Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 51,50 | 824 | 16 | 51,00 | 52,50 | -1,90% |
Još da dodam ak te tješi svjestan sam toga da je to logika koje se u biznisu moraš
držat da bi uspio, znači u pravo vrijeme na pravom mjestu……evo i primjer lukovića
čitam neki dan intervju i ljepo prodaje maglu o potrebi povjerenja u njegovu branšu a prvi
je prodo čitavu svoju imovinu u toj istoj branši….
Cekaj, krivis covjeka sto je isao na IPO u bull marketu.
Ajde kad si tko pamentan zasto niti jedan IPO kod nas niti u svijetu nije napravljen u zadnjih 8 mjeseci??
Sta je trebao, sada napraviti IPO??
Svjesno ste svi kupovali dionice i svjesno vam je dao projekcije njegovih ocekivanja.
Ispostavilo se da nigdje ama bas nigdje nije lagao .
I opet vam je netko drugi kriv osim samih sebe..
U ovome IPO-u vam nikako amam bas nikako Emil nemoze biti kriv i tocka.
Sta da nije ponudjeno 2800 za INU i da je sada cijena 1500 sto je moguce kada pogledas cijene nafte i multiple.
Tko bi onda bio kriv??
Cekaj, krivis covjeka sto je isao na IPO u bull marketu.
Ajde kad si tko pamentan zasto niti jedan IPO kod nas niti u svijetu nije napravljen u zadnjih 8 mjeseci??
Sta je trebao, sada napraviti IPO??
Svjesno ste svi kupovali dionice i svjesno vam je dao projekcije njegovih ocekivanja.
Ispostavilo se da nigdje ama bas nigdje nije lagao .
I opet vam je netko drugi kriv osim samih sebe..
U ovome IPO-u vam nikako amam bas nikako Emil nemoze biti kriv i tocka.
Sta da nije ponudjeno 2800 za INU i da je sada cijena 1500 sto je moguce kada pogledas cijene nafte i multiple.
Tko bi onda bio kriv??
Aj da onda ovak kažem nije on meni niš kriv i nikada to nisam ni pomislio, jednostavno
nemrem ga progutat od onog momenta kad je počeo pametovat o needuciranim ulagačima
a zna se da su od prvog dana veliki počeli izlazit kad su uvidli da se nemre više na
brzinu pokupit extra profit…..
daj bajka oladi :=)
pusti sad IPO.
Da li ti kad prodajes svoj stan zelis prodati isti po najvisoj cijeni? auto? kad mijenjas eure koje ti baba donese iz eurolanda, ako se ne zuris, zar se ne potrudis dobiti visi tecaj?
Sta je trebo Emil ( tj. njegov stari ) – cekat recesiju, pa onda prodat? Pa da mi nije uvalio na vrhu, ne bi ga cijenio koliko sad. Tko ne zna sebi zaradit, kako ce meni i drugbima donesti profit. Prvo se nahrane najvece ribe, a onda mi manje…
Potpuno je irelevantno sad koja je cijena iz IPOa isto kao i koja je nominala. Nemoj prosipati žuč, daj neke arguemente i pridonesi ovom forumu i diskusiji kao nekad. Ovo nema smisla.
NHF,EOD
daj bajka oladi :=)
pusti sad IPO.
Da li ti kad prodajes svoj stan zelis prodati isti po najvisoj cijeni? auto? kad mijenjas eure koje ti baba donese iz eurolanda, ako se ne zuris, zar se ne potrudis dobiti visi tecaj?
Sta je trebo Emil ( tj. njegov stari ) – cekat recesiju, pa onda prodat? Pa da mi nije uvalio na vrhu, ne bi ga cijenio koliko sad. Tko ne zna sebi zaradit, kako ce meni i drugbima donesti profit. Prvo se nahrane najvece ribe, a onda mi manje…
Potpuno je irelevantno sad koja je cijena iz IPOa isto kao i koja je nominala. Nemoj prosipati žuč, daj neke arguemente i pridonesi ovom forumu i diskusiji kao nekad. Ovo nema smisla.
NHF,EOD
A kako tek onda cijene majstore iz Optime i Magme!
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. TEDESCHI EMIL 1.302.304 52,72 Osnovni račun
2. TEDESCHI LADA 191.589 7,76 Osnovni račun
3. DEG-DEUTSCHE INVESTITIONIS-UND ENTWICKLUNGSGESELLS 171.971 6,96 Osnovni račun
4. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 68.945 2,79 Skrb. račun
5. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 60.008 2,43 Skrb. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 45.817 1,85 Skrb. račun
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 29.626 1,20 Skrb. račun
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 28.062 1,14 Osnovni račun
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 26.197 1,06 Skrb. račun
10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 18.131 0,73 Skrb. račun
Ukupno: 78,65
Evo Top 10 neposredno nakon IPO-a pa se vrlo lako može vidjeti ko je prodavao, a ko kupovao u međuvremenu.
