Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 51,93 | 30.532 | 588 | 51,50 | 52,50 | 0,00% |
Iskreno govoreći, ovaj patent sa čepom mi se čini vredniji nego sama cedevida u bočici. Mislim da je ideja stvarno super.
a kako bi dioničari bili sretni da ih je dao po nominali a da je sadašnja cijena takva kakva jeste.samo neznam koju bi cijenu predložili Emilu da recimo sad krene u još jednu ponudu dionica a svi smo i mi sad dioničari.jel bi mu netko od vas predložio da ih da po 200 kuna tako da novi dioničari budu u dobroj zaradi.ne bih htio koristiti teške riječi kao"glup" ali kako neki ljudi ispadaju naivni sa svojim komentarima i očekivanjima.pitajte se jel bi vi nešto svoje dali toliko jeftino da odmah osigurate dobit onome tko je kupio.Osim toga da ste se raspitali o IPO -ima znali bi da je cilj prodati što bolje i prikupiti što više novaca i to sa PRIČOM o budućnosti firme ili dionice,a oni za sada tu priču ispunjavaju.Dioničari su na jedan način mogli spriječiti klizanje cijenei to tako da ne prodaju svoje dionice .na taj bi način utjecali na ponudu i potražnju.Jedina greška u tom ipo je raspodjela dionica.da su možda građani dobili manje kao što je bilo i predviđeno među dioničarima bi bilo manje špekulanata koji su očekivali 30-40 posto zarade u mjesec dana i manje paničara koji u strahu prodaju svoje dionice čim malo cijena krene dole i tako stvaraju domino efekt.
Iz sadašnje perspektive svi koji su upisali dionice u IPO su prevareni, jer su oćekivali rast dionice ATGR, a dogodi se pad.
[/quote]
bilo koju dionicu kad uzimate očekujete njezin rast da li to znači da ste uvijek prevareni kad prodate za manje ili ste u nekim situacijama jednostavno prodali u pogrešnom trenutku.
a kako bi dioničari bili sretni da ih je dao po nominali a da je sadašnja cijena takva kakva jeste.samo neznam koju bi cijenu predložili Emilu da recimo sad krene u još jednu ponudu dionica a svi smo i mi sad dioničari.jel bi mu netko od vas predložio da ih da po 200 kuna tako da novi dioničari budu u dobroj zaradi.ne bih htio koristiti teške riječi kao"glup" ali kako neki ljudi ispadaju naivni sa svojim komentarima i očekivanjima.pitajte se jel bi vi nešto svoje dali toliko jeftino da odmah osigurate dobit onome tko je kupio.Osim toga da ste se raspitali o IPO -ima znali bi da je cilj prodati što bolje i prikupiti što više novaca i to sa PRIČOM o budućnosti firme ili dionice,a oni za sada tu priču ispunjavaju.Dioničari su na jedan način mogli spriječiti klizanje cijenei to tako da ne prodaju svoje dionice .na taj bi način utjecali na ponudu i potražnju.Jedina greška u tom ipo je raspodjela dionica.da su možda građani dobili manje kao što je bilo i predviđeno među dioničarima bi bilo manje špekulanata koji su očekivali 30-40 posto zarade u mjesec dana i manje paničara koji u strahu prodaju svoje dionice čim malo cijena krene dole i tako stvaraju domino efekt.
Iz sadašnje perspektive svi koji su upisali dionice u IPO su prevareni, jer su oćekivali rast dionice ATGR, a dogodi se pad.
[/quote]
bilo koju dionicu kad uzimate očekujete njezin rast da li to znači da ste uvijek prevareni kad prodate za manje ili ste u nekim situacijama jednostavno prodali u pogrešnom trenutku.
[/quote]
Uprava i NO trebaju biti odgovorni za dobrobit svih dioničara, u ovom slućaju oni ne misle na sve već samo na sebe.
