Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 51,00 | 13.413 | 263 | 51,00 | 52,00 | 0,00% |
Eh moj BLUEMAN daj promijeni nickname u nešto izvirnije, HT je sa dividendom u pozitivi, neznam o čemu pričaš???? Bilo bi dobro da ti i slični malo odete na dopust, pomaže, heheheheeheh.
što više dividende manje novaca za razvoj a time i manja mogućnost rasta cijene dionice,a što manja dividenda više novaca za rast i veća cijena dionice.HT ni u najoptimističnijoj prognozi nema prostora za rast od 100% a ATGR ima i više.samo je pitanje šta očekuješ
Sve to drži , ali još jedanput ču napisati da je to bila ipo prevara, a da je mogučnost zarade , svakako je za one špekulante koji su sada ulazili , a u ht -ju nije bilo nekog straha niti ga još nema . A kad bude strah u hat-ju tada vjerojatno atgr-ja neče ni biti .
što više dividende manje novaca za razvoj a time i manja mogućnost rasta cijene dionice,a što manja dividenda više novaca za rast i veća cijena dionice.HT ni u najoptimističnijoj prognozi nema prostora za rast od 100% a ATGR ima i više.samo je pitanje šta očekuješ
mislim da je nepotrebno uspoređivati HT i ATGR. HT se kupuje radi dividende, a ATGR radi eventualnog kapitalnog dobitka. Jedno je firma koja je postigla maksimum koji će nastojati manje više održavati (mislim da imaoce HT-a očekuje cca 30 tak kuna godišnje dividende u slijedećih 5 godina sigurno) dok je ATGR u jednom eksplozivnom razvoju. Ono što je bitno da i jedni i drugi ispunjavaju planove, a na nama je da procjenimo u što ulažemo. Bit će još bull marketa i novih ATH-ova kod dionica i bitno je da taj period do tog trenutka firma napreduje i ispunjava planove.
Neću sada ulaziti u procjenu cijene sa IPO, ali recimo u slučaju da je bila ok i da firmi raste vrijednost 12% godišnje. To znači da bi za 3 godine njena vrijednost bila cca 1300 kuna, a zatim da raste po stopi od 10 godišnje. Za 5 godina vrijednost kompanije bi bila oko 1590 kuna po dionici. Pretpostavimo da će stvarno se to dogoditi, onda je sigurno da će se krivulja vrijednosti i cijene dionice u narednih 5 godina ukrstiti.
E sad, pogledajte IPO – ATGR, MGMA i OPTE. Koliko imate povjerenja u pojedini prospekt i tko ispunjava zacrtano u kojem postotku?
E sad, ako smatrate da ste preplatili dionicu, onda ste si sami krivi. Tu Vam Bluman ne može pomoći. Onda se pitajte zašto sam kupio dionicu i koji mi je cilj. Ja osobno za svaku dionicu nastojim odrediti cilj kupovine, vremenski okvir ulaganja i očekivanu cijenu.
A ovo o delistiranju dionice je čista gluparija. Pa kako bi onda prodavali dionice (u plavom oglasniku)?
mislim da je nepotrebno uspoređivati HT i ATGR. HT se kupuje radi dividende, a ATGR radi eventualnog kapitalnog dobitka. Jedno je firma koja je postigla maksimum koji će nastojati manje više održavati (mislim da imaoce HT-a očekuje cca 30 tak kuna godišnje dividende u slijedećih 5 godina sigurno) dok je ATGR u jednom eksplozivnom razvoju. Ono što je bitno da i jedni i drugi ispunjavaju planove, a na nama je da procjenimo u što ulažemo. Bit će još bull marketa i novih ATH-ova kod dionica i bitno je da taj period do tog trenutka firma napreduje i ispunjava planove.
Neću sada ulaziti u procjenu cijene sa IPO, ali recimo u slučaju da je bila ok i da firmi raste vrijednost 12% godišnje. To znači da bi za 3 godine njena vrijednost bila cca 1300 kuna, a zatim da raste po stopi od 10 godišnje. Za 5 godina vrijednost kompanije bi bila oko 1590 kuna po dionici. Pretpostavimo da će stvarno se to dogoditi, onda je sigurno da će se krivulja vrijednosti i cijene dionice u narednih 5 godina ukrstiti.
E sad, pogledajte IPO – ATGR, MGMA i OPTE. Koliko imate povjerenja u pojedini prospekt i tko ispunjava zacrtano u kojem postotku?
E sad, ako smatrate da ste preplatili dionicu, onda ste si sami krivi. Tu Vam Bluman ne može pomoći. Onda se pitajte zašto sam kupio dionicu i koji mi je cilj. Ja osobno za svaku dionicu nastojim odrediti cilj kupovine, vremenski okvir ulaganja i očekivanu cijenu.
A ovo o delistiranju dionice je čista gluparija. Pa kako bi onda prodavali dionice (u plavom oglasniku)?
[/quote]
Od svih tih pluseva 12% 10% za sada se vidi samo pad vrijednosti dionice
i veliko je pitanje koliko je izašla na burzu precijenjena – znalo se da je puno novaca u igri tj. i fondovi i narod su čekali ko zapete puške (i ja osobno) da uđem na 950 i izađem na 1250 (o toj se cifri pričalo) –
a narod ko narod – izašao iz INE izašao iz Ht po 360-390 – dobro zaradio, pa htjeo opet
E pa nema triput zaredom
[bye] [bye] [bye]
Osobno sam smanjio ulaz na 700kn – nemam novaca da smanjim još ali
i ja smatram da ATGR vrijedi više od trenutne pa me i zanima ovo
da ako će zvijezda i ledo ponovo na 13 – 15 k to bi trebao i ATGR biti duplo nego danas.(1100)
Što mislite tko će prije ?????
1. ja sam se se ogradio od procjene vrijednosti na IPO-u.
2. za rast sam naveo rast vrijednosti kompanije po dionici, a ne rast cijene na dionice – u bear marketu je cijena dionice ispod fer vrijednosti, a u bull marketu je obratno
Inače nisam sudjelovao u IPO. Ali sam ipak u određenom trenutku kupovao.
slazem se da je nepotrebno usporedjivati HT i ATGR zato sam i napisao da je pitanje šta očekuješ.dobru dividendu i istu cijenu dionice ili simboličnu dividendu i kontinuirano povećanje vrijednosti firme koja se kad tad mora odraziti na cijenu dionice i zato dokupite dok je jeftino.Po svim pokazateljima ni INA ne vrijedi toliko ali vrijedi i više zbog priče o budućnosti ,zbog mogućnosti razvoja i širenja
Ovdje se nastavlja podebljavanje u top10. U zadnja 2 dana prema podacima SDA od prvih 10 nitko nije prodavao, a dokupili su: RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND +2245 komada i jedan skrbnički račun +160 komada.
Inače, krajem travnja 2008. top 10 držao je 80,77% dionica, a sada je taj broj povećan na 81,56%. Veliki igrači koriste krizu i jačaju pozicije u ATGR.
Ak i ima nek se Emil suzdrži od novih vijesti (preuzimanje ljekarni , čudesni čep)
kako je stanje na ZSA bolje čekat.