Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 51,50 | 618 | 12 | 51,50 | 52,50 | -1,90% |
Hehe, pa kompa može odgovor na pitanja i držimo se teme.
O kojima njima ti pričaš iza nika, pa pišem samo ja.
Točkica nema, jer s točkicama sam htio, kako sam već napisao, skrenuti pozornost na svoje pisanje, jer nekad nije dovoljno samo kvalitetno pisati, Marketing, čuli ste za to. Aha vjerojatno niste nije vam to struka.Čime se vi ono bavite da ste stručnjak za ekonomiju [lol] ?
A i niste mladac kao što vidim, pa kaj niste čuli za spavanac prije subotnjeg izlaska, hehe, a kad se treba relativno rano dići u nedjelju.
Joj gubi, gubi, vrijeme vas pregazilo. Svašta.
Čekaj malo… ajmo ponovno… dakle ti si oko 22:00 u subotu otišo na spavanje.. tko ne vjeruje nek virne na teme best buy, tamo si napiso da moraš ići leći. I onda si napiso post u 23:55 na ATGR. Znači, spavo si u subotu navečer od 22 do skoro 23:50. I onda si išo van? Ili si post poslao od "iz vana". Ako jesi, mora da ti je bilo jako zabavno kad i subotom navečer na mene misliš [lol] . Molim potvrdi da li sam dobro shvatio… Dakle, pio si Whiskey u subotu ujutro uz kavu (tvoje riječi) i onda si navečer iza 24:00 opet pio(tvoje riječi)? Nadam se da drmaš kutiju Hepatila il Silymarina tjedno. Bolja su ti od onih Glaxo sranja. Nek para ostane u Hrvatskoj[thumbsup]
Čekaj malo… ajmo ponovno… dakle ti si oko 22:00 u subotu otišo na spavanje.. tko ne vjeruje nek virne na teme best buy, tamo si napiso da moraš ići leći. I onda si napiso post u 23:55 na ATGR. Znači, spavo si u subotu navečer od 22 do skoro 23:50. I onda si išo van? Ili si post poslao od "iz vana". Ako jesi, mora da ti je bilo jako zabavno kad i subotom navečer na mene misliš [lol] . Molim potvrdi da li sam dobro shvatio… Dakle, pio si Whiskey u subotu ujutro uz kavu (tvoje riječi) i onda si navečer iza 24:00 opet pio(tvoje riječi)? Nadam se da drmaš kutiju Hepatila il Silymarina tjedno. Bolja su ti od onih Glaxo sranja. Nek para ostane u Hrvatskoj[thumbsup]
Evo vratija se s cuge, pa da potvrdim
14.03.09. | 20:51
Da tako je od 20:51 do 23:30 sam bacio ćorku. I oko pola jedan sam iša van lokateli,al po sitno par pivijanera.
Ja neznam kad je vaša generacija izlazila, moja oko 12, pola 1.
Odspavao jel sam se morao dići danas ranije.
Da kompa, popijem si ujutro uz kavicu, novinice i cigareticu i viskač. To još nisi čuo da se radi?
Svašta, a ja mislio čovjek s iskustvom. Gušti su gušti, senjor gubi.
Tolko o tome i vašem životnom iskustvu. Vjerujem teško je bilo u starom sistemu, nije bilo sve dostupno ko danas.
Evo vratija se s cuge, pa da potvrdim
14.03.09. | 20:51
Da tako je od 20:51 do 23:30 sam bacio ćorku. I oko pola jedan sam iša van lokateli,al po sitno par pivijanera.
Ja neznam kad je vaša generacija izlazila, moja oko 12, pola 1.
Odspavao jel sam se morao dići danas ranije.
Da kompa, popijem si ujutro uz kavicu, novinice i cigareticu i viskač. To još nisi čuo da se radi?
Svašta, a ja mislio čovjek s iskustvom. Gušti su gušti, senjor gubi.
Tolko o tome i vašem životnom iskustvu. Vjerujem teško je bilo u starom sistemu, nije bilo sve dostupno ko danas.
[/quote]
Ako si išao van u pola jedan, do kad si bio ako si se morao dići ranije? Pa nije vrag da si se vratio prije 3 ili 4 ujutro onda? Inače je pušiona bila kaj ne? Ak izađeš u pol jedan i vratiš se oko 2, znači banana. E sad… pa kolko si spavao ako si se vratio u 4 ujutro, a moro si se dići ranije? Kaj ti je dovoljno sat dva? Imam još par pitanja… Ako nemaš prijatelja i dosadni su ti (tvoje riječi), a nemaš ni komada (tvoje riječi) s kim si onda bio vani? Ostaju dvije mogučnosti onda.. Il si bio sam, il si bio s dečkom. Ispravi me ako griješim… E i još nešto… Fakat si kalibar ako je ovo sve s količinom cuge istina. Dakle… cugo si u petak navečer (tvoje riječi), zatim si u subotu cugao whiskey za doručak(tvoje riječi), cugao u subotu navečer i danas opet cugao… hebote pa ti imaš V8 turbak umjesto jetre. Pazi na redoviti servis i obavezno generalka svakih 100K.