Nitko ni je prevaren već ste se zahebali u procjeni isto kao i ja koji sam ju kupovao na 600 kn.
dugo se nisam javljao na ovom forumu,jer je većina komentara bila ispod razine normalnog i argumentiranog razgovora. Nekima očito nisu jasni osnovni pojmovi investiranja. Prevara je djelo za koje se završava u zatvoru.Onaj tko se smatra prevarenim, pogotovo kad je u pitanju novac, treba tražiti zaštitu na sudu. Ukoliko je u pravu, dobiti će odštetu, a onaj tko postupa s namjerom da prevari biti će kažnjen. Da sam pravnik, citirao bi i članke zakona, ali očito ni to ne bi pomoglo nekima.
Ako se smatrate prevarenima – što čekate? Zašto kukate po forumima? Pa kad je prevara tako očita ( uvalio vam neko nešto što je tvrdio da vrijedi, a vi nasjeli – isto ko kad vam na cesti uvale "zlato" a vi date lovu za neku bižuteriju ili kad vam netko uvali krivotvorinu i slično ) nemate šanse izgubiti na sudu.
Ako mislite da to ne možete dokazati, onda prekinite pisati gluposti. Koja prevara. Ja bi svakome prodao kilu cedevite u svojoj trgovini za 50 kn. Lijepo stavim cijenu, vi dođete, platite i nosite. i onda sutra vidite da cedevita košta 25kn. I jesam li vas onda ja prevario? Možete biti ljuti, ali to je bila MOJA cedevita i ja sam odredio cijenu. vi ste tu cijenu SVJESNO i BEZ PRISILE prihvatili. Otvorili ste, popili par čaša i sad vam se čini da vam rastu rogovi. Nije to prevara, to je trgovina. Možda nije fer, ali je tako. Da vi imate trgovinu, vi bi isto pokupali prodati po najboljoj mogućoj cijeni. Ključno je pitanje kako nagovoriti kupce na ponovnu kupnju, što nije lako ako cijena ne odgovara dobivenom, ali kod IPO-a to je jednokratan posao i nema ponavljanja.
Dajte oladite, ako ne možete hladne glave prihvatiti gubitak, onda ne računajte ni na dobitak. I ne brojite novce dok su na stolu, ni kad gubite ni kad dobijate, Tko nije prodao – nije izgubio. Tko je prodao, pa kupio nešto drugo što je raslo, opet nije izgubio. Izgubio je samo onaj tko je prodao i otišao s burze. Ali i to je za ljude. Da sad prodam portfelj, izgubio bih koliko više od prosječne cjeloživotne zarade u RH. Ali računao sam da mogu izgubiti i kad sam bio na ATH. Da ne vjerujem u većinu dionica koje držim, ne bi ni kupovao iste.
[/quote]
Ovo je vrhunac gluposti, jednostavno ne mogu izdržati. Jesi li ti svjestan što si napisao???
…prevareni su jer su očekivali rast a dogodi se pad… Verdi ti je u jednom redu sve jasno objasnio, ja sam, kao i obično, preopširan kad me netko tako raspixdi…
Pitam se čemu služi ono odobravanje poruke, pa ako je moderator ovo pročitao i pustio, onda stvarno…
Atlantic grupa izbacila je na tržište novi proizvod Cedevita GO!, u čiji je razvoj u posljednjih šest godina uloženo 75 milijuna kuna.
U Atlantic grupi su se pohvalili inovativnim rješenjem koje omogućuje konzumaciju Cedevite u pokretu, a sam patent pogodan je za primjenu u nizu područja šire prehrambene industrije.
Realizacijom projekta zaključen je opsežan investicijski ciklus, najavljen u procesu inicijalne javne ponude u studenome 2007
Najznačajnija inovacija Cedevite GO! je patentirani čep koji sadrži granule Cedevite. Granule se u vodu otpuštaju jednostavnim okretom čepa. Cedevita GO! spada u novu kategoriju almost-ready-to-drink (ARTD). Važna je pogodnost samog proizvoda u tome što se miješanjem granula Cedevite s vodom neposredno prije konzumacije čuva stabilnost vitamina, koja se u tekućini vremenom gubi.
Atlantic se nada primjeni patenta i u drugim sektorima unutar kompanije, ponajprije u segmentu aktivne i sportske prehrane.
