ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 17:34
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATGR
51,00
13.413
263
51,00
52,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ako je potez Emila los i od lovca postane lovina opet dobro jer ce netko morati ponuditi premiju i za preuzimanje atgr. Po meni trenutni investitori ne bi trebali bjezati iz dionice i rusiti cijenu nego obrnuto, nabiti cijenu barem na vrijednost koja je bila na IPO. Pa ak ode k vragu bar se nece zbrajat gubici.
S druge strane ak se pokaze da je kupovina dobar potez, cijena ce morati ici gore kad tad.
Znaci uz malo pameti imamo Win-Win situaciju.

Nije bolest sve što boli

Winnie znaš da je sve što sam napisao točno

Ne moram ti objašnjavati jer znaš i sam

Nije teško izvući zaključke iz onog što se vidi

Ne trebamo biti dobri sa Tedeskijom da znamo kolika je premija,čemu služe neke od stranaka u bidu, da mu se žurilo da preuzme bilo što i da je razlog preuzimanja restrukturiranje

Atlantic preuzima Drogu da bi restruktuirao management, brandove, radnike, kreditore, kupce,dobavljače itd.

Znate li koliko novaca i vremena to košta

Ono što je najgore je što to nitko ne zna

Zato i je sell

Kolega Mrkonja,

Iznimno mi je žalosno vidjeti da uopče slabo razumijete poslovanje jedne naše vodeče kompanije.

Droga je restruktuirana kompanija jer je večinu lošega i što je stvaralo gubitke prodali drugima tvrtkama čokolešnik- podravki, a dio kave Franku

Neka je Atlantiku sretno s Drogom jer če im trebati sreče da sve to izvuku kako treba i puno je to dolga.

Vaše savjete da se Atlantikove dionice moraju sada prodati smatram jako površnima jer vidim da jako malo znate o samom poslovanju DK kao i o prodajnom procesu koji se vodio

LP

Referendum o ZOR-u omogućiti će da ljudi koje rade, rade još više, a ljudi koje ne rade, rade još manje

Slažem se s kolegom Mrkonjom, ovo je krajnje riskantna operacija. Ja isto mislim da su fondovi tu bili manakeni da se Atlantic navuče na što veću cijenu. Uostlom, ponude nisu ni bile obvezujuće, jel tako? A Emil je navalio kupiti nešto pa šta bude. Pričalo se čak i o nekoj Badelovoj punionici vode ako propadne Droga. Mene je strah kompanija koje se tako brutalno šire. A mislim da ni burza nije pretjerano oduševljena ovim potezom.

Ako je potez Emila los i od lovca postane lovina opet dobro jer ce netko morati ponuditi premiju i za preuzimanje atgr. Po meni trenutni investitori ne bi trebali bjezati iz dionice i rusiti cijenu nego obrnuto, nabiti cijenu barem na vrijednost koja je bila na IPO. Pa ak ode k vragu bar se nece zbrajat gubici.
S druge strane ak se pokaze da je kupovina dobar potez, cijena ce morati ici gore kad tad.

Gospodo, drago mi je da diskutirate o potencijalnim problemima vezani/e za akviziciju ATGR, no nažalost moram Vas razočarati, bit ću grub – pojma nemate o tematici o kojoj je riječ.

Ne želim daljnje diskusije, na ovu temu.

Dobar tek želim, i uživajte u prekrasnom vremenu.

Srdačan pozdrav

Slažem se s kolegom Mrkonjom, ovo je krajnje riskantna operacija. Ja isto mislim da su fondovi tu bili manakeni da se Atlantic navuče na što veću cijenu. Uostlom, ponude nisu ni bile obvezujuće, jel tako? A Emil je navalio kupiti nešto pa šta bude. Pričalo se čak i o nekoj Badelovoj punionici vode ako propadne Droga. Mene je strah kompanija koje se tako brutalno šire. A mislim da ni burza nije pretjerano oduševljena ovim potezom.

Gospodo, drago mi je da diskutirate o potencijalnim problemima vezani/e za akviziciju ATGR, no nažalost moram Vas razočarati, bit ću grub – pojma nemate o tematici o kojoj je riječ.

