ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 19:16
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATGR
51,00
13.413
263
51,00
52,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

kupovanje firme na najnižim cijenama i širenje na Sloveniju, Bosnu i Srbiju i još uz to dobivanje nekoliko dobrih brendova teško je shvatiti kao loš potez…dugoročno mislim da će ovo biti jako dobar potez za Atlantic…za mene ovo je signal za kupnju

Dugoročno možda da, kratkoročno ne.
Pogoršat će bilancu, treba sad preživjeti godinu dvije.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Taman da kredit vraca kompletnim prihodom od DK investicija nije losa, jer kad se kredit otplati ostaje cista vrijednost u vlasnistvu ATGR.
Jedinni je problem ako od lovca postane lovina.
Nadajmo se da Emil zna sto radi.

Krediti se ne vraćaju prihodina, već dobiti.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Taman da kredit vraca kompletnim prihodom od DK investicija nije losa, jer kad se kredit otplati ostaje cista vrijednost u vlasnistvu ATGR.

lp
[/quote]

Ja se ispricavam na lapsusu, velestovani kolega. Stvarno ne znam kako se to moglo dogoditi.

Nije bolest sve što boli

kupovanje firme na najnižim cijenama i širenje na Sloveniju, Bosnu i Srbiju i još uz to dobivanje nekoliko dobrih brendova teško je shvatiti kao loš potez…dugoročno mislim da će ovo biti jako dobar potez za Atlantic…za mene ovo je signal za kupnju

Kolega prosvjetlite me neuka kako ce to pogorsati bilancu.

Dugoročno možda da, kratkoročno ne.
Pogoršat će bilancu, treba sad preživjeti godinu dvije.

lp
[/quote]

Nije bolest sve što boli

Za Drogu je plaćena premija jer preuzimatelj uvijek plati premiju

Dakle plaćeno je više nego što vrijedi da bi se preuzelo

Fondovi koji su još bili u igri su tamo bili da bi podizali cijenu Atlanticu

Fer cijena je bila oko 330 mil , ATlantic je platio sigurno barem 15% do 20% premiju

Sad izračunajte koliko je to novog duga po dionici generirano

Ovako velik zalogaj zahtijeva velike troškove restrukturiranja

Koliko će vremena i novaca proći dok management pohvata konce i postigne ciljanu produktivnost

Ukoliko sve ovo i ono što uopće nisam naveo bude u redu i u nekom razumnom roku onda će se vidjeti pozitivni sinergijski učinci nakon nekog vremena,3-4 godine

Ukoliko ovo sve ne bude u redu onda će se isto tako vidjeti učinci ali brže

Jedno je preuzeti dućančić a drugo preuzeti firmu skoro iste veličine

Ono što se meni ne sviđa je to što je Tedeski pošto poto išao u preuzimanje

Da nije uspio preuzeti Drogu on bi krenuo na nešto treće

Rizik prebrzog širenja biznisa je velik kao i rizik neširenja biznisa

Uz kreditni rizik koji se ponovno povećava ovo je po meni čisti sell

Svaka dionica je precijenjena dok je ja ne kupim

lp
[/quote]

Ja se ispricavam na lapsusu, velestovani kolega. Stvarno ne znam kako se to moglo dogoditi.

[/quote]

Sve u redu, događa se.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

kada će se vidjeti učinci biti će kasno…a nitko me ne može uvjeriti da tržište koje je dobiveno za plasiranje Atlanticovih proizvoda nije dobar posao…pogotovo ovo tržište…a dodatni kvalitetni brendovi su bonus..
mislim da treba gledati u budućnost za razliku od ove naše jadne burze na kojoj su na cijeni jedino špekulativne dionice…mislim da Emil nije u ovo uletio zatvorenih očiju…također mislim da se ovo ne može uspoređivati sa Barovim preuzimanjem…totalno druga perspektiva

Ma sve 5 kolega. Ja sam optimista po prorodi što se tiče budućnosti ali bi volio znati šta će biti sutra.
U svakom slučaju želim Emilu puno sreće, a Friščiću prijevremene izbore.

who dares, wins

A kolega nije realno da će se do sutra zaraditi 100%, ali koji posto bi bilo u redu…

Kolega Mrkonja,

divim se vašoj pronicljivosti i na hrabrosti na pisanju pred svekolikim pučanstvom.