Ako ovo ne podigne ATGR onda ne znam sta ce!!! [lol] [lol] [lol]
Zamisli koliko bi kostalo da su razvijali malo vecu bocu od 2l ili nedajboze 2,5l ??
Matrixe popizdi i obrusi sa par stotina postova na ove glupe insinuacije! [lol]
jooo 75mil kuna… koja je ovo zahebancija… jel ovo Njemachiji izlaze iz firme?
Ne mogu doc sebi od smija…. [lol]
6 godina i 75 mil … ?!? Nekako mi je previse okrugla cifra. Izgleda kao 10mil EURa, zar ne?
A evo i jedno slicno i puno jeftinije inzinjersko rjesenje:
Mogli su onu malu vrećicu Cedevite iz kafića zalijepit selotejpom na bocu vode i sve gotovo za 5 minuta i 10 kuna.
[lol]
Tedeschi pije iz nove boce sa cepom vrijednim 75 mil kn. 😉
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/atlantic-lansirao-cedevitu-go!,-projekt-vrijedan-75-milijuna-kuna,37140.html
I meni sad zvuci smijesno toliko potrositi za razvoj jednog čepa kad vidim tu bočicu na fotki…ali pričekajmo i vidjet ćemo hoće li biti nekih rezultata od toga. Ionako premalo znam o razvoju bočica tj-čepova…ili razvoju bilo čega, niti znam što uključuje tih 75 mil kn…
Dajte ne trkeljajte.
Umjesto sto pisete tu na forumima odite emilu i recite da bi vas to kostalo 2 milje kuna i da podijelite razliku do 75 milja po pola, svi sretni.
U 75 milja je ukljuceno (po meni, iako samo nagadjam):
1. dizajn
2. place
3. trosak patentiranja
4. strojeci za punjenje (to jako puno kosta)
5. trosak konzultanata..etc.
Pa jedan hotel da radis koliko platis komunalnu naknadu ili neke dodatne troskove, nakupi se toga
Tedeschi pije iz nove boce sa cepom vrijednim 75 mil kn. 😉
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/atlantic-lansirao-cedevitu-go!,-projekt-vrijedan-75-milijuna-kuna,37140.html
I meni sad zvuci smijesno toliko potrositi za razvoj jednog čepa kad vidim tu bočicu na fotki…ali pričekajmo i vidjet ćemo hoće li biti nekih rezultata od toga. Ionako premalo znam o razvoju bočica tj-čepova…ili razvoju bilo čega, niti znam što uključuje tih 75 mil kn…
Moram reći da stvarno ne lupetajte jer u razvoju te ambalaže treba jako puno
uložit u tehnološku izvedbu od početnih idejnih nacrta do postrojenja i alata koji imaju zadovoljavajuće kapacitete….to košta jer i tolko vrijedi takva izvedba…..ajmo reć
da sam tu doma pa bez lupetanja….
Ne mogu doc sebi od smija…. [lol]
6 godina i 75 mil … ?!? Nekako mi je previse okrugla cifra. Izgleda kao 10mil EURa, zar ne?
A evo i jedno slicno i puno jeftinije inzinjersko rjesenje:
Mogli su onu malu vrećicu Cedevite iz kafića zalijepit selotejpom na bocu vode i sve gotovo za 5 minuta i 10 kuna.
[lol]
Dolaziš brzo sa jeftinim i dobrim riješenjima što je jako pozitivno za tvrtku.
Dajte ne trkeljajte.
Umjesto sto pisete tu na forumima odite emilu i recite da bi vas to kostalo 2 milje kuna i da podijelite razliku do 75 milja po pola, svi sretni.
U 75 milja je ukljuceno (po meni, iako samo nagadjam):
1. dizajn
2. place
3. trosak patentiranja
4. strojeci za punjenje (to jako puno kosta)
5. trosak konzultanata..etc.
Pa jedan hotel da radis koliko platis komunalnu naknadu ili neke dodatne troskove, nakupi se toga
Hotel je hotel, a čep je čep. Ne možeš uspoređivati čep i hotel.