EDESCHI EMIL 52,72% 1.302.304,00 52,72% 1.302.304,00
TEDESCHI LADA 7,76% 191.589,00 7,76% 191.589,00
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 7,69% 189.863,00 7,78% 192.093,00
DEG-DEUTSCHE INVESTITIONIS-UND ENTWICKLUNGSGESELLS 6,96% 171.971,00 6,96% 171.971,00
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 3,21% 79.331,00 3,21% 79.331,00
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1,36% 33.658,00 1,36% 33.658,00
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1,07% 26.375,00 1,07% 26.375,00
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE DOBROVOLJNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN DOBROVOLJNI MIROVINSKI FO 0,88% 21.734,00 0,90% 22.242,00
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 0,87% 21.439,00 0,87% 21.439,00
ZAGREBAČKA BANKA D.D. 0,63% 15.524,00 0,63% 15.507,00
83,15% 83,26%
Novi Top 10. Napominjem da su se Na IPO-u mnogi mali bunili da većina dionica ide fondovima, a ne njima.
Ode i Atlantic u blokadu. 400 kuna za dionicu Atlantica! Ovo nije moguće, vjerojatno sanjam. Jedva čekam da se probudim i da kažem kako sam ludo sanjao. Ali ništa od toga, moram prihvatiti da je ovo surova realnost. A i ostale dionice su isto tako na nevjerojatnim razinama, ali mene ipak najviše peče ATGR. Tu sam najviše u minusu apsolutno, a i relativni gubitak nije zanemariv. TOP 10 se podebljava, dobre vijesti neprestano stižu, kupujem Atlanticove proizvode više nego ikad a dionica pada i pada i pada i pada… Sutra mi stiže neka sitna lova. Smanjit ću ulaz, ali gorak okus će ostat. Moram priznat ovo je prva veća financijska kriza u kojoj aktivno sudjelujem i mislim da ću je zauvijek pamtiti. O ovome će se vjerojatno pričati i za 20 i 30 i 50 godina. Ipak pozitivana je stvar u svemu tome što oni koji sad kupuju vjerojatno će za 4-5 godina zaraditi veliku lovu. E sad tko će čakat… Do tada nafta pada, padat će i cijene naftnih derivata u Hrvatskoj i regiji što će svakako osloboditi dodatan prostor za manevar našoj firmi. Prije nekoliko mjeseci sam pročitao da će Atlantic biti jedan od najvećih gubitnika povećanja cijene naftnih derivata. I to se koristilo kao argument zašto ne kupovati dionice ove firme. Svi smo vidjeli kakve su rezultate ostvarili sa rekordnim cijenama naftnih derivata. A sad su cijene niže i postoji daljnja tendencija pada. Inače, posebno me veseli ulazak u stratešku suradnju sa Konzumom. Postoji mogućnost uzimanja značajnog djela tržišta bezreceptnih lijekova. Osim toga vjerojatno ima ljekarni koje su u krizi i koje više ne mogu opstati samostalno pa bi bilo dobro da se same jave Upravi Atlantica koja bi ih stavila pod svoje i ubrizgala ima dodatno likvidnost koja im trenutno nedostaje. U svakom slučaju bit će puno toga zanimljivog u i oko Atlantica i zato budite pametni i pazite što radite. Pozdrav svom dioničarima ATGR i ne zaboravite koristiti Atlanticove proizvode (od Plidente, Rosala, Melema preko Cedevite do Dietpharma i Multipowera)!
83,29%
Možda sam već dosadan sa ovim ali lijepim to jednostavno iz razloga toga da Vam dokažem da se ne isplati zdrhtati na ovim cijenama i prodati onim koji su izazvali paniku i čekaju baš tu reakciju. Ako ne ma te živaca to pratiti isključi te se na par mjeseci iz ovog ludila. Ali ako Vam novci ni su nasušno potrebni za sprovod ili operaciju srca ne prodavaj te!
tko to uopce ima?
tko to uopce ima?
Mislim da je pitanje prilično nedorečeno.
Ako te zanima top 10, pogledaj stranice SDA ili ako te zanima cijela dionička struktura, naruči cd kod agencije za 600 kn.
Lijep pozdrav