ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 10:36
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATGR
51,00
13.413
263
51,00
52,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Na listi deset najvećih broj 7 i 8 su u ponedjeljak imali 2,43% i 1,82% a u utorak 1,12 i 1,11 % a to su skrbnički računi u RBA ,vjerojatno OIF.To ti je cca 50 000 komada ili oko 31 000 000,00kuna.nešto malo gore ili dole.bilo bi zanimljivo vidjeti prvih dvadeset ili vise da se vidi tko je još u igri

najveće količine dokupili su RBA OMF + AZ OMF koji se pojavio u top 10. Ne znam je li u ijednoj drugoj dionici ovako jaka ekipa fondova? ATGR neće ide ispod 600 kn, koliko god neki to željeli

p.s. croata, odakle ti da su prodavatelji fondovi? koliko se vidi, fondovi se samo debelo krcaju ovom dionicom

To smo već slušali kako neće ispod 900 pa ispod 800 pa ispod 700 pa sad slušamo da neće ispod 600kn. Znači slijedeće što ćemo slušati sad više neće ispod 500 i ispod 400 kn.
I svaki put bi slušali iste argumente, tu su jaki fondovi. A je li baš tako?
Izgleda da nije, jer kako inače objasniti da su Rba fondovi uknjižili gubitak od 300 i kusur kuna po dionici , pod uvjetom da su sve kupili na IPOu.
Sad svi misle da su mirovinci neko jamstvo.
Pogledajte cijenu dionice Ericssona pa ćete se uvjeriti da nema jamstva. Kriza tek dolazi u naše krajeve.

Deal or no deal

If I go there will be trouble, an' if I stay it will be double, so you got to let me know, should I stay or should I go

Atlantic Grupa je ušla u odabrano društvo u kojem su HT, Viro i Podravka. Samo te 4 dionice imaju sva 4 velika mirovinca u TOP 10!

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

imam dojam da su na ovom forumu neki ljudi plaćeni da šire paniku među dioničarima,ili su se našli u totalno pogrešnom biznisu

Atlantic Grupa je ušla u odabrano društvo u kojem su HT, Viro i Podravka. Samo te 4 dionice imaju sva 4 velika mirovinca u TOP 10!

I što bi to trebalo značiti?
Zanimljivo kako mali dioničari uvijek očekuju da će im fondovi napuhati cijenu, a zapravo se u stvarnost događa upravo suprotno.
Fondovi su atgr i srušili ovdje, ili možda želite reći da su mali dioničari prošli tjedan rušili sa 700 na 600?? [thumbsup]
Baš zato što ima toliko fondova ovdje me ne bi čudilo da i dalje nastave rušenje na 500.
Pa i u IPO-u su sudjelovali svi mogući fondovi, pa je nisu branili na 935 u vrijeme pozitivnog trenda.
Ne žuri se mirovincima, njima bi odgovarala ova cijena još 20 i više godina, do mirovine [bye]

Zanimljivo kako mali dioničari uvijek očekuju da će im fondovi napuhati cijenu, a zapravo se u stvarnost događa upravo suprotno.
Fondovi su atgr i srušili ovdje, ili možda želite reći da su mali dioničari prošli tjedan rušili sa 700 na 600?? [thumbsup]
Baš zato što ima toliko fondova ovdje me ne bi čudilo da i dalje nastave rušenje na 500.
Pa i u IPO-u su sudjelovali svi mogući fondovi, pa je nisu branili na 935 u vrijeme pozitivnog trenda.
Ne žuri se mirovincima, njima bi odgovarala ova cijena još 20 i više godina, do mirovine [bye]
[/quote]

To bi trebalo značiti TOČNO ono što znači. Svatko nek protumači na svoj način. Ja sam naveo STATISTIČKI podatak kao takav i nisam se upuštao u tumačenje istog. Ta činjenica sama po sebi nije ni dobra ni loša, ALI JE ČINJENICA! Tko kaže da ja nisam za to da cijena padne na 400 kuna?????? Cash je spreman, puno casha i bit će utrošen na kupnju dionica. A kojih? E to još nisam odlučio. Iako imam listu onih koje su u fokusu.

Ovakvi me komentari neće pokolebati, i dalje ću iznisiti činjenice a neka si ih svatko tumači kako želi! Kolega, možete li mi objasniti na temelju čega ste zaključili da očekujem rast dionice? Nigdje to nisam naveo. Moj komentar je u potpunosti neutralan i može se tumačiti kako tko želi!

