Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 51,00 | 13.413 | 263 | 51,00 | 52,00 | 0,00% |
Danas je zaista "gužva" sa prometom naše ATGR:
13:30 31.324,92kn
Nema više interesa, netko je izašao s velikim brojem dionica, i promet se vratio na staro.
Ovakav je bio i kad je prividno dno bilo 700kn.
Ja se već pomalo bojim kako izaći iz svojih dionica koje sam kupovao od oko 670-650, jer se veliki broj dioničara nakrcao na vagone atlantica po 605, i oni ne daju gore dok se ne naplate.
Ne znam ni kuda bi ovo trebalo odletit sa P/E 18, ako se svjetske burze ponovno zacrvene, možemo sasvim opravdano i ispod 600.
Cemu onda placanje raznih ispita i procjena vrijednosti po 300,000 eura ako mozes lagano sa P/E reci koliko nesto vrijedi.
Evo ina ima P/E od preko 20 a MOl i OMV na 10, dakle realno po tebi vrijedi 1400.
Budale iz MOl-a jel tako?
Dajte amlo vise gledajte od P/E koje moja baba zna od 90 godina…
Cemu onda placanje raznih ispita i procjena vrijednosti po 300,000 eura ako mozes lagano sa P/E reci koliko nesto vrijedi.
Evo ina ima P/E od preko 20 a MOl i OMV na 10, dakle realno po tebi vrijedi 1400.
Da se gleda samo P/E ne bi nitko kupovao ovu dionicu po 935. Vjerojatno ni sada. Puno je tu stvari u igri, ali samo jedan je najvažniji:
Koliko ATGR zarađuje i koliko (kada) će zarađivati novaca. Ne kaže se zabadava "Company is a cash machine".
Da se gleda samo P/E ne bi nitko kupovao ovu dionicu po 935. Vjerojatno ni sada. Puno je tu stvari u igri, ali samo jedan je najvažniji:
Koliko ATGR zarađuje i koliko (kada) će zarađivati novaca. Ne kaže se zabadava "Company is a cash machine".
[/quote]
E pa ovo kada će on zarađivat, ak misliš čekat 10 godina nemaš brige ali za sad tanko
je to za 935 i pretanko…….pa mora jednog dana počet dolazit i dividenda cca5% al treba
prvo zaradit, lako je pisat prospekte i uzet lovu na vrhu bull marketa….
Što se mene tiče, može P/E biti i 100, ako je dobra dividenda.
Evo, da je nekih 50 kn na cijenu dionice od 1000kn, ja bih bio zadovoljan.
Trenutno je 1.80kn dividenda i P/E 18, meni baš i ne izgleda obećavajuće..
Usporedba s inom baš i nije neki argument, jer ina i ht su najmoćnije hrvatske kompanije, i tko kontrolira INU, kontrolira hrvatske energente, kontrolira cijene i inflaciju.
Atlantic grupa je sasvim zanemariva tvrtka u usporedbi s inom, jedino što ih povezuje je cijena benzina koja atlanticu sigurno zadaje velike muke..
[/quote]
E pa ovo kada će on zarađivat, ak misliš čekat 10 godina nemaš brige ali za sad tanko
je to za 935 i pretanko…….pa mora jednog dana počet dolazit i dividenda cca5% al treba
prvo zaradit, lako je pisat prospekte i uzet lovu na vrhu bull marketa….
[/quote]
Pa zato se sve diskontira sa 10% sto je return investitora…
O cemu vi svi…
Zasto je HT 360 sa 13 PE recimo ok i isto tako ATGr na 605 sa 18PE.
zato sto postoje perspektive rasta.
Ako zelis capital gain ides u ATGR, ako zelis dividendu ides u HT i to je to.
osnove ljudi
Jedino u cemu su me dosada razocarali je cedevita od brusnice ali sam se i na nju nakraju naviknuo
bitno je imati izbor za svačiji ukus :))
100 % za ovo blueman, jer podržavati svoje kompanije gdje god se to može je dodatno ulaganje…
Koja pi….a opet na kraju trgovanja diže cijenu sa 2-3 dionice?! Mislim da je i jučer bila takva situacija…
623,90 2 15:58:21
615,00 32 15:56:26
1. TEDESCHI EMIL 1.302.304 52,72 %
2. TEDESCHI LADA 191.589 7,76 %
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 178.618 7,23 %
4. DEG-DEUTSCHE INVESTITIONIS-UND ENTWICKLUNGSGESELLS 171.971 6,96 %
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 38.561 1,56
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 33.658 1,36 %
7. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 27.651 1,12 %
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 27.367 1,11 %
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 21.411 0,87 %
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 18.889 0,76 %
RBA mirovinac pretekao DEG, uskoro će TEDESCHI LADA biti brončana, u utorak 23.9 kupio još 7100 kom, novi igrač u top 10 ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND kupio najmanje 21500 kom. na kontu ima 38.561 kom, PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 5000 kom, ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND nije ništa kupovao ( nažalost), prodavatelji fondovi pod brojem 7 i 8 RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB (prodali otprilike 50000 kom.) To su vjerovatno inv. fondovi, a šta možete, udjeličari povukli udjele, a ovi likvidirali ATGR. Na 11. mjestu je vjerovatno RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE DOBROVOLJNIM MIROVINSKIM FONDOM. Ako netko zna, neka napiše koliko je DEG platio 6,96 % ATGR. Pozdrav Blumenu.
najveće količine dokupili su RBA OMF + AZ OMF koji se pojavio u top 10. Ne znam je li u ijednoj drugoj dionici ovako jaka ekipa fondova? ATGR neće ide ispod 600 kn, koliko god neki to željeli
p.s. croata, odakle ti da su prodavatelji fondovi? koliko se vidi, fondovi se samo debelo krcaju ovom dionicom