Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 51,50 | 824 | 16 | 51,00 | 52,50 | -1,90% |
hehe, Zvrc… mirovinci su kriminalci. Ili budale. treće nema. Al upravo zbog tih budala sad je ATGR još bolja priča. Na nama je da se ne oslanjamo na mirovine nego pokušamo sami kroz život stvoriti neku vrijednost. Ja svima govorim: ljudi pazite na svoju budućnost, nemojte se oslanjati na mirovinski program, tko vam garantira da će za 10 godina tamo ičeg biti. Pa oni su trpali Ingru po 400, a sad nisu htjeli u dokap po 80.Ali ATPL koja dijeli dividendu, to ne… to im ne valja… Dakle ili kriminalci ili budale. hehe kraljevi.
hehe, Zvrc… mirovinci su kriminalci. Ili budale. treće nema. Al upravo zbog tih budala sad je ATGR još bolja priča. Na nama je da se ne oslanjamo na mirovine nego pokušamo sami kroz život stvoriti neku vrijednost. Ja svima govorim: ljudi pazite na svoju budućnost, nemojte se oslanjati na mirovinski program, tko vam garantira da će za 10 godina tamo ičeg biti. Pa oni su trpali Ingru po 400, a sad nisu htjeli u dokap po 80.Ali ATPL koja dijeli dividendu, to ne… to im ne valja… Dakle ili kriminalci ili budale. hehe kraljevi.
Kolega guverner, imam slično mišljenje o mirovnicima, no ne bi ih nazvao kriminalcima ili lopovima, naime postoji veliki nedostatak interesa kod ulaganja što se tiče analize dionica pri samoj kupovini.
Teško je očekivati da će ta industrija izumrijeti, no siguran sam da već sada mnogima nije svejedno za mirovine, pogotovo onima koji će uskoro u mirovinu.
Da ne ispadnem Barack Obama ( PR – ništa više ), preporučujem ljudima da se oslanjaju na vlastiti razum.
P.S. Uplaćujte jednokratno i na kraju godine, manje ćete izgubiti u svakome pogledu.
Lijep pozdrav
P.S. Uplaćujte jednokratno i na kraju godine, manje ćete izgubiti u svakome pogledu.
Lijep pozdrav
Možeš li mi ovo malo objasniti. thnx.
Ma nije pitanje kolika je cijena trebala biti u IPO-u, pravo pitanje je tko su majstori (a znamo tko su!!) koji su umjetno napuhali potražnju sa lovom budućih umirovljenika. Pitanje je tko je toj gospodi (i damama) radio analizu o isplativosti ulaska u ATGR po 935. Zbog njihove nesposobnosti i pokvarenosti cijena je bila takva kakva je i normalno da je to Emil nogao uvaliti po 935. JEDNA VELIKA SRAMOTA ZA MIROVINSKE FONDOVE I HANFU! A malih pohlepnih ulagača koji nemaju pojma o burzi mi uopće nije žao.
[/quote]
To znači da su mirovinci izgubili.
tko god je uzeo dionice prije godinu dana je na gubitku.trenutno ni jedan hrv. ipo nije u plusu i slažem se da se dionica uzima da bi se na njoj zaradilo ali tu zaradu nitko ne garantira i nitko ne može reći u kojem vremenskom razdoblju će do nje doći.i još jednom ću reći da svatko mora stajati iza svoje odluke o kupnji dionica a ne kriviti nekoga drugoga.izgubili su samo oni koji su prodali dionice jeftinije nego su kupili a svi oni koji ih posjeduju bez obzira na ulaz u dionicu i njezinu trenutnu cijenu nisu na gubitku i neće biti dokle god ju ne prodaju.trenutno imaju priliku jeftinije dokupiti i tako smanjiti prosječnu cijenu ulaza
stvarno je mogao…
kako se nisam toga sjetio prije?
hoćeš reć da nam je uštedil 25kn i da bi trebali bit sretni,jer emil je dobar čovjek i fin gospodin???
gle htio sam samo reć da je to odradio vrhunski i u stilu ivića pašalića 90-ih godina.
inače nema atgr
@Picman
Nemoj zaboraviti da je Emil mogao staviti max. IPO cjenu od 960 kn ali nije, mislim da sam negdje pročitao da je to njegov dar dioničarima.
[thumbsup]
sigurno se grizao,jer mogao je podići ljestvicu još više,a nije…
U stvari, sad kad još razmišljam o tome, siguran sam da se Emil grizao nakon IPO-a kad je vidio da je potražnja bila toliko puta viša od ponuđenog broja dionica: To je znak da je cjena postavljena ( u tome trenutku ) prenisko. Sigurno mu je prošlo kroz glavu "…k vragu, mogao sam podići još 20% i opet bi sve bilo upisano, koliko love sam bacio, koliko sam mogao još akvizicija napraviti s time…".
