Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 52,41 | 21.227 | 405 | 52,00 | 52,50 | 0,96% |
Emil Tedeschi u Zagrebu gradi betonsku Cedevitu od 18 katova
Za predlagatelja tvrtku Matrix-D-Inženjering gradski poglavari su prihvatili prijedlog javnog urbanističkog natječaja koji bi se raspisao za „gradski projekt“ ukupne visine 18 katova koji bi nakon realizacije trebao postati novi poslovni toranj Cedevita.
Matrix je javnosti postao poznat nakon urbanističkog natječaja za poslovno-stambeno naselje istočno od Muzeja suvremene umjetnosti u zagrebačkom naselju Središću, koji je Matrix također pripremilo projekt za pravog investitora. [yawn] [wink]
Lijep pozdrav i ugodan ostatak dana.
Daleko najbolja firma u odnosima sa malim dionicarima.
Pogledajte report na zse.hr
I najvaznije
U siječnju 2009. godine, Atlantic Grupa otkupila je
30% manjinskog udjela i time svoj udio u vlasništvu nad Cedevitom d.o.o. povećala na 81%.
Samo ovo vrijedi 100 kuna po dionici
To si blueman dobro primjetio. Najviše poštuju svoje dioničare i jedna od boljih uprava kod nas, ako ne i najbolja. Dobra perspektiva, konstanatn rast zarade, premda bi mi bilo draže da imam podatke za dulji period. Dobra je stvar ovdje i što ne isplaćuju dividendu, već konstantno zadržavaju dobit koju znaju dobro i kvalitetno dugoročno ulagati-to mi se najviše sviđa.
Mana su visoki troškovi rasta (konstantno visoki kapitalni troškovi, bruto marža previsoka-govorim o višegodišnjim prosjecima. Iako Preferiram firme koje mogu rasti s manjim troškovima, ipak sam nedavno ušao, dugoročno, s oko 10% portfelja. Zadovoljstvo je imati ovakovu dionicu. Prednost dajem kornjačama, one na kraju prešišaju zečeve.
Hopa, cupa nas dva skupa, tko je krcao na 320 a bilo je toga sada je 44% u plusu.
Nije bolesno kao IGH ali meni samsa dovoljno.
A ima jako jako dobrih vijesti iz ove firme..
U siječnju 2009. godine dovršena je akvizicija kojom je Grupa stekla dodatnih 30% udjela u ovisnom
društvu Cedevita d.o.o. za naknadu od 13.460 tisuća kuna. Kao rezultat ove transakcije, udio Grupe u
ovisnom društvu Cedevita d.o.o. povećan je s 51% na 81%.
Prilično jeftino. Očito se radi o nekoj ranije dogovorenoj opciji jer po ovome ispada da je vrijednost Cedevita d.o.o samo 45 milja kuna.
Pitanje je koliko duga ima cedevita, koliki joj je EBITDA, nemoze se ovako vidjeti ali mislim da se radi o vecem dugu koji na sebi ima cedevita jer je Ebitda (nisam siguran) prilicno visok.
Ako se vecina minority od 9 mil. kn odnosi na cedevitu znaci da oko 15 milja dobiti ide na cedevitu (cisto odokativno, nema informacija)… sto moze jedino znaciti da ima dosta duga.
Drugo ne vidim.
84,58% – TOP 10
Kontinuirani rast koncetracije broja dionica u prvih 10 dioničara se nastavlja. Od kad je dionica izašla na uređeno tržište (ZSE) neprestano se povećava broj dionica u prvih 10 (najvećih) dioničara. Osim ova 4 mirovinca za koja svi znamo, u vlasničkoj strukturi je još jedan dobrovoljni mirovinski fond. Tu su i menageri sa solidnom količinom dionica tako da je vlasnička struktura izuzetno stabilna sa trendom daljneg jačanja pozicija najvećih dioničara. Ovo nije savjet za kupnju i (ili) prodaju dionica.