Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 51,00 | 13.413 | 263 | 51,00 | 52,00 | 0,00% |
Evo za usporedbu vlasnička struktura OPTIME i Atlantic grupe:
OPTE
1. MARTIĆ MATIJA 1.910.070 67,73 Osnovni račun
2. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 145.283 5,15 Skrb. račun
3. HANŽEKOVIĆ MARIJAN 133.962 4,75 Osnovni račun
4. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 93.268 3,31 Skrb. račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 76.582 2,72 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 42.809 1,52 Osnovni račun
7. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 40.849 1,45 Osnovni račun
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 38.317 1,36 Skrb. račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 37.735 1,34 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 25.900 0,92 Skrb. račun
Ukupno: 90,24
ATGR
1. TEDESCHI EMIL 1.302.304 52,72 Osnovni račun
2. TEDESCHI LADA 191.589 7,76 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 178.618 7,23 Skrb. račun
4. DEG-DEUTSCHE INVESTITIONIS-UND ENTWICKLUNGSGESELLS 171.971 6,96 Osnovni račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 38.561 1,56 Skrb. račun
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 33.658 1,36 Skrb. račun
7. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 27.651 1,12 Skrb. račun
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 27.367 1,11 Skrb. račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 21.411 0,87 Skrb. račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 18.889 0,76 Osnovni račun
Ukupno: 81,46
Dakle vrlo slična struktura, velika prisutnost mirovinaca u obje dionice, pogotovo Raiffeisen banke koja ima osnovne i skrbničke račune.
Prema tome bi netko mogao zaključiti kao tspionja da se radi o iznimno dobroj dionici, a svi znamo što je OPTE, ovo nije jedini primjer, ima još toga al mi se ne da tražit, sjetite se sami neke dionice koju ne bi kupovali i naći ćete istu ekipu u top10 [bye]
Ne kužim zašto ste napali na Optimu, ok firma sada ne stoji najbolje ali dugoročno može imati odličnu perspektivu. Telekomunikacije će se uvijek koristiti, a oni lagano grickaju htov monopol. Mišljenja sam da druge dionice baš i nemaju toliku sigurnu podlogu za rast, naravno dugoročno
gospodin blueman je dobro napisao da je velika razlika između OIF i OMF i nije to da ja imam strašno povjerenje u njih nego u upravu ATGR .Možda sam zbog toga blesav ali tako mislim i u ATGR bi uložio sav višak sredstava pa možda i u optimu.Zašto je optima loša firma?ako želite igrati na sigurno onda se bavite nečim drugim a ne ulaganjem u dionice.Nitko vam neće ništa pokloniti(jedino država u slučaju INE) , ako želite veći profit onda morate preuzeti veći rizik ,nekad upali nekad ne ali vam nitko ne može ništa garantirati.Poanta je u tome da ATGR pa i Optima imaju puno više prostora za rast nego HT i taj prostor se plaća što uopće nemora biti.MOže se desiti nešto loše ali i taj rizik moraš preuzeti.jednostavno s takvim dionicama moraš igrati dugoročno , s nekim drugim igraš kratkoročno ali ne postoji ništa sigurno jer uvijek postoji viša sila.tko ti može jamčiti da će HT nagodinu isplatiti dividendu u tolikom postotku kao ove godine.Nitko ,a imaju odlične pokazatelje a isto tako ti se pokazatelji mogu okreniti.nek padne dobit zbog konkurencije i automatski ti se svi omjeri mijenjaju i onda ni HT neće biti tako dobra dionica.Isto tako ATGR može pokvariti poslovanje ali ga za sada popravlja i pokazatelji idu gore i zbog toga ta dionica vrijedi.Puno je stvari koje moraš uzeti u obzir pri kupnji dionica i opet se može desiti nešto kao sada da sve pada i mi tu ne možemo ništa.Po meni je ATGR dobra dionica ne zbog OMF nego zbog mogućnosti koje ima i uprave koja ju vodi.Zadnjih dana je puno puta spomenit i Emilko u negativnom kontekstu ali čovjek je još uvijek tu,radi na razvoju firme i vjeruje u nju .da je suprotno ne bi radio IPO nego bi prodao firmu i mirno spavao.
JEDNOSTAVNO :NEMA GARANCIJA PITANJE JE ŠTO OČEKUJEŠ ,U KOJEM ROKU I KOLIKO SI SPREMAN RISKIRATI
Usporedba IPOa ATGR i OPTE? Meni je dovoljno pogledati prospekt. Prvi ga većinom ispunjavaju, a drugi ga ismijavaju. [lol]
Nisam našao tko je uspoređivao IPO OPTIME i ATGR,ja san ih stavio samo u kontekst po mogućnostima i prostoru za rast.Zbog toga što atgr većinom ispunjava napisano u prospektu i vrijedi a optima za sada ne(iako se to ne vidi na zse).Previše stvari ima utjecaj na cijenu dionica i na to u kojem će ona smjeru ići i najbolje će proći oni koji predvide ili na vrijeme saznaju važne informacije.Ubrzo bi mogli saznati i rezultate poslovanja za 3 kvartal .Uz završetak ponude za inu i malo pozitivnog sentimenta cijena bi mogla ići gore
Atlantic Grupa je ušla u odabrano društvo u kojem su HT, Viro i Podravka. Samo te 4 dionice imaju sva 4 velika mirovinca u TOP 10!
I što bi to trebalo značiti?
Zanimljivo kako mali dioničari uvijek očekuju da će im fondovi napuhati cijenu, a zapravo se u stvarnost događa upravo suprotno.
Fondovi su atgr i srušili ovdje, ili možda želite reći da su mali dioničari prošli tjedan rušili sa 700 na 600?? [thumbsup]
Baš zato što ima toliko fondova ovdje me ne bi čudilo da i dalje nastave rušenje na 500.
