Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 51,50 | 824 | 16 | 51,00 | 52,50 | -1,90% |
Nešto se malo piše na ovoj temi. Dionica odletjela u nebo, onda se malo spustila i sad se trži na oko 700 kuna. Još je daleko od IPO cijene ali nema nekog prevelikog interesa za kupnju iako kompanija raste i napreduje iz dana u dan. Medika još uvijek ne da svoje ljekarne, male privatne ljekarne su dosta skupe pa se je i sa akvizicijema stalo. Fondovi kupuju, mirovinaca u TOP 10 ima 5, dionica bi trebala biti atraktivna a ono… Dajte malo ljudi, počnite nešto pisati…
pa di ces atraktivniju dionicu, ima p/e 23 u ova teska vremena, zarada po dionici 28 kn, sreca je da je malo ljudi ostalo u njoj pa sporo pada, ali pitanje je da li ce ovi najveci luzeri od mirovinaca morati prodavati kad skuze da imaju jednu od najskupljih dionica na trzistu, ja sam usao u ipo-u i prodao na ovoj razini ali povratak mi je jedino moguc na 400 ako uracunam perspektivu ovo sve ostalo nek si ju kupuje ko zeli
pa di ces atraktivniju dionicu, ima p/e 23 u ova teska vremena, zarada po dionici 28 kn, sreca je da je malo ljudi ostalo u njoj pa sporo pada, ali pitanje je da li ce ovi najveci luzeri od mirovinaca morati prodavati kad skuze da imaju jednu od najskupljih dionica na trzistu, ja sam usao u ipo-u i prodao na ovoj razini ali povratak mi je jedino moguc na 400 ako uracunam perspektivu ovo sve ostalo nek si ju kupuje ko zeli
Pravo izbora kolega.
Svatko bira prema percepciji i budućoj projekciji kretanja na tržištu.
Ne slažem se da ‘luzeri od mirovinaca ‘ kako ih nazivate upumpavaju novac bez zdravog razuma.
Dapače ima smisla i to ogromnog ( govorim samo o ATGR, ne o ostalim dionicama). Prije svega mislim na perspektivu na tržištu OTC-a i napitaka, tako da ne bi se čudio da jednoga lijepoga dana budemo svjedoci lijepoga rasta koji su nam omogućili mirovnici.
Nadalje vidim kako se na sve strane (čitaj Podravka) pokušava oduzeti tržišni udio, no siguran sam kako je takav posao šteta poduzeću koji ide protiv zdrave logike. Naime moram napomenuti kako Cedevita nikada neće biti Lerovita, niti će potrošači nasjesti na jeftin trik nemaštovitih ljudi marketinga Podravke.
Ugodan ostatak večeri.
Pad prometa u distribuciji, Atlanticu to čini velik udio u prihodima!
Pad prometa u distribuciji, Atlanticu to čini velik udio u prihodima!
Kolega nemojte misliti da provociram ,ali izgleda mi kao da polako okrećete ploču.
Lijep pozdrav
Ma ne, ja postam sve vijesti bez obzira jesu li dobre ili loše. Imam dionice ATGR i ne namjeravam ih prodavati. A ni kupovati u nekoj bližoj budućnosti. Ova vijest o distribuciji je važna i zato sam je stavio.
Pravo izbora kolega.
Svatko bira prema percepciji i budućoj projekciji kretanja na tržištu.
Ne slažem se da ‘luzeri od mirovinaca ‘ kako ih nazivate upumpavaju novac bez zdravog razuma.
Dapače ima smisla i to ogromnog ( govorim samo o ATGR, ne o ostalim dionicama). Prije svega mislim na perspektivu na tržištu OTC-a i napitaka, tako da ne bi se čudio da jednoga lijepoga dana budemo svjedoci lijepoga rasta koji su nam omogućili mirovnici.
Nadalje vidim kako se na sve strane (čitaj Podravka) pokušava oduzeti tržišni udio, no siguran sam kako je takav posao šteta poduzeću koji ide protiv zdrave logike. Naime moram napomenuti kako Cedevita nikada neće biti Lerovita, niti će potrošači nasjesti na jeftin trik nemaštovitih ljudi marketinga Podravke.
Ugodan ostatak večeri.
[/quote]
Nisam siguran koji nam to rast mogu omogućiti mirovinci osim da napumpaju cijenu u nebo da bi imali zadovoljavajuću statistiku i vrijednost portfolia, što na ovoj dionici nije teško, sa pola milje kuna je baciš u blokadu, a to što će netko biti investitor 20 godina da mu se isplati investicija to nije bitno
P.S. Kad smo već kod Cedevite zanima me tko je vlasnik 19 % Cedevite d.o.o.?? Kažu u izvješću da su 81 % vlasnici, tko je preostalih 19 %?
Mislim DEG ili onaj bivši direktor.
Emil Tedeschi: Hrvatska je godinama u krizi, ovo je kriza upravljanja
"Hrvatska nije sebi željela priznati da je u krizi već godinama", kazao je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe i počasni konzul Irske u Hrvatskoj na skupu ‘Ante Čičin – Šain’ koji se po četvrti put održava u organizaciji središnjih banaka Hrvatske i Irske te Hrvatsko-irske poslovne udruge.
Dobar je primjer usporedba Cedevite i Lerovite.
Proizvod je takav kakav je i menadžment firme.
Atraktivan i kvalitetan dugogodišnji brend simbol kvalitete ( i zdravlja) kojeg je Atlantik uspio povoljno kupiti i uspješno ga i mukotrpno razvija što je i popraćeno lijepim rezultatima i perspektivom.
S druge strane imamo blijedi i jeftini pokušaj kopiranja (bez ulaganja znanja) bez razvoja – Lerovitu koja nije ništa drugo nego jeftina krađa i takva zaslužuje da završi na sudu. Krađa i ne može imati drugaćiju perspektivu do sukoba sa zakonom i pravosuđem.
Isti epiteti koji idu uz proizvod krase i menadžment jedne i druge firme. Pa ti sad vidi kakvi epiteti krase Tedeschia i društvo, a kakvi epiteti idu uz Podravkinu ekipu. To je ekipa lažova blijedih osobnosti, bez znanja i ulaganja sebe, pa kao takovi izlaz vide jedino u pokušaju krađe, lopovluka, kopiranja. Pa nije niti čudo što su htjeli pokrasti sav novac firme i strpati ga u vlastite džepove-takvi drugo neznaju i ničim se drugim niti ne bave. Nastave li tako od naše Podravke neće ostati ništa, pa firma je bolje prosperirala kad su njome vladali komunisti iz Beograda.