Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 51,00 | 13.413 | 263 | 51,00 | 52,00 | 0,00% |
atgr po meni za nase prilike totalno neisplativa dionica… kakti stabilna, al u biti nit neke dividende, nit neke kupnje u vrijeme rasta… u ovo doba kad FA vrijedi ko i tip bake marice na placu.
.. ali sve je to bilo za ocekivat.. sta ste mislili da ce tedeski dat atgr po nekom diskontu.. da narod zaradi.. mos mislit!! Sve se radilo samo da se usminka prospekt , najave veliki planovi u buducnosti i uvali fondovima po kolko ono?? svaka cast emilu
Kolega prije svega stvar je u pristupu i percepciji kako shvaćate samo tržište kapitala, a time i vrijednosne papire, koji su u ovo turbulentno razdoblje traženi samo kod ulagača željnih riskiranju i onih boljeg imovinskoga stanja ili pak onih koji su se povukli pravovremeno ( g. Luković ).
Nadalje Atlantic grupa ( dionica ) je prije svega likvidna dionica s pristojnim svakodnevnim prometom, te ukoliko želite postaviti prodaju slobodno možete učiniti.
Nadalje dividenda je simbolična, te ju prihvaćam kao znak dobre volje vlasnika koji se želi na neki način odužiti dioničarima na zakazanom povjerenju, koje je nekima bilo i ne tako bajno, no stvar je u psihologiji mase i psihologiji pojedinaca, vrlo jednostavno.
Većina bivših,a li i sadašnjih dioničara kupila je dionice na IPO-u kako bi zaradila što prije i povukla uloge u svoje daljnje privatne svrhe ( čitaj troškove života, ostale vrijednosne papire i fondove – govorim o većini da ne bi bilo zabune ). Tržišna kretanja nisu odredila daljnji strmoglavi rast dionice već daljnju korkeciju, koja se reflektirala padom i korekcijom na današnju razinu. Pri svemu tome zaboravljamo kako su sva očekivanja ispunjena, te su poslovni planovi i projekcije,ali i na kraju obaveze izvršene u predviđenome roku. Većina vas razmišlja da bi onda i tržište kapitala trebalo pokazati svjetlo u svemu tome, no globalna korekcija ne ide u prilog svemu ovome. Naravno tijekom prošlih 12 mjeseci nabrajao sam sve potencijale i mogućnosti ove kompanije, te poslovne prilike i prihode, na što su mnogi reagirali podrugljivo i cinično, što je pak rezultiralo međusobnim vrijeđanjem članova foruma i padom kvalitete samog pisanja, jer naprosto ne dozvoljava se čovjeku da dođe do riječi i kaže argumentirano zašto je to tako, te zašto bi to trebalo biti ovako ili onako napravljeno. Kolega Blueman je kazao stručnijim nazivom i stručnijim terminima stvarno stanje i kretanje unutar kompanije, dok sam ja pokušavao ‘ Mesićevim jezikom’ – jezikom razumljivog običnom građaninu ( za kojega je većina glasala, usprkos prema mome mišljenju nekvalitetnog izbora za predsjednika ) dočarati relano stanje, jer naprosto drukčije/drugačije se nije mogle/ ne može se.
Za kraj svega većina ulagača na tržištu ima mentalitet M. Kutlea – jami, zaradi, uništi, zatvori; te nema interesa u razvoju kompanije, nego gleda samo dividendu i dobit tijekom noći.
Dragi kolege i kolegice, spustite se na zemlju, te ako niste spremni čekati i dugoročno ulagati ( 3-5, pa i više godina ), iskreno nemate šta raditi na tržištu kapitala, ili još bolje u ovoj dionici.
Lijep pozdrav.
Ljdi daj te se malo smirite. Pričekaj mo financijska izvješća za 3q i kraj godine pa onda sudimo. A što se tiče IP-a pa potražnja je bila 5× veća od ponude: Kaj je trebal za badava dati ono kaj je njegovo. Ni je Emil Sanader pa da raskućuje svoje i deli okolo zabadava.
Ja jesam za držanje 5 godina al nek se onda papir makne sa burze da špekulanti ne ruše
cijenu i neomugoćavaju ti povrat na kapital za sva vremena……kužiš rista išlo se na
vrhuncu bull marketa i sad kreće lešinarenje koje dovodi u pitanje povrat kapitala pa
i za 10 godina…..govorim za povrat da si barem na nuli
O.K. al to sigurno fondovima (lešinarima) nejde u prilog, a emil je znao da ide u ugovor
sa vragom na vrhuncu bull marketa…..pa i ja sam vidio na ljeto 2007-me da se počeo
urušavati financijski sustav kod amera , najveće sile…..
