ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 17:31
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATGR
51,00
13.413
263
51,00
52,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Možete li objasniti na temelju čega tvrdite da nije iskoristio tu prednost i da je Kolinsku skupo platio??
S obzirom na informacije s kojima ja raspolažem mislim da je to poprilično dobar posao za Atlantic…
Mislim da će vrijeme to pokazati, jer trenutno stanje na burzi je sve samo ne realan pokazatelj

Ja mislim da je burza jučer na prilično velikom prometu jasno rekla što misli o transakciji.

Preplatio ju je jer Droga nije imala ozbiljnog kupca, a Slovenci su morali prodati. Fondovi su tu bili manekeni da bi se Atlantic navuklo na što veću cijenu. Kad netko mora nešto prodati, recimo na burzi, a nema previše zainteresiranih kupaca, postaviš se nisko i čekaš, a ne napucavaš cijenu. Skoro tri milijarde kuna!!! Čak se i sam Tedeschi hvalio kako je obavio najveću transakciju na svijetu jučer. Mislim da to nije nešto čime se treba hvaliti.
Ali okej, on je procijenio da toliko vrijedi, pa neka plati.

sa jednog drugog foruma

Kad tedeschi kupi drogu to je dobra vijest, kad moji frendovi kupe dobiju kaznenu prijavu…

Možete li objasniti na temelju čega tvrdite da nije iskoristio tu prednost i da je Kolinsku skupo platio??
S obzirom na informacije s kojima ja raspolažem mislim da je to poprilično dobar posao za Atlantic…
Mislim da će vrijeme to pokazati, jer trenutno stanje na burzi je sve samo ne realan pokazatelj

Ja mislim da je burza jučer na prilično velikom prometu jasno rekla što misli o transakciji.

Preplatio ju je jer Droga nije imala ozbiljnog kupca, a Slovenci su morali prodati. Fondovi su tu bili manekeni da bi se Atlantic navuklo na što veću cijenu. Kad netko mora nešto prodati, recimo na burzi, a nema previše zainteresiranih kupaca, postaviš se nisko i čekaš, a ne napucavaš cijenu. Skoro tri milijarde kuna!!! Čak se i sam Tedeschi hvalio kako je obavio najveću transakciju na svijetu jučer. Mislim da to nije nešto čime se treba hvaliti.
Ali okej, on je procijenio da toliko vrijedi, pa neka plati.
[/quote]

opet mi nije jasno na temelju čega tvrdite da je napucao cijenu?? isto tako ja mogu reći da Kolinsaka vrijedi 10 puta više i da je platio 10% vrijednosti Kolinske….
ako nešto tvrdite trebate imati nešto što potkrepljuje tu tvrdnju, a ja do sada nisam pročitao niti jednu činjenicu u korist vaše tvrdnje…
a to što tvrdite da je trebao čekati…pa nije ista stvar obaviti posao od nekoliko milijardi i kokošarenje ovdje na burzi s nekoliko komada…

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/vucicevic-drogini-brendovi-su-u-sigurnim-rukama,83828.html

– ovo preuzimanje nudi ogromne sinergijske mogućnosti jer ATGR dobiva fantastične brandove, a ima izuzetno kvalitetnu logistiku i distribuciju
– trošak preuzimanja će velikim djelom biti pokriven vlastitim sredstvima (emil&co idu u dokapitalizaciju kako bi unijeli friški keš)
– Emil se ovdje pokazuje kao osoba koja se ne boji gubitka vlasničkog udjela u ATGR-u ,ali ga nije strah niti napraviti veliki iskorak
– ne mogu reći da li je ATGR preplatio Drogu jer za to nemam dovoljno pokazatelja, ali i ako je platio premiju 20% to će hrvatsko gospodarstvo biti korisnije nego da je Droga kupila Atlatic za istom takvom premijom

Nemojmo pretjerivati sa "fantastičnim" brendovima

Da su fantastični onda bi Droga ostvarivala rast od 10% godišnje a ne pad ili stagnirala

Trošak preuzimanja financiran dokapom ili ne, će osjetiti dioničari na uvećanim multiplama

Ne mogu niti ja sa sigurnošću tvrditi da li je preplatio ali mogu reći da ja niti ne računam pretplaćeno na način koliko je to EBITDA plaćeno nego gledam koliko je plaćena firma bez rasta

Jer platiti 8xEBITDA i veseliti se jer je recimo industry standard 10 EBITDA ne znači da ste kupili jeftino

Puno je bolje preplatiti firmu sa snažnim i kontinuiranim rastom

Meni se isto tako čini da ljudi rade grešku pa računaju tako da zbroje prihode Atlantica i Droge i onda se dive kako je Atlantic napravio dobar posao jer sad je to puno veća firma

To se ne gleda tako

Tek kad prihodi ove "nove" firme budu veći od zbroja prihoda Atlantica i Droge posebno ,tek će se onda raditi o uspjeloj akviziciji

Većina ovakvih preuzimanja propadnu tj. ne donesu željene rezultate

A rezultati ove akvizicije se neće znati još godinama

Svaka dionica je precijenjena dok je ja ne kupim

Atlantic Grupa: EBRD razmatra financiranje iznosom do 70 milijuna eura

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/atlantic-grupa-ebrd-razmatra-financiranje-iznosom-do-70-milijuna-eura,83848.html

– ne mogu reći da li je ATGR preplatio Drogu jer za to nemam dovoljno pokazatelja, ali i ako je platio premiju 20% to će hrvatsko gospodarstvo biti korisnije nego da je Droga kupila Atlatic za istom takvom premijom

u potpunosti se slažem…
treba se prisjetiti kako je Pliva završila..

