ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 19:38
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATGR
51,50
824
16
51,00
52,50
-1,90%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Nitko ništa ne piše, niste valjda svi izašli?

Evo malo TOP 10 da se ne zaboravi… 85,91% donica drži 10 najvećih dioničara!

Zanimljiv podatak. Evidentno se svakim danom sve više steže omča oko malih dioničara.
Nekoliko velikih preuzima većinu atlantica, nakon toga bi trebalo uslijediti i istiskivanje malih dioničara i plaćanje otpremnine za njihove udjele. Samo je pitanje kolike. Mislim da će likvidnost biti još i manja. [undecid]

Zanimljiv podatak. Evidentno se svakim danom sve više steže omča oko malih dioničara.
Nekoliko velikih preuzima većinu atlantica, nakon toga bi trebalo uslijediti i istiskivanje malih dioničara i plaćanje otpremnine za njihove udjele. Samo je pitanje kolike. Mislim da će likvidnost biti još i manja. [undecid]
[/quote]

Nisam siguran da će moći preuzeti ATGR jer

1.) G. Tedeschi ima više od 50% + gospođa Lada Tedeschi ( sestra 7% ) + menadžment + mali dioničari ( fizičke osobe + fodnovi ) protiv ostalih

2.) Prije bi možda išla neka dokapitalizacija, ali čisto sumnjam pošto potrebe za cashflowom su svedene na minimum.

3.) Vidite velika vjerojatnost ( pretpostavka ) jest ta da posotji mogućnost ogromnog upa pošto je ponuda šuplja i to da vas oči zabole pogledajte koliko kom ima do 1k?

Jel tako?

Samo nagađam, nadam se da nikome ne kvarim planove?
[cool]

[/quote]
Mislim da tu nema ni priblizno uvjeta za istiskivanje, sto je zakonski odredjeno s oko 96% jednog dionicara (mozda grijesim u koji %).
A ako si mislio na delistiranje, isto tako nista od toga jer ni tu zakonski minimum od 75% nije ni priblizno zadovoljen. A sumnjam da bi se u bilo kojem slucaju udruzivala ekipa iz top10 da ostvari spomenute postotke.
Dakle, nema straha. Firma ok, dionica isto.

tko malo trazi, malo i dobije

Dobro ste primjetili, ali nije šuplja samo ponuda, nego i potražnja, što je karakteristika i ostalih nelikvidnih dionica.
Vidjet ćemo kako će se dalje razvijati situacija, za sada ja jasno da se među 10 najbogatijih dioničara gomila sve veći postotak dionica, pitanje je dokle? 90%? 99%?
To po meni sigurno nije pozitivno, gledajući iz perspektive nas, malih dioničara. Cijena je prenapuhana u odnosu na ostale dionice, a top 10 sve više smanjuje likvidnost i free float, vjerujatno su to glavni razlozi nezainteresiranosti ulagača za ovu dionicu. [huh]

ovo mi je jedan od većih promašaja što nemam u portfelju. Gledam svakodnevno u najjaču KTA već više od godine dana i ne poduzimam ništa. tikvan. na 300 sam imo druge konje, na 500 mi je bila malkice preskupa jer "nije ništa pala u Ivo korekciji", a eto je na 700. Nije to što je ona narasla za više od 100%, narasle su i druge… nego što je ona cijelo to vrijeme davala najveću maržu sigurnosti. A to košta….puuuuno.

Sada mi je i fundamentalno malkice preskupa za buy, ali da je imam ne bih je prodo ni pod razno. Ovo je prava firma i s pravom su ovdje nešto veća očekivanja ugrađena u cijenu od ostalih.

Što se tiče istiskivanja, kolege dajte nemojte pričati gluposti… Znači Emil Tedeschi je pustio u strukturu male dioničare koji su mu dali novce na povjerenje za zamjenu u udio u vlasništvu da bi ih on istisnuo iz strukture? dajte molim vas… "kajgodizam" da djelu [rolleyes]

I'LL BE BACK

Dobro ste primjetili, ali nije šuplja samo ponuda, nego i potražnja, što je karakteristika i ostalih nelikvidnih dionica.
Vidjet ćemo kako će se dalje razvijati situacija, za sada ja jasno da se među 10 najbogatijih dioničara gomila sve veći postotak dionica, pitanje je dokle? 90%? 99%?
To po meni sigurno nije pozitivno, gledajući iz perspektive nas, malih dioničara. Cijena je prenapuhana u odnosu na ostale dionice, a top 10 sve više smanjuje likvidnost i free float, vjerujatno su to glavni razlozi nezainteresiranosti ulagača za ovu dionicu. [huh]

Razumijem tvoj interes, ali ne i zabrinutost.