Cijena sa IPO-a je bila previsoka za moj ukus, pa u tome nisam sudjelovao. No, ne mislim da tu treba nekoga prozivati i osuđivati. Tedeschi je postupio kako bi i svatko od nas. Prodao je dionice po što višoj cijeni. To je morao učiniti i zbog ostalih dioničara.
Što se tiče dividendi…ne mislim da je to poklon dioničarima ili bilo što slično. Vjerojatno je Tedeschi procijenio da ima previše cash-a u firmi nakon IPO-a…pa ga je odlučio isplatiti. Kako on ima jako puno dionica, dobio je lijep džeparac od novca prikupljenog u javnoj ponudi. Ovdje je isto sve legalno i nitko mu nema što prigovoriti.
Meni se ATGR kao kompanija čini ok…malo me smeta što na ovoj grupi neki pišu previše nekritički, pa se stječe dojam kao da drukaju ljude na kupnju. Podsjećaju me na samoprozvane "glasnogovornike" koji se znaju javiti na nekim drugim dionicama. 🙂
I nemojte mislit da će fondovi sad skupljat godinama na 500 ili 600 kn i da će
onda kad im se digne dignut cjenu na 900 i svi zadovoljni……to su vjerojatno
razmišljanja svakakvih našmrkanih menađera al nisu ni svjesni da bi ih vetrenjača
mogla iznenadit kad popusti prah….
@matrix
Ja jesam za držanje 5 godina al nek se onda papir makne sa burze da špekulanti ne ruše
cijenu i neomugoćavaju ti povrat na kapital za sva vremena……kužiš rista išlo se na
vrhuncu bull marketa i sad kreće lešinarenje koje dovodi u pitanje povrat kapitala pa
i za 10 godina…..govorim za povrat da si barem na nuli
O.K. al to sigurno fondovima (lešinarima) nejde u prilog, a emil je znao da ide u ugovor
sa vragom na vrhuncu bull marketa…..pa i ja sam vidio na ljeto 2007-me da se počeo
urušavati financijski sustav kod amera , najveće sile…..
Kolega lako je govoriti iz prespektive generala Charlesa de Gaulla poslije bitke.
Tržište je bilo nepredvidivo,a time i pad koji se menifestirao u drugoj polovici kalendarske godine.
IPO je trebao ići u srpnju ili početkom rujna, no Hanfina tijela su to spriječila određenim uvjetima, te omogućila prijevremeni IPO T-HT-a kako bi određeni ljudi imali od toga koristi i mogli i dalje djelovati.
Prepucavanja tipa ‘rista i ameri’ nemaju smisla jer smatram da je u cijelom globalnom sustavu prisutno još mnoštvo nepoznanica.
Cijena sa IPO-a je bila previsoka za moj ukus, pa u tome nisam sudjelovao. No, ne mislim da tu treba nekoga prozivati i osuđivati. Tedeschi je postupio kako bi i svatko od nas. Prodao je dionice po što višoj cijeni. To je morao učiniti i zbog ostalih dioničara.
Što se tiče dividendi…ne mislim da je to poklon dioničarima ili bilo što slično. Vjerojatno je Tedeschi procijenio da ima previše cash-a u firmi nakon IPO-a…pa ga je odlučio isplatiti. Kako on ima jako puno dionica, dobio je lijep džeparac od novca prikupljenog u javnoj ponudi. Ovdje je isto sve legalno i nitko mu nema što prigovoriti.
Meni se ATGR kao kompanija čini ok…malo me smeta što na ovoj grupi neki pišu previše nekritički, pa se stječe dojam kao da drukaju ljude na kupnju. Podsjećaju me na samoprozvane "glasnogovornike" koji se znaju javiti na nekim drugim dionicama. 🙂
Svatko ima pravo percipirati tijek događaja na svoj način, te se slažem da je dividenda znak dobre volje, ali i pristojne zarade za krupnije dioničare.
Prema očekivanjima, fondovi nastavili mijenjati INU za druge kvalitetne dionice na ZSE:
2.10.2008
Vlasnik računa Stanje [%] Promjena
1.TEDESCHI EMIL 1.302.304 52.72
2.TEDESCHI LADA 191.589 7.76
3.Skrb.: SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 179.863 7.28 +1245
4.DEG-DEUTSCHE INVESTITIONIS-UND ENTWICKLUNGSGESELLS 171.971 6.96
5.Skrb.: SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 38.561 1.56
6.Skrb.: HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 33.658 1.36
7.Skrb.: RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 27.651 1.12
8.Skrb.: RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 27.527 1.11 +160
9.Skrb.: SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 21.411 0.87
10.RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 18.889 0.76
Ukupno: 81.52
Eh moj BLUEMAN daj promijeni nickname u nešto izvirnije, HT je sa dividendom u pozitivi, neznam o čemu pričaš???? Bilo bi dobro da ti i slični malo odete na dopust, pomaže, heheheheeheh.