ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 23.11.2024. u 11:25
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATGR
51,50
824
16
51,00
52,50
-1,90%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ne želim ulaziti u rasprave kolika je vrijednost dionice, ali htio bih reći svima onima koji smatraju da su prevareni na IPO. Sve je pisalo u prospektu. IPO je bio prije cca 15 mjeseci. Nešto prije je bio IPO Magme, a nešto kasnije Optime. Atlantic grupa je u najmanju ruku opravdala prospekt. magma je fulala dosta ( stime da IPO Magme bio nametnut od stranog fonda koji je izlazio iz vlasničke strukture), a Optimu ne bih hti ni komentirati.

Konačno! Pojavili se i oni koji su protiv ove dionice. "Distribucijska dionica" će neko vrijeme imati svoje oponente i to me jako veseli. Samo bi molio da pišete argumentirano te da se "tučemo" argumentima a ne spamanjem teme. To nikome nije u interesu. Izgleda da će ova tema neko vrijeme biti dosta živa na radost forumaša i dioničara koji čitaju ovaj forum. A "prevarenima" je bolje da se obrazuju nego da ih varaju na burzi. I ja sam u minusu na ovoj dionici kao i na nekim drugim dionicama ali sam si za to sam kriv. I zato… Kupujte Atlanticovo i nema straha…

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Jučer je u prostorijama Atlantic Grupe produžen ugovor i nastavljena dugogodišnja suradnja između Atlantica i jednog od najboljih svjetskih plivača Duje Draganje. Naravno Cedevita je dio Atlantica koji sponzorira Draganju.

Konačno! Pojavili se i oni koji su protiv ove dionice. "Distribucijska dionica" će neko vrijeme imati svoje oponente i to me jako veseli. Samo bi molio da pišete argumentirano te da se "tučemo" argumentima a ne spamanjem teme. To nikome nije u interesu. Izgleda da će ova tema neko vrijeme biti dosta živa na radost forumaša i dioničara koji čitaju ovaj forum. A "prevarenima" je bolje da se obrazuju nego da ih varaju na burzi. I ja sam u minusu na ovoj dionici kao i na nekim drugim dionicama ali sam si za to sam kriv. I zato… Kupujte Atlanticovo i nema straha…

Nisam ja protiv al samo nek se zna kakvu su perfidnu i pokvarenu igru odigrali
na vrhuncu euforije i povrata viška love od ht-a prodajući na IPO-u po 935 kn…..
to niko nemre negirat i finito….mnogi to zovu opravdanim mudrim poslovnim
potezom a ja to zovem drukčije kako i priliči…..

Nisam ja protiv al samo nek se zna kakvu su perfidnu i pokvarenu igru odigrali
na vrhuncu euforije i povrata viška love od ht-a prodajući na IPO-u po 935 kn…..
to niko nemre negirat i finito….mnogi to zovu opravdanim mudrim poslovnim
potezom a ja to zovem drukčije kako i priliči…..
[/quote]

Slažem se da je cijena bila visoka, čak previsoka i da su igrali nekorektno i pokvareno. Iskoristili su priliku i uvalili dionice po znatno višoj cijeni od realne. Ali, svatko je u to ulazio dobrovoljno i bez prisile. Ja nisam sudjelovao u javnoj ponudi, kasnije sam se uključio i već pristojno gubim. A za to sam si sam kriv. Ipak, moje dionice neće vidjet, nema šanse da ih prodam u narednih 10 godina, a nakon 10 godina ću valjda biti u plusu pa ću moći izači sa pristojnom zaradom. Ova dionica mi je okosnica portfolia i tako će ostat. Planovi se ispunjavaju, firma raste u svakom pogledu, a valjda će uskoro i dionica. A da je 935 bilo previše, stvarno je bilo i to se može zvati svakakvim imenom pa u tom pogledu apsolutno dijelimo mišljenje.