Što se tiče likvodnosti – mogu reći da je likvidnija od nekih ‘ blue chipova ‘ iz Crobexa 10, no necu na o gubiti vrijeme…

Stvar je sasvim jasna – stabilnost na svakoj razini grupacije govori o incijativi, motivaciji i radu unutar firme te poboljšanju nedostataka.

Što je glavni minus – krivi tajming na burzi, zbog kojega im mnogi neće niakda oprostiti, no da je politika imala ruke u tome…svakako da jest ( T-HT)….ŠTO NAM SLIJEDI…..NE ZNAM…siguran sam u jedno, a to je uspješna poslovna godina i još bolja simbolična dividenda… [cool]

ovo mi je jedan od većih promašaja što nemam u portfelju. Gledam svakodnevno u najjaču KTA već više od godine dana i ne poduzimam ništa. tikvan. na 300 sam imo druge konje, na 500 mi je bila malkice preskupa jer "nije ništa pala u Ivo korekciji", a eto je na 700. Nije to što je ona narasla za više od 100%, narasle su i druge… nego što je ona cijelo to vrijeme davala najveću maržu sigurnosti. A to košta….puuuuno.

Sada mi je i fundamentalno malkice preskupa za buy, ali da je imam ne bih je prodo ni pod razno. Ovo je prava firma i s pravom su ovdje nešto veća očekivanja ugrađena u cijenu od ostalih.

Što se tiče istiskivanja, kolege dajte nemojte pričati gluposti… Znači Emil Tedeschi je pustio u strukturu male dioničare koji su mu dali novce na povjerenje za zamjenu u udio u vlasništvu da bi ih on istisnuo iz strukture? dajte molim vas… "kajgodizam" da djelu [rolleyes]

Perspektiva vrijedna čekanja [cool]

Slazem se. Znao sam da sam nesto zaboravio dodati. Inace IPO ne bi imao smisla, a i odnos prema dionicarima (obicno se odnosi na institucionalne inevstitore) jer na razini i redovito se sastaju.

tko malo trazi, malo i dobije

ovo mi je jedan od većih promašaja što nemam u portfelju.

ista stvar kod mene… ovu dionicu stalno gledam, oduvijek je želim u portfelju, ali mi nikad nije bila dovoljno povoljna cijena da kupim. Na IPO nisam htio ni u ludilu, bilo mi puno, u ožujku su se pojavljivale nek zgodne cijene po kojima bih bio spreman kupiti ali onda je bila velika strka, puno toga što želim kupiti, para ne dovoljno za sve… i propustio sam ATGR kupiti – to nikad neću prežaliti. A ništa… do neke buduće prilike, neke buduće recesije/bear marketa/"sloma burze"… već će se jednom iz bilo kojeg razloga dogoditi da cijnea ATGR u odnosu na tadašnju vrijednost bude dovoljno niska (a ja u tom trenutku imam para) pa da se ja odvažim kupiti.

Jednog dana ću imati ATGR u portfelju! Kada… to bih volio i ja znati 😀

P.S. Da je imam sada naravno da je ne bih prodavao, ali je namam… i ne znam kad ću je imati, a sada ne mogu kupiti, nije mi dovoljno jeftino, a i sada baš i nemam s čime kupovati pa je oprez tim i veći.

Vidipš links, ja sam je kupijo po 432 kune, ondak kad je bio onaj prvi rast nisam vjerovao u taj rast pa sam uzejo tu dionicu. Defanzivna po prirodi ali ju je mirovinac pretvorio u ofanzivnu. s obzirom na situaciju mislim da ju je dobro prodati sada ali misli da ču prodati samo dio….

Pasvord-obrnuto od Vaskomir.

Vidipš links, ja sam je kupijo po 432 kune, ondak kad je bio onaj prvi rast nisam vjerovao u taj rast pa sam uzejo tu dionicu. Defanzivna po prirodi ali ju je mirovinac pretvorio u ofanzivnu. s obzirom na situaciju mislim da ju je dobro prodati sada ali misli da ču prodati samo dio….

Zanimljiv je prije svga način na koji ulažu u proizvode, tj prvenstveno mislim na Cedevitu GO.
Zanima me postoji li mogućnost preuzimanja kojeg distributerskog lanca iz segemnta osobne njege ili čak farmaceutike.

E Vaskomire ja sam je isto tako negdje kupio i završio s prodajom neki dan. Slično razmišljamo, prodao sam je samo iz razloga što ima drugih podcjenjenijih dionica i djelom što je to stabilan sektor pa nije za držati u ovoj velikoj recesiji.
A gledao sam je jako dugo da je kupim, slično ko dio ekipe ovdje. Na ipo-u je bila preskupa, a u ovoj recesiji nije vrijeme za najstabilniji sektor, no ipak je kupio na proljeće-nisam mogao odoliti 🙂

New Report

Close