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

[/quote]

Želim samo napisati da je po meni ATGR jedna od najperpesktivnijih dionica kod nas na burzi i samo
je pitanje vremena kad će hladna bura prijeći u toplo jugo da odgura ovu dionicu na barem 1000kn ..

p.s.nažalost ne posjedujem ATGR….

na 4300 sve prodajem...

fondovi imaju ograničenja koliko % neke dionice smiju posjedovati i kad se napune koliko misle i njima će biti cilj da cijena ide gore.što se mene tiče neka spuste cijenu na 100 kuna pa da se svi dobro natovarimo dionicama pa onda neka raste.poanta je da ova dionica ima prostora za rast kratkoročno i dugoročno i u to su uvjereni i fond menageri OMF-a inače ju nebi uzimali.normalno da im je cilj kupiti što jeftinije kao što bi i svi mi kupili što jeftinije a prodali što skuplje.
na ovom forumu se puno priča o analizama,da to vrijedi toliko i toliko zbog toga i toga.po nekim vašim analizama ta dionica ne vrijedi ni koliko je sad na burzi a opet svi fond menageri kupuju za OMF.mislite li da oni ne rade analize, da odluke o tome u koju će dionicu uložiti donose na preporuku bakica sa tržnice ili im ciganka gleda u kristalnu kuglu.ova dionica vrijedi puno više i vrijedit će sve više i više dokle god ima sposobnu upravu.vrijednost dionica se ne može gledati samo kroz odnose cijene,prometa,dobiti i dividende pogotovo ne kod dionica koje ovako rastu i imaju prostora za rast.te omjere možete gledati kod HT-a i uzimati desetak posto dividende u odnosu na cijenu ali isto tako nemojte očekivati neki spektakularan rast prometa i dobiti jer nemaju prostora za rast ni kod kuće ni u regiji a kod kuće im polako jača konkurencija i smanjivati će profit.ako mislite trgovati svakodnevno onda vam treba samo rast od 2-3% i takav pad i uz hrpu novaca možete nešto zaraditi

fondovi imaju ograničenja koliko % neke dionice smiju posjedovati i kad se napune koliko misle i njima će biti cilj da cijena ide gore.što se mene tiče neka spuste cijenu na 100 kuna pa da se svi dobro natovarimo dionicama pa onda neka raste.poanta je da ova dionica ima prostora za rast kratkoročno i dugoročno i u to su uvjereni i fond menageri OMF-a inače ju nebi uzimali.normalno da im je cilj kupiti što jeftinije kao što bi i svi mi kupili što jeftinije a prodali što skuplje.
na ovom forumu se puno priča o analizama,da to vrijedi toliko i toliko zbog toga i toga.po nekim vašim analizama ta dionica ne vrijedi ni koliko je sad na burzi a opet svi fond menageri kupuju za OMF.mislite li da oni ne rade analize, da odluke o tome u koju će dionicu uložiti donose na preporuku bakica sa tržnice ili im ciganka gleda u kristalnu kuglu.ova dionica vrijedi puno više i vrijedit će sve više i više dokle god ima sposobnu upravu.vrijednost dionica se ne može gledati samo kroz odnose cijene,prometa,dobiti i dividende pogotovo ne kod dionica koje ovako rastu i imaju prostora za rast.te omjere možete gledati kod HT-a i uzimati desetak posto dividende u odnosu na cijenu ali isto tako nemojte očekivati neki spektakularan rast prometa i dobiti jer nemaju prostora za rast ni kod kuće ni u regiji a kod kuće im polako jača konkurencija i smanjivati će profit.ako mislite trgovati svakodnevno onda vam treba samo rast od 2-3% i takav pad i uz hrpu novaca možete nešto zaraditi