83,98% Kada se završi ova igra iscrpljivanja tek onda će mo znati koliko vrijedi dionica. Napominjem još jednom da je na IP-u na 935kn potražnja bila 5× veća od ponude.

who dares, wins

83,98% Kada se završi ova igra iscrpljivanja tek onda će mo znati koliko vrijedi dionica. Napominjem još jednom da je na IP-u na 935kn potražnja bila 5× veća od ponude.

To nema nikakve veze.Skupi IPO-i su i napravljeni za sanjkanje. I krupni kapital se snajka. Nema razlike. Emil je to odradio vrhunski. Benefite kupi firma i današnji kupci dionica. Ovi na IPO-u su malo dali guze. Tako je to u kapitalizmu.
Benjamin Graham: IPO= It’s probably overpriced

ATGR je dobra firma, dionica nije jeftina. Ima i boljih prilika, ali definitivno više nije skupa. Plus što ima velikog kolektora koji priteže. Ja ću je kupiti kad mi odrade neke druge. Neće ona nigdje još neko vrijeme, ne bojim se ja za nju.

I'LL BE BACK

Ma jasno mi je sve osim jedne stvari: Šta će se dešavati kad ovi iz Top 10 skupe recimo 90% dionica i onda naprave umjetnu potražnju i pomamu za preostalih 10%. Taj scenarij je izgledan samo ne znam kada će se odlučiti na to.

who dares, wins

Ma jasno mi je sve osim jedne stvari: Šta će se dešavati kad ovi iz Top 10 skupe recimo 90% dionica i onda naprave umjetnu potražnju i pomamu za preostalih 10%. Taj scenarij je izgledan samo ne znam kada će se odlučiti na to.

To će se sigurno dogoditi. Al mislim da će morati skupiti malo više od 90% i trebat će pričekati fazu opzimizma u bull marketu jer ako to uskoro budu radili zagrist će u vruć burek, kao i na IPO-u.

I'LL BE BACK

Zvrc, 07.02.2009. u 15:32
ATGR je dobra firma, dionica nije jeftina. Ima i boljih prilika, ali definitivno više nije skupa. Plus što ima velikog kolektora koji priteže. Ja ću je kupiti kad mi odrade neke druge. Neće ona nigdje još neko vrijeme, ne bojim se ja za nju.

Tako je, trenutno ima boljih prilika na burzi. Isto tako se slažem da neće ona nikud još neko vrijeme. A isto tako očekujem da neke druge dionice odrade jači rast pa da preselim kapital u ovu dionicu. Znači, bit će zanimljivo…

ne želim ulaziti u rasprave kolika je vrijednost dionice, ali htio bih reći svima onima koji smatraju da su prevareni na IPO. Sve je pisalo u prospektu. IPO je bio prije cca 15 mjeseci. Nešto prije je bio IPO Magme, a nešto kasnije Optime. Atlantic grupa je u najmanju ruku opravdala prospekt. magma je fulala dosta ( stime da IPO Magme bio nametnut od stranog fonda koji je izlazio iz vlasničke strukture), a Optimu ne bih hti ni komentirati.

Opravdala bi IPO i prospekt da ja sada cijena 1100 kuna.

Ni ja ne vidim ništa loše što je g. Tedeschi iskoristio pohlepu ljudi koji su htjeli preko noći zaraditi 30-40% kao na prijašnjima IPO-ima…mislim da nije u redu da netko kupi dionice na IPO-u i nakon što se počne trgovati dionicom zaradi 30% (!?). To samo znači da netko nije dobro procijenio potražnju i postavio je prenisku cijenu. Zato je i cijena ATGR bila postavljena tako da se ne desi veliki rast u prvih nekoliko dana…kasnije je cijena dionice počela padati zajedno sa cijelim tržištem, a ne zato što kompanija loše posluje. Čak prema objavljenim FI posluje u skladu sa prospetkom.

Zaključak: Tedeschi je ponudio dionice po cijeni koju su kupci na IPO prihvatili (tj. donijeli su informiranu odluku bez ikakvih pritisaka). Transakcija je odrađena i kompanija posluje kako je najavljeno u prospektu…čak je prospekt bio i konzervativan u smislu da nije spominjao ulazak u ljekarnički biznis.

New Report

Close