laprda da bi dosao u medije.

Uvijek je bolje da Hrvatska firma kupi stranu nego Hrvatska Hrvatsku.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Od kada je izbacen sa pozicije glavnog ekonomista Zabe Novotny dnevno laprda da bi dosao u medije.

Iako sam dobio osip kad sam pročito naslov, tekst je ok i nema veze s naslovom.
Nowotny je prazan da prazniji ne može bit. Šta radi glavni ekonomist neke banke?
Čestitam ATGR.

Dobro je Tedeshi zauzima pozicije u EU, to je dobar potez, jer je proširio i asortiman prozvoda i distribuciju i automatski se prebacio na tržište EU.

Po meni jako dobro za firmu dogoročno, sad ne znam da li će odmah biti pozitivnih rezultata, vidjet ćemo

“A man's got to do what a man's got to do”

slažem se i ovo sa laprdanjem i ovo sa kupovinom strane firme

a novac većim djelom nije hrvatski i ne ide u sloveniju već u Italiju jer istrabenz neće taj novac niti vidjeti

@ Zvrc & MR. Perfect

Ma slažem se oko Novotnia i njegovih istupa generalno, ali ovdje je definitivno činjenica da je Tedeschi mogao ( a i to je bila njegova prva namjera, koju je ( možda naivno) javno obznanio ) investirati te novce ( čiji god da jesu, ja smatram da su pod njegovom kontrolom, jer on odlučuje kuda ih investirati ) u Podravku.

Ali nisu mu dali. Sada će on morati biti konkurencija Podravki, iako Vitković trabunja neke gluposti kao oni i nisu konkurencija. I Podravka će definitvno imati jakog konkurenta, agilnog u tržišnom nastupu.

Što se tiče HSS-a, potpisujem u potpunosti. No znajući naš mentalitet, neće im to njihovi glasači ( svih stotinjak 🙂 ) jako zamjeriti na izborima. KOnačno, oni su spasili jednu renomiranu Hrvatsku tvrtku od nekog tamo tajkunčića. A on čak nije ni iz Koprivnice i nema faks, tako da bolje da se širi u EU nego na Podravinu.

I ekološki to nije ispravno. Jer Portorož je dalje od Koprivnice. Pa će Emil trošiti više benzina. I više zagađivati zrak. No sreća je da je dio puta po Sloveniji, pa će dio otići njima 🙂 HSS je ipak osigurao da zrak u Koprivnici bude čist. I ekološki. I regionalno 🙂

REGRESI I BOŽIĆNICE
Atlantic Grupa za SEEbiz: Još pregovaramo sa sindikatima

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/atlantic-grupa-za-seebiz-jos-pregovaramo-sa-sindikatima,84200.html

Ovo je početak kraja Podravke. Pogledajte samo da Vitković (HSS) uopće ne percipira opasnost u vidu Droge i sve će vam biti jasno. U trenutku kada on počne govoriti da je Droga Kolinska stvarna konkurencija bojim se da će Podravka biti pred gašenjem.

Stvarno mi nije jasno kako se ti političari svugdje uspiju progurati, uništiti sve oko sebe i onda mirno otići (nažalost ne u Remetinec)…

Droga Kolinska će koristiti Atlanticove kanale distribucije i sasvim sigurno će to Podravka osjetiti. Nažalost, sve će opet platiti radnici i eventualno mali dioničari, a političari će kada ovo unište naći novu žrtvu.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

http://www.poslovni.hr/vijesti/srecko-nakic-povjerenik-atlantica-u-drogi-kolinskoj-151878.aspx

Kako rekoh, sinergija na području prodaje je ( i po ovom članku ) ključna 🙂

Emil šalje Leonidu u bitku. Znači da se tamo očekuje krvava bitka 🙂 Trebati će ih više od 300 🙂

evo para

DOKAPITALIZACIJA
EBRD odobrio 70 milijuna eura za Atlantic Grupu

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/ebrd-odobrio-70-milijuna-eura-za-atlantic-grupu,84315.html

Ako je Nakić uspio prodati maglu poput Cedevite Go onda nema straha za Drogu

Atlantic Grupa: Nove dionice po cijeni od 700 kuna

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/atlantic-grupa-nove-dionice-po-cijeni-od-700-kuna,84423.html

20 kn iznad cijene

New Report

Close