Mislim da imaš previsoko mišljenje o fondovima i ljudima koji ih vode.
Informiraj se malo, pa ćeš vidjeti da je većina fondova ulazila u sve moguće dionice.
Npr. OPTIMA i MAGMA, a tvoj argument za vrijednost atgr-a je prisutnost fondova.
OPTE je totalna banana od dionice, al su fondovi navalili kao da je rudnik zlata, a tko kaže da nije isto s atgr.
Naravno da ona puno bolje stoji od optime, al želim reći da fondovi ulaze u svaki ipo i sad imaju ogromne minuse.
Oni koji su držali novce u fondovima koji kupuju takve dionice sad mogu udarati glavom u zid.
Što se tiče mirovinaca, oni imaju puno vremena, dakle atgr je za one dugoročno investitore (stvarno strpljive). Najbolje bi bilo ostaviti ga u nasljedstvo praunucima, vjerujem da bi do tada mogli povećati prihode i isplaćivati pristojnu dividendu, ne kao HT i ERNT, al pristojnu [thumbsup]

jedna stvar su OIF a druga mirovinci.
OIF mjesecno gubi preko 300 milja za isplatu udjelnicarima , mirovinski mjesecno dobivaju preko 600 milja koja se ne povlace do penzije.

i to je to.
nije svaki fond isti.
ali isto tako mirovinski ga nece pumpati bespotrebno da se razumijemo vec oif

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Mislim da imaš previsoko mišljenje o fondovima i ljudima koji ih vode.
Informiraj se malo, pa ćeš vidjeti da je većina fondova ulazila u sve moguće dionice.
Npr. OPTIMA i MAGMA, a tvoj argument za vrijednost atgr-a je prisutnost fondova.
OPTE je totalna banana od dionice, al su fondovi navalili kao da je rudnik zlata, a tko kaže da nije isto s atgr.
Naravno da ona puno bolje stoji od optime, al želim reći da fondovi ulaze u svaki ipo i sad imaju ogromne minuse.
Oni koji su držali novce u fondovima koji kupuju takve dionice sad mogu udarati glavom u zid.
Što se tiče mirovinaca, oni imaju puno vremena, dakle atgr je za one dugoročno investitore (stvarno strpljive). Najbolje bi bilo ostaviti ga u nasljedstvo praunucima, vjerujem da bi do tada mogli povećati prihode i isplaćivati pristojnu dividendu, ne kao HT i ERNT, al pristojnu [thumbsup]
[/quote]
opte je muljaza radi koje je Hanfas i donijela par akata u svezi investmen bankinga i fondova banaka koji su radili ipo.
O tome da su fondovi ulazili u svakiakve dionice se ne slazem.
Postoje fondovi i postoje baje koje su skupile od mame i tate i ujaka par milijun, otvorili mamangement kompaniju i zaposlili neuke ljude, ali doslovce neuke.-

Ima ih i koji su uzimali >CROR i takve stvari a to nisu fondovi i zato nikad nece biti u top 10 a nakon krize opstat ce mozda 10 fondova a ostalo ce se grbaviti.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Evo za usporedbu vlasnička struktura OPTIME i Atlantic grupe:

OPTE
1. MARTIĆ MATIJA 1.910.070 67,73 Osnovni račun
2. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 145.283 5,15 Skrb. račun
3. HANŽEKOVIĆ MARIJAN 133.962 4,75 Osnovni račun
4. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 93.268 3,31 Skrb. račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 76.582 2,72 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 42.809 1,52 Osnovni račun
7. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 40.849 1,45 Osnovni račun
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 38.317 1,36 Skrb. račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 37.735 1,34 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 25.900 0,92 Skrb. račun
Ukupno: 90,24

ATGR
1. TEDESCHI EMIL 1.302.304 52,72 Osnovni račun
2. TEDESCHI LADA 191.589 7,76 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 178.618 7,23 Skrb. račun
4. DEG-DEUTSCHE INVESTITIONIS-UND ENTWICKLUNGSGESELLS 171.971 6,96 Osnovni račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 38.561 1,56 Skrb. račun
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 33.658 1,36 Skrb. račun
7. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 27.651 1,12 Skrb. račun
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 27.367 1,11 Skrb. račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 21.411 0,87 Skrb. račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 18.889 0,76 Osnovni račun
Ukupno: 81,46

Dakle vrlo slična struktura, velika prisutnost mirovinaca u obje dionice, pogotovo Raiffeisen banke koja ima osnovne i skrbničke račune.
Prema tome bi netko mogao zaključiti kao tspionja da se radi o iznimno dobroj dionici, a svi znamo što je OPTE, ovo nije jedini primjer, ima još toga al mi se ne da tražit, sjetite se sami neke dionice koju ne bi kupovali i naći ćete istu ekipu u top10 [bye]

New Report

Close