Ipak, neke sumnje mi se vrte pa bih htio vaše cijenjeno i studiozno mišljenje

Hvala

LP

Za Drogu je plaćena premija jer preuzimatelj uvijek plati premiju
NIJE LI ISTRABENZ MORAO PRODATI DROGU ZBOG TOGA ŠTO SU BILI PRITISNUTI OD BANAKA? [rolleyes]

Dakle plaćeno je više nego što vrijedi da bi se preuzelo
MOŽETE LI DETALJNIJE OBRAZLOŽITI? [rolleyes]

Fondovi koji su još bili u igri su tamo bili da bi podizali cijenu Atlanticu
UPOZNATI STE S POSLOVANJEM PE FONDOVA, IMATE KONTAKT S BNP PA ZNATE, PRIPADNIK STE MASONA ILI SLIČNO [sealed]

Fer cijena je bila oko 330 mil , ATlantic je platio sigurno barem 15% do 20% premiju
DOBRO POZNAJETE POSLOVANJE DK? [rolleyes]

Sad izračunajte koliko je to novog duga po dionici generirano
KOLIKO? [rolleyes]

Ovako velik zalogaj zahtijeva velike troškove restrukturiranja
O KAKVIM TROŠKOVIMA RESTRUKTUIRANJA PRIČATE?
[rolleyes]
Koliko će vremena i novaca proći dok management pohvata konce i postigne ciljanu produktivnost
SLAŽEM SE, OTOVORENO PITANJE

Ukoliko sve ovo i ono što uopće nisam naveo bude u redu i u nekom razumnom roku onda će se vidjeti pozitivni sinergijski učinci nakon nekog vremena,3-4 godine
IMATE ISKUSTVA SA POST MERGER INTEGRATION? [rolleyes]

Ukoliko ovo sve ne bude u redu onda će se isto tako vidjeti učinci ali brže
ISKUSAN STE U OVOM POSLU? [rolleyes]

Jedno je preuzeti dućančić a drugo preuzeti firmu skoro iste veličine
SLAŽEM SE

Ono što se meni ne sviđa je to što je Tedeski pošto poto išao u preuzimanje
KAKO KOMENTIRATE GOVORKANJA DA IZA SVEGA STOJI TODORIČ [sealed]

Da nije uspio preuzeti Drogu on bi krenuo na nešto treće
DOBRI STE S TEDESKIJEM, DIJELITE KREVET ZAJEDNO, ŠIŠATE TRAVU KOD NJEGA DOMA? [sealed]

Rizik prebrzog širenja biznisa je velik kao i rizik neširenja biznisa
IZ VAS GOVORI ISKUSTVO 🙂
[lol] [lol] V
Uz kreditni rizik koji se ponovno povećava ovo je po meni čisti sell
VRLO ELABORIRAN ZAKLJUČAK [lol] [lol] [lol]

Referendum o ZOR-u omogućiti će da ljudi koje rade, rade još više, a ljudi koje ne rade, rade još manje

http://seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-atlantic-najslabiji-od-kraja-svibnja%2c-katastrofa-atlantske,83709.html

Winnie znaš da je sve što sam napisao točno

Ne moram ti objašnjavati jer znaš i sam

Nije teško izvući zaključke iz onog što se vidi

Ne trebamo biti dobri sa Tedeskijom da znamo kolika je premija,čemu služe neke od stranaka u bidu, da mu se žurilo da preuzme bilo što i da je razlog preuzimanja restrukturiranje

Atlantic preuzima Drogu da bi restruktuirao management, brandove, radnike, kreditore, kupce,dobavljače itd.

Znate li koliko novaca i vremena to košta

Ono što je najgore je što to nitko ne zna

Zato i je sell

Svaka dionica je precijenjena dok je ja ne kupim

Slažem se s kolegom Mrkonjom, ovo je krajnje riskantna operacija. Ja isto mislim da su fondovi tu bili manakeni da se Atlantic navuče na što veću cijenu. Uostlom, ponude nisu ni bile obvezujuće, jel tako? A Emil je navalio kupiti nešto pa šta bude. Pričalo se čak i o nekoj Badelovoj punionici vode ako propadne Droga. Mene je strah kompanija koje se tako brutalno šire. A mislim da ni burza nije pretjerano oduševljena ovim potezom.

New Report

Close