ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 13:50
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATGR
51,93
30.532
588
51,50
52,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

razmišljam onasko na prvu:

kažu neto dobit 97,3 mil to je ~40 kn po dionici i ako računamo nategnutih p/e 20 to je dobrih 800kn
[smiley]

…nije mi jasno kako danas takav pad a dobro izvješće…što sad nevalja???…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Ljepa dobit ,Neznam kad će se otvorit tvornica u Kandaharu,ali ja sam i dalje na burzi rada gos .Tedeschi,i izgleda da ču dobit hemaroide..Dali postoji sindikat za Brokere,ako frendovi znaju nek jave.

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

jel netko ima objašnjenje šta će emilu podravka………zapitajte se to…….ili
možda da ovdje čujem nekakve odgovore…………jel to glad za profitom ili možda
činjenica da sam nema više gdje……..logički radi al sve ostaju u familiji, ulagači i
ostali ni blizu love……….

daj pročitaj prije objave svoj post, pa vidi koje gluposti pišeš…

Što će mu Podravka? Zašto tu treba objašnjenja? Što će tebi kompjuter? Što će ti auto? Što će tebi Podravka? Što će Friščiću Podravka? Što će Podravcima Podravka? Poduzetnik radi i stvara, korporacije se razvijaju a akvizicije potencijalnih meta su dio razvoja. Ali po stilu kojim pišeš, očito je da gubim vrijeme, u ove kasne sate ;(

Glad za profitom? Investiraš li ti što? Ili si samo u mladeži HSS-a, pa pišeš "onak iz duše" 🙂 ???? Ti nisi gladan profita? Možda si više gladan prasetine??? OK, i to je u redu?

O kojoj familiji pričaš? Ostaje dioničarima. Daj malo pročitaj ZTD, prati izvješća i upoznaj se sa korporativnom kulturom firme o kojoj pišeš…

jel netko ima objašnjenje šta će emilu podravka………zapitajte se to…….ili
možda da ovdje čujem nekakve odgovore…………jel to glad za profitom ili možda
činjenica da sam nema više gdje……..logički radi al sve ostaju u familiji, ulagači i
ostali ni blizu love……….

daj pročitaj prije objave svoj post, pa vidi koje gluposti pišeš…

Što će mu Podravka? Zašto tu treba objašnjenja? Što će tebi kompjuter? Što će ti auto? Što će tebi Podravka? Što će Friščiću Podravka? Što će Podravcima Podravka? Poduzetnik radi i stvara, korporacije se razvijaju a akvizicije potencijalnih meta su dio razvoja. Ali po stilu kojim pišeš, očito je da gubim vrijeme, u ove kasne sate ;(

Glad za profitom? Investiraš li ti što? Ili si samo u mladeži HSS-a, pa pišeš "onak iz duše" 🙂 ???? Ti nisi gladan profita? Možda si više gladan prasetine??? OK, i to je u redu?

O kojoj familiji pričaš? Ostaje dioničarima. Daj malo pročitaj ZTD, prati izvješća i upoznaj se sa korporativnom kulturom firme o kojoj pišeš…
[/quote]

o njegovoj familiji……znaš ono brat, sestra, tata, mama ………….uzeo je lovu na
ipo kad su fondovi bili krcati lovom građana…………sad bi uzeo podravku jeftilen…..
korporativna kultura ? još jedna izmišljotina modernog doba……u prijevodu šišanje
ovaca, a ovo ostavi za odlikaše hm oču reć pastire………..

nisam ni vidio, je stil pisanja je može se reć jeftilen ………….

Vjerujem da Emil vidi velike mogućnosti Podravke i da ima ogromnu želju da ju podigne na noge u svjetskim razmjerima.

ali zbog politike ja sam mišljena kako bi bilo pravo čudo ako Emil uspije ući u Podravku!
Možda radije neka im organizira distribuciju proizvoda za početak.

Ako se ove godine osobna potrošnja oporavi, barem djelomično, mogli bi ponovno ostvariti dvoznamekasti rast operativne dobiti. Od loših stvari ponovno bi istaknuo izuzetno loš odnos prema malim dioničarima (da ne kažem sramotan). Uopće ne odgovaraju na mail koji im se pošalje, a netko za taj svoj NErad dobiva plaću. Emile, popravi to!