Dosadašnji predsjednik Upravnog odbora Droge Kolinske, srpski biznismen Slobodan Vučićević, smatra kako je Atlantic Grupa dala fenomenalnu ponudu, pogotovo što je do realizacije kupoprodaje došlo u vrijeme krize.

"Brendovi iz Srbije u sigurnim su rukama i samo će se još razvijati", rekao je Vučićević za Press ne želeći otkriti koliko je on zaradio, već je komentirao kako je zadovoljan jer je cifra nešto viša nego što se nadao.

Eto čovjek je u šoku i ekstatičan da je netko platio toliko novaca jer se uopće nije nadao i ne može vjerovati da je netko platio 382 miljuna za Drogu

Ili vi toliko oduševljenje cijenom ne smatrate zabrinjavajućim faktorom

opet mi nije jasno na temelju čega tvrdite da je napucao cijenu?? isto tako ja mogu reći da Kolinsaka vrijedi 10 puta više i da je platio 10% vrijednosti Kolinske….
ako nešto tvrdite trebate imati nešto što potkrepljuje tu tvrdnju, a ja do sada nisam pročitao niti jednu činjenicu u korist vaše tvrdnje…
a to što tvrdite da je trebao čekati…pa nije ista stvar obaviti posao od nekoliko milijardi i kokošarenje ovdje na burzi s nekoliko komada…

Kompanija godinama stagnira. Okej, možemo očekivati da će je Tedeschi unaprijediti i da će prodaja rasti.

Osnovno je pitanju poslovanje same Droge kolinske. Ukupni prihodi u 2009. su 328 milijuna eura, EBIT 23 milijuna. Neto dobit beznačajna. (2007. godine neto dobit 14 milijuna eura.) Itd itd.
Koliko je to P/E na ovim cijenama koje je Tedeschi platio? Koliki je P/S? Oko 1,2. Podravkin P/S je na ovim cijenama 0,38 (iako je Podravka druga priča, znamo to svi). Usporedite P/S drugih prehrambenih firmi u RH. Zvijezda 0,35, Franck 0,47, CKML 0,53, Kraš 0,49. Ja Drogu ne bih kupio po ovoj cijeni. U krizi se kupuju kompanije na P/E 5 i P/S 0,5, a ne na ovim pokazateljima.

Dosadašnji predsjednik Upravnog odbora Droge Kolinske, srpski biznismen Slobodan Vučićević, smatra kako je Atlantic Grupa dala fenomenalnu ponudu, pogotovo što je do realizacije kupoprodaje došlo u vrijeme krize.

"Brendovi iz Srbije u sigurnim su rukama i samo će se još razvijati", rekao je Vučićević za Press ne želeći otkriti koliko je on zaradio, već je komentirao kako je zadovoljan jer je cifra nešto viša nego što se nadao.

Eto čovjek je u šoku i ekstatičan da je netko platio toliko novaca jer se uopće nije nadao i ne može vjerovati da je netko platio 382 miljuna za Drogu

a šta je trebao reći??? što čovjek na njegovom mjestu može drugo reći???

ne može se ova transakcija gledati samo kroz dobit Kolinske iz 2009, iako je pozitivno i to što je u 2009 poslovala pozitivno…stvar je u tome što i sam Atlantic će imati veći profit sammim tim što će moći plasirati svoje proizvode kroz Kolinsku, pa i obratno…
a kolega da li bi vi kupili ili ne Kolinsku po ovoj cijeni je bespredmetno raspravljati jer niste u toj situaciji, niti imate informacije koje je imala ekipa koja ju je kupovala…
mislim da ipak ljudi koji su napravili dubinsko snimanje Kolinske ipak znaju malo više od ljudi koji nagađaju ovdje na forumu…a sumnjam da bi se razbacivali lovom, jer ipak to nije vlada i državni proračun da ih briga koliko će otići love…

a šta je trebao reći??? što čovjek na njegovom mjestu može drugo reći???

ne može se ova transakcija gledati samo kroz dobit Kolinske iz 2009, iako je pozitivno i to što je u 2009 poslovala pozitivno…stvar je u tome što i sam Atlantic će imati veći profit sammim tim što će moći plasirati svoje proizvode kroz Kolinsku, pa i obratno…
a kolega da li bi vi kupili ili ne Kolinsku po ovoj cijeni je bespredmetno raspravljati jer niste u toj situaciji, niti imate informacije koje je imala ekipa koja ju je kupovala…
mislim da ipak ljudi koji su napravili dubinsko snimanje Kolinske ipak znaju malo više od ljudi koji nagađaju ovdje na forumu…a sumnjam da bi se razbacivali lovom, jer ipak to nije vlada i državni proračun da ih briga koliko će otići love…
[/quote]

Kolega mislim da ja mogu imati svoje mišljenje bazirano na onom što znam i onom što čitam

Ovo nisu stranice Emil Tedeski Fan kluba nego poslovni Forum

Potpuno se slažem da ovo nisu stranice fan kluba i da možete imati svoje mišljenje…
ali isto tako i ja mogu imati svoje mišljenje također bazirano na informacijama koje imam ja da niste u pravu, ili mislite da samo vi imate na to pravo?

New Report

Close