…eh…sada po ovim zadnjim postovima u temi o ATGR…nisam siguran da li sutra da prodam ili kupim…ili ni jedno ni drugo…ili da se naločem nečim…ili su to šifrirane poruke za Emilijana da umjesto cedevite prodaje žestice…dajte ljudi prepirite se na drugoj temi ako vam je već do toga…HVALA
to je mizerija…pogotovo ak se računa ona po kojoj je Emiliano prodavao-FER cijena-moš mislit. Dividenda bi trebala biti oko 30 kn da bi bila DOBRA ali naravno ni u snovima je neće biti… a ovih 6,7-ako i toliko bude-to je opet sramotna dividenda, s obzirom koliko je njemu na ipo vrijedila…znam , znam neki će me popljuvati…nisam pročitao izvješća…ali realno gledajući to bi bilo malo…jedina utjeha je nadanje jer je firma perspektivna…ali, ali, ima i drugih perspektivnih koje ipak daju puuno veće dividende a "početna cijena" im je bila puno manja od 935 kn… haa strpljen spašen… [pray]
[/quote]
30 kn nije ni earnings firme.
majko moja..
nisam ni gledao iyvjesca ali realno gledajuci emil je sve pravirio.
dobro, nemoj ni dalje gledati..
dugo ces dogurati
[/quote]
Neki misle tako, a neki su zadovoljni i sretni što su dobro prošli.
Prodaje:
Količina Cijena
5 348,50
200 349,00
100 353,00
2 355,00
100 359,97
6 360,00
3177 373,99
5 374,00
15 374,90
5 389,39
Ovo je već pravilo na našoj burzi. Da ne pobjegne gore dok fondovi ne povuku nazad svoju lovu od Šukija.
Tedeschi: I ove godine očekujemo rast prodaje, otpuštanja neće biti
Jeste li zadovoljni cijenom svojih dionica?
– Atlantic Grupa objavila je odlične rezultate i ispunjavanje planova, imamo jasnu strategiju razvoja, no zbog ukupnog stanja na tržištu kapitala cijena dionice ne reflektira naše poslovne fundamente. S tim se slažu i analitičari koji se bave tržištem kapitala. Uvjereni smo da će s prvim znacima prestanka krize naša dionica biti među prvima koje će povratiti svoju vrijednost.
Očekujete li probleme u financiranju?
Ne. Profitabilna smo kompanija, izrazito niske zaduženosti, koja raspolaže vlastitom akumulacijom. Potkraj prošle godine zaključili smo kreditnu liniju s njemačkom razvojnom bankom DEG, koja će se iskoristiti za razvoj poslovanja u ovoj godini, bilo kroz akvizicije ili širenje postojećih segmenata poslovanja. Ne dospijeva nam na naplatu nijedna kreditna linija, što olakšava i kreditno financiranje razvoja ako se za tim pokaže potreba.
Koje probleme imate u poslovanju i imate li “crne” scenarije” ako kriza uzme maha?
– Poslujemo u razmjerno stabilnoj industriji, pa utjecaj krize ne osjećamo onoliko koliko je to slučaj s autoindustrijom ili industrijom namještaja. Očekujemo da ćemo u ovoj godini ostvariti rast prodaje. Nemamo u planu otpuštanje ni ciljano smanjivanje plaća zaposlenicima ili menadžmentu. Već smo tijekom prvog kvartala na projektu Cedevita GO! i preuzimanjem Karoline zaposlili osamdesetak ljudi. Racionalizaciju poslovanja počeli smo znatno prije početka krize. Kriza će nedvojbeno imati određeni utjecaj na poslovanje, no ne očekujemo da će to znatno pogoršati našu likvidnost, koja ostaje prioritet.
Povrat investicija od Cedevite Go
Povrat investicije za 5 do 6 godina
Koja su očekivanja od investicije Cedevita GO?
– U razvoj Cedevite GO! uloženo je više od šest godina i oko 75 milijuna kuna i to je najveće lansiranje vlastitog proizvoda u povijesti Atlantic Grupe. Povrat očekujemo za 5-6 godina.
Što Atlantic radi u regiji?
– Prisutni smo na više od 45 tisuća prodajnih mjesta u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, BiH i Makedoniji. Na tržištu Srbije poslujemo od 2001. godine, a od Hemofarma smo 2007. kupili vršačku Multivitu. Nedavno smo postigli dogovor o investiciji u gradnju proizvodnog pogona vrijednoj šest milijuna eura.
Jest li zbog recesije smanjili svoje ambicije?
– Nastavit ćemo se fokusirati na organski rast u svim segmentima poslovanja. Očekujem i nove akvizicije, ljekarni, kompanija i brendova u segmentu vitamina, minerala, nadopune prehrani i OTC lijekova. Sve će pratiti daljnje racionalizacije pa ćemo kritički promišljati investicije. Moguće je da ćemo odgoditi neke koje nisu nužne
izvor: http://www.jutarnji.hr/novac/bizzbuzz/clanak/art-2009,3,16,tedeschi_intervju,155927.jl
Ekipa,
(ako dobro vidim) rezultati ATGR su mnogo bolji od najavljenih iz prospekta. Naime neam prodaje zemlje, koja je po prospektu trebala sudjelovati u dobiti s nekih 42 mil.
S Cedevitom Go su malo zabrijali, slazem se. Pa ajde da se decki vesele malo, tu su kao globalni lideri u necemu (nista nije bilo dobro u tom segmentu, a oni kao izmislili).
Ali botom line, a i top line, su uvjerljivi, ostvaruju prospekt. Ako ste onda kupovali po 920 ili sl, zasto sada ne po 350?