Da sam na njegovom mjestu, ja bih bio ljut na savjetnike koji su predložili tu cijenu.
stvarno je mogao…
kako se nisam toga sjetio prije?
hoćeš reć da nam je uštedil 25kn i da bi trebali bit sretni,jer emil je dobar čovjek i fin gospodin???
gle htio sam samo reć da je to odradio vrhunski i u stilu ivića pašalića 90-ih godina.
inače nema atgr
@Picman
Nemoj zaboraviti da je Emil mogao staviti max. IPO cjenu od 960 kn ali nije, mislim da sam negdje pročitao da je to njegov dar dioničarima.
[thumbsup]
[/quote]
Trebao je staviti 400 kuna i bilo bi sve uredu. Dioničari bi bili i sada u dobitku, a on bi bio zadovoljan jer je svojim dioničarima osigurao dobit.
a kako bi dioničari bili sretni da ih je dao po nominali a da je sadašnja cijena takva kakva jeste.samo neznam koju bi cijenu predložili Emilu da recimo sad krene u još jednu ponudu dionica a svi smo i mi sad dioničari.jel bi mu netko od vas predložio da ih da po 200 kuna tako da novi dioničari budu u dobroj zaradi.ne bih htio koristiti teške riječi kao"glup" ali kako neki ljudi ispadaju naivni sa svojim komentarima i očekivanjima.pitajte se jel bi vi nešto svoje dali toliko jeftino da odmah osigurate dobit onome tko je kupio.Osim toga da ste se raspitali o IPO -ima znali bi da je cilj prodati što bolje i prikupiti što više novaca i to sa PRIČOM o budućnosti firme ili dionice,a oni za sada tu priču ispunjavaju.Dioničari su na jedan način mogli spriječiti klizanje cijenei to tako da ne prodaju svoje dionice .na taj bi način utjecali na ponudu i potražnju.Jedina greška u tom ipo je raspodjela dionica.da su možda građani dobili manje kao što je bilo i predviđeno među dioničarima bi bilo manje špekulanata koji su očekivali 30-40 posto zarade u mjesec dana i manje paničara koji u strahu prodaju svoje dionice čim malo cijena krene dole i tako stvaraju domino efekt.
Atlantic grupa izbacila je na tržište novi proizvod Cedevita GO!, u čiji je razvoj u posljednjih šest godina uloženo 75 milijuna kuna.
U Atlantic grupi su se pohvalili inovativnim rješenjem koje omogućuje konzumaciju Cedevite u pokretu, a sam patent pogodan je za primjenu u nizu područja šire prehrambene industrije.
Realizacijom projekta zaključen je opsežan investicijski ciklus, najavljen u procesu inicijalne javne ponude u studenome 2007
Najznačajnija inovacija Cedevite GO! je patentirani čep koji sadrži granule Cedevite. Granule se u vodu otpuštaju jednostavnim okretom čepa. Cedevita GO! spada u novu kategoriju almost-ready-to-drink (ARTD). Važna je pogodnost samog proizvoda u tome što se miješanjem granula Cedevite s vodom neposredno prije konzumacije čuva stabilnost vitamina, koja se u tekućini vremenom gubi.
Atlantic se nada primjeni patenta i u drugim sektorima unutar kompanije, ponajprije u segmentu aktivne i sportske prehrane.
novi proizvod, cedevita GO – uspjeh zagarantiran
a kako bi dioničari bili sretni da ih je dao po nominali a da je sadašnja cijena takva kakva jeste.samo neznam koju bi cijenu predložili Emilu da recimo sad krene u još jednu ponudu dionica a svi smo i mi sad dioničari.jel bi mu netko od vas predložio da ih da po 200 kuna tako da novi dioničari budu u dobroj zaradi.ne bih htio koristiti teške riječi kao"glup" ali kako neki ljudi ispadaju naivni sa svojim komentarima i očekivanjima.pitajte se jel bi vi nešto svoje dali toliko jeftino da odmah osigurate dobit onome tko je kupio.Osim toga da ste se raspitali o IPO -ima znali bi da je cilj prodati što bolje i prikupiti što više novaca i to sa PRIČOM o budućnosti firme ili dionice,a oni za sada tu priču ispunjavaju.Dioničari su na jedan način mogli spriječiti klizanje cijenei to tako da ne prodaju svoje dionice .na taj bi način utjecali na ponudu i potražnju.Jedina greška u tom ipo je raspodjela dionica.da su možda građani dobili manje kao što je bilo i predviđeno među dioničarima bi bilo manje špekulanata koji su očekivali 30-40 posto zarade u mjesec dana i manje paničara koji u strahu prodaju svoje dionice čim malo cijena krene dole i tako stvaraju domino efekt.
Iz sadašnje perspektive svi koji su upisali dionice u IPO su prevareni, jer su oćekivali rast dionice ATGR, a dogodi se pad.