ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 15:52
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATGR
51,00
13.413
263
51,00
52,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Dokap je po trzisnoj cijeni 690-700 kuna ako prihvate.
Tko je pisao gluposti o shortu godine.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Podaci vezani za poslovanje Droge Kolinske d.d.

http://www.kolinska.si/sl/poslovanje

Mene osobno interesira jedna stvar: ako su se do sada postojeći dioničari bili u prvom planu grupacije, hoće li i dalje biti, jer naime koliko sam shvatio, netko ne računa na njih ( male dioničare ) što se tiče dokapitalizacije. Razumijem da su igri veliki igrači,ali ako ćemo slijediti načelo korporativnog upravljanja, onda bismo svim dioničarima trebali dati iste uvjete za sudjelovanje u dokapitalizaciji.

http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Hrvatska/tabid/102/View/Details/ItemID/60930/Default.aspx

Bojim se da ne bude copy-paste priče s dokapom Magame.

Srdačan pozdrav

Mislim da bi dokap koji bi izrazito favorizirao samo "povlaštene" dioničare ( možemo smatrati da je to krug koji predvodi RBA i njeni fondovi, te ostatak velikih dioničara ) a isključivao ostale bio vrlo nepopularan potez. Do sada je ATGR i Emil osobno radio jako puno na tome da ATGR kao dionica bude primjer u HR a i regiji. Redovita izvješća, poštivanje svih termina i pravila, kotacija, market maker… u većini su bili prvi.
Ako bi se radilo samo o EBRD, onda bi to IMHO više bilo kao ulazak nekog partnera, ali ako ide dokap nekima ( mirovincima i većinskima ) onda bi trebalo ponuditi svima pod istim uvjetima. Nisam tu ekspert, možda je to sporije i manje efikasno, ali je daleko pravednije.
Da bi i Emil išao u dokap radi zadržavanja +50% to mi je ok, ali opet, ne bi valjalo poslati poruku da se gleda samo na sebe i one oko sebe.
Ako bi napravili "Magmu" ili "Jadransku banku" time bi srušili sve to što su godinama gradili – povjerenje "ostalih" dioničara.

@ Matrix – što bi da su te onako izbacili iz takta???, pusti ih, nije to reakcija koju smo od tebe navikli

Oni koji se boje Barr – Pliva sitacije, usporedba nije na mjestu. Atlantic je i iz ničega napravio brandove, a od Droginih brandova će tek moći napraviti čudo – u distribuciji ( za proizvodnju i same interne troškove -ć ne znam ). Ali distribuciju poznam i kažem odgovorno da se Cockta može dići na drugo gazirano osvježavajuće piće, uz sami bok Coli. Argeta se može i mora nositi sa Gavrilovićem, a ne da je nema nigdje. Da ne govorimo o cjenovnom pozicioniranju brandova i kojekakvim brandovima iz portfelja droge za koje nismo nikad čuli. Donat Mg se može širiti kao krovni brand za vodurinu i tu se može naći i neka sinergija sa Kalničkim vodama…

Ako mogu napraviti brand od Melema i od Plidente, te Rosal koji je bio na izdisaju spasiti ( pored Beiersdorfa ), od Cedevite napraviti malo čudo, cjenovno pozicionirati bombončiće koje su svi zaboravili uz bok TIC-TAC-u, kreirati prvi brand u ljekarništvu itd… ne bojim se za prodaju.

Ovde su se malo preračunali. Ako kriza potraje jos makar dve godine ovde bi moglo da bude velikih problema.

Mislim da bi dokap koji bi izrazito favorizirao samo "povlaštene" dioničare ( možemo smatrati da je to krug koji predvodi RBA i njeni fondovi, te ostatak velikih dioničara ) a isključivao ostale bio vrlo nepopularan potez.

Nadzorni odbor Društva donio je Odluku o davanju prethodne suglasnosti Upravi Društva za povećanje temeljnog kapitala izdavanjem novih dionica, te davanju suglasnosti za djelomično isključenje prava prvenstva postojećim dioničarima Društva pri upisu novih dionica[/u].

Ovo bas ne ostavlja prostora za interpretaciju. Ako netko ima dodatnih informacija o dokapu, tko gubi tko dobiva itd… neka podijeli.

Mislim da bi dokap koji bi izrazito favorizirao samo "povlaštene" dioničare ( možemo smatrati da je to krug koji predvodi RBA i njeni fondovi, te ostatak velikih dioničara ) a isključivao ostale bio vrlo nepopularan potez.

Nadzorni odbor Društva donio je Odluku o davanju prethodne suglasnosti Upravi Društva za povećanje temeljnog kapitala izdavanjem novih dionica, te davanju suglasnosti za djelomično isključenje prava prvenstva postojećim dioničarima Društva pri upisu novih dionica[/u].

Ovo bas ne ostavlja prostora za interpretaciju. Ako netko ima dodatnih informacija o dokapu, tko gubi tko dobiva itd… neka podijeli.

[/quote]

Dobra večer svima

Picman8 hvala na savjetu i na brizi, no htio sam se postaviti na način na koji bi se postavio svaki (mali) dioničar, zato je zvučalo s trunčicom pesimizma.

Integral – izvrsno, pitanje.

Bojim se da je vlak za male dioničare u ovom dokapu već pun, tako da bi mnogi bili primorani pričakati neko drugo vrijeme.

Srdačan pozdrav

Ugodan vikend želim.

Isključiti male dioničare… to nije lijepo!

http://www.business.hr/hr/layout/set/print/Naslovnica/Hrvatska/EBRD-kupuje-dionice-Atlantic-grupe-i-daje-kredit

Jest da se radi o diskriminaciji…ali nije neki "big deal" ako naprave dokap po tržišnoj cijeni. imho…bar neće razvodnit vrijednost mojeg udjela…koji ce doduse tada biti manji. imat cu manji udio u većem kolaču…

Isključiti male dioničare… to nije lijepo!

Kažu djelomočno ?!

Damir Novotny: Tragedija je što je Atlanticov novac otišao u Sloveniju

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/damir-novotny-tragedija-je-sto-je-atlanticov-novac-otisao-u-sloveniju,83953.html

Damir Novotny: Tragedija je što je Atlanticov novac otišao u Sloveniju

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/damir-novotny-tragedija-je-sto-je-atlanticov-novac-otisao-u-sloveniju,83953.html

Ne volim ga, ali ovo je u pravu!

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

New Report

Close