Nadam se da će nas AG iznenaditi nekom akvizicijom (ne mislim na Podravku, trenutno nije vrijeme), te tako još ojačati poziciju na regionlnom tržištu. Naravno, očekujem akviziciju u jednoj od zemalja regije.

A ovo što sad cijena blago pada, to smo već viđali kod prijašnjih izvješća. Veći ulagači iz nekog razloga skraćuju poziciju i to uvijek nakon objave rezultata (koji su svaki put lijepi za oko, ali i očekivani). Za očekivati je da se uz jednu akviziciju (ili više njih) iduće godine približimo 3 mld kuna prihoda.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Odlična vijest za dioničare AG:

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/UTyWpfHnYuXpeGNEBbihEA==.pdf

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Nadam se da će nas AG iznenaditi nekom akvizicijom (ne mislim na Podravku, trenutno nije vrijeme), te tako još ojačati poziciju na regionlnom tržištu. Naravno, očekujem akviziciju u jednoj od zemalja regije.

Od srca vam to želim. Kao što ja u svojim frimama sanjam pametne akvizicije, tako i vama ovdje držim fige!

Atlantic grupa trenutno ima "akvizicijski potencijal" do cca. 1,75 mlrd kn (250 mil kn keša i kratkoročne fin imovine koja se može pretvoriti u keš + 500 mil kn potraživanja koje Atlatnic može prodati i tako brzo pretvoriti u keš, a kratkoročne obveze financirati i sa kratkoročnim kreditima po po trebi ako novčani tok zakaže s vremena na vrijeme, i otprilike 1 mlrd potencijala poluge sudeći po trenuntom EBIT).

Obzirom kako je profitabilnost osnažila, ako ovako nastavi – u brzom roku (godinu dana) ovaj potencijal će dosezati i do 2 mlrd kn!

Gospon Emil je do sada jako dobro znao "trgovati" (kad što kupiti, kad prodati 😉 ) tako da se iskreno nadam da će znati i moći pogoditi pravo vrijeme, pravu cijenu, pravu akviziciji i iskoristii nešto od tih kratkoročno već dostupnih (i stalo rastućih!) cca. 2 mlrd kn potencijalnih akvizicija ili (ako je pametnije) ići manje rizično tj. neki manji iznos u nekoj kombinaciji manjih… srednjih… akvizicija… e sad baš nešto onak (opasno) veliko, da ili ne… to je prvoklasni strateški izazov koji može odrediti sudbinu cijelog Sustava dugoročno.

Ali neke male stvari, do 1 mlrd, tj. do "pola potencijala"… to mora iskoristiti – samo treba tražiti! Tko traži taj i nađe. Sigurno da u Atlantic grupi "vrebaju" potencijalne mete, moraju to činiti jer imaju jedinstvenu priliku za nešto napraviti. Kao i mnogi drugi koji su trenuno u sličnoj situaciji (i možda konkurenti time Atlanticu… :D, a isto tako se može ići i na obostranu korist "ne-konkurirati" pa možda zajedno sa nekim u zajedničke akvizicije… to mi ovako djeluje kao posebna vrsta izazova… stvarno zašto npr. ne bi Atlantic i netko drugi stvarno našli nešto veliko, možda i van naše zemlje, pa zajednički to odraditi… svašta je sada moguće!)

Država nam se trenutno nalazi u najgoroj krizi ikada, koja nije niti mrvicu bolja već mjesecima ("mini-bull" na burzi za sada nema baš nikakve veze sa kretanjima u realnom gospodarstvu), možda smo blizu dna… a ovakva vremena, najbolja su za "velike poteze". Onaj tko investira u vrijeme najveće krize… taj si je osigurao budućnost! A nije puno bolje niti u susjednim zemljama, zato i RH i susjedstvo: sve je na raspolaganju!

danas mi se nekako čini privlačnom za kupnju, ako sutra građevinari ne poruše sve…

mislim da je on zagrizao za podravku

New Report

Close