Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 51,93 | 30.532 | 588 | 51,50 | 52,50 | 0,00% |
Cijena je pala sa 935 na ipo na 520.
Nadjite mi dionicu osim HT-a koja je pala manje a da je likvidna odnosno da sada netko stavi 1000 komada na ask na 510 da ce je netko pokupiti..
Osim RBA ostali mirovinci ne kupuju nista osim HT-a.
Ovo sa 200 kn je bezveze komentirati.
RBA je pustio MGMA sa 235 na 70 jer zaista nevalja.
ATGR zaista valja..
Firma ima sve.
rezultat, odnos sa dionicarima, jako dobar corporate governance.
Ovaj promasaj mi je spasio portfelj da se ne sunovrati kao 90% ostalih ulagaca.
Ova promasena investicija redovno isplacuje dividendu.
Ova promasena investicija ima 200 mil kuna na cash racunu i gleda sto ce kupiti..
Drzite se nelikvidnih i vicite up up.
Ja sam radije u ovome..
Da se razumijemo ja imam atgr!
Firma je bomboničić, zanemarima cijemu i sve!
Ali stavljam se u poziciju fond managera i njihovih igrarija, ajmo rec da nekaj malo kužim o tome!
Zaista nitko osim rajfice ne kupuje, a i kad rade to skidaju po asku, a mogli bi isto dobiti i po kupnji.
Očito je da ne žele da cijena padne.
Isto rade i na istraturistu i na HUP-ra
Netko je spomenuo dividendu..dok kod je povrat na kapital velik, samo budala bi isplatila veliku dividendu!
Imaju sve predispozicije da rasture, ne bih se čudio da cijena za koju god bude 6-7k
Ali gledajuci iz ove perspektive, bojim se da ce mirovinci na njoj vodit rat i jedan drugog nadjebavat!
Pozitivna strana je da trebamo bit zadovoljni poslovanjem, jer nitko ne može pobijedit i protiv dobrih rezultata vodit bitku..nek nastave ovim tempom i stranci će pokupovat ak treba i az paket i rajficu i erste…
AZ ima 79,000 dionica.
to ti je 40 milja kuna.
Sa tom lovom nemogu diktirati cijenu ovoj dionici.
Da se Raiffa stavi na bid nebi niti 30% ovoga sto danas ima pokupila jer jednostavno neki nebi prodavali…
Isto je i sa HT-om.
Nesto vise skidaju sa aska nego sa bida (ili tu negdje) a tamo imas 400,000 raje..
Danas zove programer ..pita za PDV i korekciju maloprodajnih cijena lijekova…u prodaji, ne na recepte , jasno….
Pitam , kako ce se drugi postaviti… Rekao je ovako- svi ce ZA SADA ..ostaviti iste cijene…ALI,
MRDNE LI SE JOS NESTO S POREZIMA, dize se cijene lijekova i ostale robe u ljekarnama !!!
A kaj cemo s placama , pitam ga?
Nista …cekamo upute ….i dalje……. (*&^^%##$&!
nisam baš skužio tvoj komentar, ali problematika je slijedeća.
Ako se uvede PDV na lijekove, ATGR-u je to potencijalno otežavanje financiranja.
Ali s obzirom da oni plaćaju dobavljačima u rokovima u kojima dobiju lovu od HZZO-a, to će izaći neutralno. Problem je samo za one koji plaćaju dobavljače u kratkim rokovima i time moraju sami isfinancirati kompletan iznos PDV-a.
Što se tiče samih cijena, nema tu velike pameti. Cijene ( za građanstvo ) će ići gore, jer su sad lijekovi bez PDV-a ( oni na listi HZZO-a ) a ako se uvede PDV, onda ga se mora platiti. I to nije razlika od 1% ( 22 na 23 ) već razlika od 0 do koliko bude ( 23 ili neka prelazna stopa..ne znam što su pametnjakovići izglasali u konačnici, a i dok nije objavljeno u NN, ništa nije sigurno )
A i što se tiče ostale robe koja je sad na 22%, i to će u konačnici poskupiti za 1% jer se to u većini robe praktički ne osjeti kupcu. A prodavatelju je ( zbog većih količina ) tih 1% prilično bitno u krajnjem rezultatu.
Dok sam ja bio na odmoru došlo je i izvješće. Meni se ne čini loše, poslovanje je stabilno pa čak i više od toga. Malo i iznad očekivanja. Ja sam zadovoljan…
Ali, ima nešto čime nisam zadovoljan. Bio sam u Zadru i u nekoliiko kafića u kojima sam tražio cedevitu rekli su mi da je uopće ne drže. Bez veze im je ona nagradna igra, mislim da se zove "od kafića do autića" ako ne možeš usred sezone na obali dobit cedevitu u kafiću. Napominjem da to nije bilo u jednom kafiću nego u više njih. Pa ako netko iz Atlantica ovo čita…
Dok sam ja bio na odmoru došlo je i izvješće. Meni se ne čini loše, poslovanje je stabilno pa čak i više od toga. Malo i iznad očekivanja. Ja sam zadovoljan…
Ali, ima nešto čime nisam zadovoljan. Bio sam u Zadru i u nekoliiko kafića u kojima sam tražio cedevitu rekli su mi da je uopće ne drže. Bez veze im je ona nagradna igra, mislim da se zove "od kafića do autića" ako ne možeš usred sezone na obali dobit cedevitu u kafiću. Napominjem da to nije bilo u jednom kafiću nego u više njih. Pa ako netko iz Atlantica ovo čita…
to može bit samo dobro, jer još ima prostora za napredak s cedevitom baš po birtijama koje ju ne drže
uskoro počinje gradnja na neva zemljištu
ne znam dal je uplaceno na račun emila neka sica
Cedevita najviše poskupila
Atlantic Grupa d.d. – Atlantic preuzima 12 novih ljekarni i specijaliziranih trgovina OTC-a
Atlantic Grupa je sklopila ugovor o strateškom partnerstvu sa Zdravstvenom ustanovom Dvoržak, preuzevši udio koji je u društvu Livia d.o.o, koje je vlasnik ove zdravstvene ustanove, do sada držao islandski Pharma Investment.
Da, da, da…
POcinje se vrtiti ovaj silan cash koji se drzi za akvizicije.
MIslim da ove nisu preplatili, sigurno.
Ova u King Crossu radi ko blesava…(kao i sve u shopping centrima).
Svaka cast Tedeschi.
ni jedna vijest nemože pokrenut ovu dionicu
Nije onima iz topa 10 u interesu da je dizu. Kad oni odluce prodavat onda ce i cijena ici gore. Firma se siri, posluje dobro, dijele dividendu i top 10 ima vise od 80% dionica i dokle god ne odluce prodavat cijena nece u nebesa osim ako cjelokupno trziste ne poleti i tada ce ici gore po inerciji.
Nije onima iz topa 10 u interesu da je dizu. Kad oni odluce prodavat onda ce i cijena ici gore. Firma se siri, posluje dobro, dijele dividendu i top 10 ima vise od 80% dionica i dokle god ne odluce prodavat cijena nece u nebesa osim ako cjelokupno trziste ne poleti i tada ce ici gore po inerciji.
[/quote]
ma ok je to šta ti kažeš ali malo je trebaju pustit sa lanca