Srdačan pozdrav
[/quote]

A nego na koju temu bi na ovom topicu morali diskutirat?
Ajde nas ti prosvijetli o tematici tak da i mi neuki nesto naucimo.

Nije bolest sve što boli

Srdačan pozdrav
[/quote]

Šta, ti ćeš mi zabraniti da dsikutiram? [lol]

Možda ti ne paše što ne trubimo u istu trubi i ne tvrdimo da dionica ide na 1000 u par dana? Jesi to ti Emile? [proud]

Srdačan pozdrav
[/quote]

Zašto dobar tek (Šta to uopće znači)?
Dali samo ti ne želiš daljnje diskusije ili mi ostali ne smijemo da komentarišemo.
Ovo mi liči na na neku obvezujuću ponudu

zanimljivo je koliko ljudi prosipa pesimizam…a sječam se vremena kada bi (prije tzv. krize) na ovakvu vijest dionica skočila bar 50-60%…
zanimljivo je da je manje više sve isto gubitaši su gubitaši, a dobre firme dobre jedino je psihologija drugačija…
pitanje je što je za ulaganje u dionice bolje biti psiholg ili ekonomist?? [lol]

zanimljivo je koliko ljudi prosipa pesimizam…a sječam se vremena kada bi (prije tzv. krize) na ovakvu vijest dionica skočila bar 50-60%…

A čujte, nije vam ovo 2007. pa da ljudi nekritički lupaju gdje stignu. Ovo su ipak malo drugačija vremena investitori su ipak racionalniji.

Emil Tedeschi: Atlanticov prihod za pet godina milijardu eura!

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/tedeschi-atlanticov-prihod-za-pet-godina-milijardu-eura!,83744.html

A meni je zanimljivija ova financijska konstrukcija!
To na kraju ispada sasvim super zatvoreno, bez prevelikog rizika. Dakle sad treba još tu dokapitalizaciju izvesti (o kojoj još nema nikakvih detalja? Ali valjda će svi dioničari imati jednako pravo sudjelovanja…) i stvar je super ispala. Cijena nije prevelika, a financije nisu prerizične.

A čujte, nije vam ovo 2007. pa da ljudi nekritički lupaju gdje stignu. Ovo su ipak malo drugačija vremena investitori su ipak racionalniji.
[/quote]

kolega nije 2007, ali to nema nikakve veze s racionalnošću investitora…ne vidim gdje vidite racionalnost u današnjem trgovanju…same sitne špekulacije koje nemaju nikave veze s bilo kakvim fundamentima..
ponovno će doći ta vremena ako politika ne dotuće svojim odlukama i ovo malo sirotinje što je ostalo od ove burze samo treba biti strpljiv…bilo je i prije kriza pa su prošle, pa će proći i ova

Winnie znaš da je sve što sam napisao točno

Ne moram ti objašnjavati jer znaš i sam

Nije teško izvući zaključke iz onog što se vidi

Ne trebamo biti dobri sa Tedeskijom da znamo kolika je premija,čemu služe neke od stranaka u bidu, da mu se žurilo da preuzme bilo što i da je razlog preuzimanja restrukturiranje

Atlantic preuzima Drogu da bi restruktuirao management, brandove, radnike, kreditore, kupce,dobavljače itd.

Znate li koliko novaca i vremena to košta

Ono što je najgore je što to nitko ne zna

Zato i je sell

Kolega Mrkonja,

Iznimno mi je žalosno vidjeti da uopče slabo razumijete poslovanje jedne naše vodeče kompanije.

Droga je restruktuirana kompanija jer je večinu lošega i što je stvaralo gubitke prodali drugima tvrtkama čokolešnik- podravki, a dio kave Franku

Neka je Atlantiku sretno s Drogom jer če im trebati sreče da sve to izvuku kako treba i puno je to dolga.

Vaše savjete da se Atlantikove dionice moraju sada prodati smatram jako površnima jer vidim da jako malo znate o samom poslovanju DK kao i o prodajnom procesu koji se vodio

LP
[/quote]

Kolega winnie izgleda da sam te precjenio

ti očigledno ne znaš što znači restrukturiranje u preuzimanju pa nećemo više o tome

A to koliko malo ja znam ti je tržište danas najbolje pokazalo

Svaka dionica je precijenjena dok je ja ne kupim

New Report

Close