Pa i u IPO-u su sudjelovali svi mogući fondovi, pa je nisu branili na 935 u vrijeme pozitivnog trenda.
Ne žuri se mirovincima, njima bi odgovarala ova cijena još 20 i više godina, do mirovine [bye]
[/quote]
meni osobno odgovara također držati ovu dionicu 20 i više godina…zašto ne, dok god tvrtka bude ostvarivala rezultate koji su zadovoljavajući…
ajde vranjo, stvarno nema vise smisla polemizirati. otvoreno reci što imaš, što te boli i zašto ovdje stalno pišeš u negativnom kontekstu…ja ne vidim u niti jednom tvom postu obrazloženje tvoga stava da je ATGR precijenjen i da će cijena dionice padati (i to je sastavni dio, pa što) osim, razmišljanja o spekulativnom trzistu i općoj svjetskoj staganaciji i krizi…pa toga su svi svjesni i to vrijedi za svaku tvrtku…ovdje je za sada eklatantni primjer ispunjavanja prospekta i svak tko zna elementranu matetamitku moze usporediti brojke i vidjeti da li je to to ili nije…ove oscilacije cijene nikog ne brinu osim tebe, što me navodi na zaključak da tebe uopce ne zanima niti tvrtka niti njeno poslovanje nego brza prodaja, a to se otpočetka znalo da NECE biti (osim ako si prodao u prvom tjednu, no pretpostavljam da te tada to nije zadovoljavalo nego si ocekivao koliko otprilike – 1900-2000?)…
ako, hocemo pričati o vrijednosti neke tvrtke to onda mora biti isključivo kroz njeno poslovanje i odnos prema dioničarima, a ne kroz nekakvu trenutno vrijednost dionice u vremenu oscilacije tržišta…
Koliko je točno bila cijena na IP-u? Negdje oko 900 ali ne mogu naći točnu. Smislio sam neku lovu da premostim do isplate INA-e pa sutra ulećem. Je li mi može netko to javiti do sutra ujutro jer idem pehaka do novog brokera?
Hvala.
Ako netko zna, neka napiše koliko je DEG platio 6,96 % ATGR. Pozdrav Blumenu.
Koliko se ja sjećam 690 kuna po dionici s time da oni dobivaju postotak od dobiti iz prodaje cedevite. Da li pored ovog dijela dobiti od prodaje cedevite dobivaju i redovnu dividendu ne znam. Mislim da je tako pisalo u prospektu, neka me netko ispravi ako sam u krivu.
Atlantic Grupa je ušla u odabrano društvo u kojem su HT, Viro i Podravka. Samo te 4 dionice imaju sva 4 velika mirovinca u TOP 10!
I što bi to trebalo značiti?
Zanimljivo kako mali dioničari uvijek očekuju da će im fondovi napuhati cijenu, a zapravo se u stvarnost događa upravo suprotno.
Fondovi su atgr i srušili ovdje, ili možda želite reći da su mali dioničari prošli tjedan rušili sa 700 na 600?? [thumbsup]
Baš zato što ima toliko fondova ovdje me ne bi čudilo da i dalje nastave rušenje na 500.
Pa i u IPO-u su sudjelovali svi mogući fondovi, pa je nisu branili na 935 u vrijeme pozitivnog trenda.
Ne žuri se mirovincima, njima bi odgovarala ova cijena još 20 i više godina, do mirovine [bye]
[/quote]
Čuj u nekim drugim vremenima mirovinci ne bi bili veliki faktor. Međutim danas kada su OIF-ovi stalno pritisnuti velikim zahtijevima za isplatu oni su jedini faktor na ovoj burzi. Ja ne tvrdim da će mirovinci pumpati cijenu ove dionice, mada ne bih odbacio tu mogućnost. Međutim, uvjeren sam da su oni u ovom trenutku jedini koji imaju snage napumpati neku dionicu na ovom tržištu kapitala.
Ako netko zna, neka napiše koliko je DEG platio 6,96 % ATGR. Pozdrav Blumenu.
Koliko se ja sjećam 690 kuna po dionici s time da oni dobivaju postotak od dobiti iz prodaje cedevite. Da li pored ovog dijela dobiti od prodaje cedevite dobivaju i redovnu dividendu ne znam. Mislim da je tako pisalo u prospektu, neka me netko ispravi ako sam u krivu.
Mislim si 470 jer je bila nekakva dokapitalizacija. Nisam 100% ali sam juče to pročitao dok sam tražio cijenu IP-a.
Koliko je točno bila cijena na IP-u? Negdje oko 900 ali ne mogu naći točnu. Smislio sam neku lovu da premostim do isplate INA-e pa sutra ulećem. Je li mi može netko to javiti do sutra ujutro jer idem pehaka do novog brokera?
Hvala.
Našao 935. Godinu dana poslije kupiti za npr.610 mislim da se to zove dobra prilika!
619,84 12 7.438,08 29.9.2008 10:08:36
619,84 4 2.479,36 29.9.2008 10:08:36
619,80 16 9.916,80 29.9.2008 10:08:36
Ja uranio i riješio. Neka se nađe. Kad ostarim prodajem za 2000.
619,84 12 7.438,08 29.9.2008 10:08:36
619,84 4 2.479,36 29.9.2008 10:08:36
619,80 16 9.916,80 29.9.2008 10:08:36
Ja uranio i riješio. Neka se nađe. Kad ostarim prodajem za 2000.
I ja sam danas sitno dokupio – zadnji put
Ova dionica baš nema neke sreće – od ipo a u krivom trenutku pa svih ovih kriza
Jel zna netko što je s onom bocom za cedevitu i onim čepom – ima li od toga išta? [undecid]