Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 51,93 | 30.532 | 588 | 51,50 | 52,50 | 0,00% |
Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic Grupe, koja pokazuje interes za Podravku, tvrdi da dokapitalizacija neće riješiti problem. Problem vidi u netransparentnom upravljanju i nedostatku vizije razvoja.
Atlantic Grupa neće ući u dokapitalizaciju a da ne stekne većinsko vlasništvo u Podravci.
znači možemo remizirat da su najzahvalnija vremena za ulazit u biznis vrijeme rata,
euforije i krize….ide ga karta al da je mesije u biznisu ni blizu……neznam čemu
hvalospjevi……
vrijeme, rata, krize… DA DA DA !!!!
Ali euforije?? Vrijeme euforije je uvijek vrijeme za "izlazak" iz bilo čega – ulazak u vremenu krize, depresije… Tako je to oduvijek bilo, tako je i na dalje.
Mudri su oni koji strpljivo čekaju pravo vrijeme za određene akcije. Nekad je dugo "dočekati krizu" – ali mudrost se sastoji dobrim dijelom i u strpljivosti, treba strpljivo čekati i dočekati će se.
Isto tako vrijeme euforije vrijeme je za izlazak, to treba svaki kvalitetni poslovni čovjek znati. Ako se neki dio kompanije treba prodati, ako se želi prikupiti novac na TK ili bilo što slično: vrijeme euforije je vrijeme za to. Euforija = izlazak, kriza = ulazak. Stvari su jednostavne za reći – teže je to provesti u praksu – tko to može, taj je dobar biznismen.
Zna li netko zašto Atlantic Grupa uopće ne ažurira svoju internet stranicu? Piše da imaju 38 ljekarni i spec. prodavaonica, a izvještaju sa 30.09. stoji da imaju 41. Kada sam ih na to upozorio i pitao koji je podatak točan nisu ništa odgovorili. Iako sam poslao na dvije mail adrese, između ostalog i onu za odnose s investirima. Uopće ne odgovaraju na mailove dioničara, hvale se da imaju odličnu internet stranicu (vidi Atlantic News 14) a uopće je ne ažuriraju čak ni na upozorenja da na stranici postoje krivi podaci.
Ovo nemojte shvatiti kao drukanje nego kao primjedbe poslije kojih će biti još bolji. Ako netko iz Atlantica ovo čita…
Pa prošlo je već tri mjeseca a njih nije briga… Ako u tri mjeseca ne mogu odvojiti pet minuta, onda im nevalja odnos sa malim dioničarima. Očito su mali dioničari bili dobri samo kod javne ponude a sad, ko ih je.be… Tada su mogli povećat alokaciju sa 25 na 30%, odgovarat na mailove a sad ih više nije briga…
Tako da svaka čast Emilu, radi dobar posao a ja ću i dalje imati ove dionice, al da ću povećavati (što sam mislio) broj dionica, e to više ne!
Pa prošlo je već tri mjeseca a njih nije briga… Ako u tri mjeseca ne mogu odvojiti pet minuta, onda im nevalja odnos sa malim dioničarima. Očito su mali dioničari bili dobri samo kod javne ponude a sad, ko ih je.be… Tada su mogli povećat alokaciju sa 25 na 30%, odgovarat na mailove a sad ih više nije briga…
Tako da svaka čast Emilu, radi dobar posao a ja ću i dalje imati ove dionice, al da ću povećavati (što sam mislio) broj dionica, e to više ne!
Čini mi se da su smanjili ponudu za 3 ljekarne – tj. ljekarne su ugvorom prenesen na stare vlasnike.
Meni su odgovorili na pitanja koja sam poslao na mail za odnose s investitorima. Ovisi kada si slao i koliko puta – ja sam 2 puta poslao i odgovorili su mi.
Probaj poslati još jednom.
Pozdrav
jako dobra vijest.
"Brokerska kuća Erste vrijednosni papiri postat će prvi specijalist/market maker u Hrvatskoj, odnosno "održavatelj tržišta" u smislu odredbi Zakona o tržištu kapitala. Naime, Erste vrijednosni papiri u ponedjeljak sa Zagrebačkom burzom potpisuju ugovor o obavljaju poslova market makera za dionice Atlantic grupe.
Market maker je banka, brokerska kuća ili druga financijska institucija koja je uvijek spremna po kupovnoj cijeni (bid) kupiti i po prodajnoj cijeni (ask) prodati dionice. Svrha je takvih specijalista povećati likvidnost pojedinih dionica kako bi se investitori s više povjerenja mogli odlučiti za ulaganje u takve vrijednosne papire" (banka.hr)
jako dobra vijest.
"Brokerska kuća Erste vrijednosni papiri postat će prvi specijalist/market maker u Hrvatskoj, odnosno "održavatelj tržišta" u smislu odredbi Zakona o tržištu kapitala. Naime, Erste vrijednosni papiri u ponedjeljak sa Zagrebačkom burzom potpisuju ugovor o obavljaju poslova market makera za dionice Atlantic grupe.
Market maker je banka, brokerska kuća ili druga financijska institucija koja je uvijek spremna po kupovnoj cijeni (bid) kupiti i po prodajnoj cijeni (ask) prodati dionice. Svrha je takvih specijalista povećati likvidnost pojedinih dionica kako bi se investitori s više povjerenja mogli odlučiti za ulaganje u takve vrijednosne papire" (banka.hr)
Znaci cjena ide dole, ovisno kak njima pase
Očito da dotičan ‘ analitičar’ nije upoznat sa stvarnim mogućnostima Atlantic grupe d.d.
Preporučio bi novinarima da bez argumenata i špekulacija ne pišu o ‘ malim ‘ analitčarima koji traže kruh kroz PR na Seebiz-u.