Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 52,41 | 21.227 | 405 | 52,00 | 52,50 | 0,96% |
Prodaje:
Količina Cijena
37 372,99
99 373,00
15 374,90
5 381,99
33 382,00
52 392,99
100 393,00
4 399,00
62 400,00
17 414,00
Za početak bi ove cijene bile lagano olakšanje. Bar meni.
Prodaješ pajdo?
Još ne, ali na 400 bi razmišljao. Nitko ne zna šta nosi novi dan prem da će tu ipak biti OK kad fondovi odluče da podignu letvicu.
Fin. rezultat je bio solidan, čak i više od toga. Likvidnost je veća u zadnjih tjedan dana, cijena dionice je isto nešto narasla. Možda se vidi svijetlo na kraju tunela? Ipak treba čekati da se strana tržišta počinju oporavljati a onda i mi idemo za njima. A za AG ne treba brinuti. 400 će biti psihološka granica, ali kad se to probije i ode iznad mislim da više nikad nećemo vidjeti ovu dionicu na razinu manjoj od 400 kuna. Osim naravno u slučaju splitanja ali to je već neka druga priča…
to picman8.
Neznam koliko ima smisla taj deal sa Konzumom jer se prema zakonu nemogu ljekarne otvarati bilo gdje, sto znas i sam te zar nebi taj opblik nazovi ljekarni direktno stetio Kozmou???
Ima smisla. I u izvješću se spominje povećanje prodaje bezreceptnih ljekova. U tome je budućnost. Kombinacija sa brojem ulazaka u SUPER ili MAXI konzum ( tu se rijetko mogu takmičiti i najveće ljekarne ) i maržama na bezreceptne ( 35% i više plus rabati dobavljača ) daje ukupnu maržu o kojoj se u drugim maloprodajnim segmentima teško može i sanjati. S druge strane, cijene bezreceptnih rastu po višoj stopi od pada onih na recept ( farmaceutska ind si ne može dozvoliti gubitak ) i tendencija prebacivanja starijih serija lijekova sa recepta na OTC ( tada nisu na regulaciji cijena HZZO-a a brand je poznat širojh populaciji koja ga je uzimala džabe na recept ) što definitivno dovodi do toga da specijalizirana trgovina na frekventnom mjestu uz dobar mix proizvoda i kontrolirane troškove ( magistra i dalje mora biti tamo, a ona ja skupa, gazda Toda je dao prostor, ali ne šogoru već Emilu – a Toda ne radi za džabe, ni sa strateškim partnerima – dapače i njih naguzi kad mu je frka – tko ne vjeruje neka pita Vindiju, strateške slovenske dobavljače itd ) može biti profitabilna.
In the long run, ATGR tamo želi vidjeti ljekarnu, sad ne može OTVORITI novu, ali može kupiti ljekarnu u banani ( a mogle bi neke male uskoro preći na prehranu tom zdravom voćkom ) i PRESELITI tamo.
Iako i preseljenje u banana državi sa banana administracijom može biti i često je krvav posao.
Biti će to ok, ATGR time zauzima pozicije, tko zna kako će završiti priprema za novi zakon o ljekarništvu, kolege mi svašta govore oko toga…
Frend iz Gračana mi veli da i dalje ne radi ona njihova na Gračanskoj??? Koji vrag? Možda nemaju dovoljno moagistri? Ili im nešto šteka sa dozvolama ( možda uporabna ili ??? ).
ne kužim što imate protiv Matrixa? Čovjek posta članke, izvješća, podatke. Pa forum je jednim dijelom i za to, da dobijemo informacije. Ili možćda vi koji napadate imate mišljenje da ste pročitali sve, izračunali sve, pribavili sve informacije o ATGR pa možete kompetentno raspravljati i bez dodatnih informacija koje on donese???
pa što ako su to uglavnom pozitivno nastrojene informacije. ja cijenim i onog tko mi donese negativne, čak toga bih cijenio i više. Ali gdje su vam citati, izračuni, članci, podaci… samo trkeljanje. Stvarno se forum pretvorio u trkeljaonicu a moderator je, izgleda, zamnjenjen samo automatskim dilejom postova u sustavu.
Governor-odakle ti snaga, vrijeme i želiudac nadopisivati se sa takvom ekipom, kad moderator neće brisati, onda je jedino rješenje ignorirati.
I ako sam rekao nešto krivo, daj me izmoderirajte, please.
A zna li netko oćeli pasti kakav dividendica? 6 kuna po dionici? Ili možda 7? Sve iznad toga je – Amerika!!Ako griješim,ima li tko optimističniji? [cool]
ne kužim što imate protiv Matrixa? Čovjek posta članke, izvješća, podatke. Pa forum je jednim dijelom i za to, da dobijemo informacije. Ili možćda vi koji napadate imate mišljenje da ste pročitali sve, izračunali sve, pribavili sve informacije o ATGR pa možete kompetentno raspravljati i bez dodatnih informacija koje on donese???
pa što ako su to uglavnom pozitivno nastrojene informacije. ja cijenim i onog tko mi donese negativne, čak toga bih cijenio i više. Ali gdje su vam citati, izračuni, članci, podaci… samo trkeljanje. Stvarno se forum pretvorio u trkeljaonicu a moderator je, izgleda, zamnjenjen samo automatskim dilejom postova u sustavu.
Governor-odakle ti snaga, vrijeme i želiudac nadopisivati se sa takvom ekipom, kad moderator neće brisati, onda je jedino rješenje ignorirati.
I ako sam rekao nešto krivo, daj me izmoderirajte, please.
Kolega, lako je to sada reći, kada naslućujete tko sam… [rolleyes] [wink]
Šalu na stranu, stavio samo Vam prošloga tjedna tehničku i funadamentalnu analizu, stoga sve zainteresirane stranke imaju mogućnost uvida u realnu situaciju kompanije.
Lijep pozdrav i ugodan ostatsak dana.
Prošlogodišnja dobit je bila 46 405 000 kn a za dividendu je izdvojeno 11 589 001 ili 4,70 po dionici.
Ovogodišnja Dobit je 78 400 000 kn pa ako slijede prošlogodišnju politiku izračunajte si kolika je dividenda.
A oko kojega datuma bi ta eventualna dividenda mogla biti?
Šta nam slijedi po kalendaru događanja? Je li ima neko sijelo/prelo skupštine u proljeće?