Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATGR | 51,00 | 13.413 | 263 | 51,00 | 52,00 | 0,00% |
Tebi blueman isto daju da pišeš svašta. No u svakom slučaju Wrigley ima 20% ukupnog Salesa to je točno i provjereno ali u Diviziji logistika vlada sa 30-35%.Ispravljam se i ispričavam ovim putem.
Sve ok.
Gledao sam ja a Kraft jos odavno kad se to javilo…
Tesko je samo tako promijeniti distributera.
No i da promjene nece previse izgubiti jer u projekcijama ovo najmanje pada jer drze preko 85 % i nema tu rasta.
Gledaj ugovor sa Adrisom i ljekarne.
[/quote]
blumen kolika je zaduženost atgr?
Malo se šminkice bacilo na kraju, NBA trice u zadnjim sekundama……ko više puši
te fore…nabijem ih sve
drži se ti vira i tamo piši bajke [bye]
Tebi blueman isto daju da pišeš svašta. No u svakom slučaju Wrigley ima 20% ukupnog Salesa to je točno i provjereno ali u Diviziji logistika vlada sa 30-35%.Ispravljam se i ispričavam ovim putem.
Sve ok.
No i da promjene nece previse izgubiti jer u projekcijama ovo najmanje pada jer drze preko 85 % i nema tu rasta.
[/quote]
Mislim da nisi u pravu. Ako izgube distribuciju profitna marža im se srozava je drže samo tri lidera po kategorijama Wrigley , Durex i Kinder. Kada si lider jače se i maržira. Wrigley je relatno neelastičan kao i Durex i Kinder no jo je bitnije da im ruše "snagu" u Agorokoru. Pivari dobivaju strašne bonuse kada dignu neki proizvod za ni manje ni više nego 0,5% jer kroz volumen strahovito dižu zarade.
Adris i horeku je prije njih zatvorio Velpro prodajom Jadran trgovine Konzumu. Ljekarne su odličan posao ali rezultati ne dolaze trenutno nego je potrbno par godina ulagati u učiti od najboljih .
Sve ok.
[/quote]
[/quote]
43% equity-a
Ne previse, ima jos mjesta da se i digne..
Plan za ovu godinu je dobit od cca 80.000.000 kuna uz rast dobiti po stopi od 47%. Uz navedenu dobit i cijenu od 610 kuna, P/E je 18 što za ovakvu brzorastuću kompaniju ne bi smjelo biti puno.
Od svih privatnih IPO-a, ovo je jedini koji manje/više ispunjava planove iz prospekta. Vidjet ćemo što će se dešavati sa dionicom, ali kompanija sigurno raste.
Ja nisam baš optimističan kao blueman, ali očekujem je u roku tri godine na razini od 1050 kuna.
Sve ok.
[/quote]
[/quote]
43% equity-a
Ne previse, ima jos mjesta da se i digne..
[/quote]
ne treba žuriti sa zaduživanjem jer onda postaješ ovisniji o kreditorima.
Jeste li znali što je zajedničko u Belgiji i Nizozemskoj tisućama kompanija koje su bankrotirale u zadnjih nekoliko godina. Niti jedna nije imala solventnost veću od 20%.
Budite jako oprezni s ovom dionicom, jer sa P/E 18 ima i na ovim razinama dosta prostora za padanje.
Pogledajte što se radi na drugim dionicama koje su i po fundamentima i po dividendi jače od atgr.
Nema dvojbe da se npr. HT ruši potpuno neopravdano, jer je najjača hrvatska tvrtka s hrpom love, odličnim fundamentima, dividendom…
Atgr ima dividendu 1,80kn, a ne bi bila značajna ni da cijelu dobit isplate.
Dakle loša dividenda, zarada, zaduženost.
Upitni fundamenti se opravdavaju time da se "širi".
Zanimljivo kako se blueman uvijek oslanja na hypo analitičare, i sve pokušava uvjeriti da im vjeruju i da ovo zaista vrijedi 1000+kn.
Svatko i malo informiran zna da nema besplatnih analiza i da je to manipulacija za široke mase.
Svi znamo da se na dionicama zarađuje tako da postupite suprotno od većine.
Analizirali su oni već hrpu dionica i nakon toga se iskrcali.
No ne brinite, blueman i Stojić vam žele sve najbolje.
Atlantic Grupa vrijedi više od 1000kn! Kupujte!!
Plan za ovu godinu je dobit od cca 80.000.000 kuna uz rast dobiti po stopi od 47%. Uz navedenu dobit i cijenu od 610 kuna, P/E je 18 što za ovakvu brzorastuću kompaniju ne bi smjelo biti puno.
Od svih privatnih IPO-a, ovo je jedini koji manje/više ispunjava planove iz prospekta. Vidjet ćemo što će se dešavati sa dionicom, ali kompanija sigurno raste.
Ja nisam baš optimističan kao blueman, ali očekujem je u roku tri godine na razini od 1050 kuna.
Dobit iz plana je generirana prodajom zemljista i zgrade na Zitnjaku koje je skroz amortizirano te bi onda imali one off gain.
Oni ce skoro imati tu dobit bez tog one offa.
Ispunjavaju plan s tim da u projekcijama za 2008 nije bilo nicega od acsha od ipo-a.
Za to su vec kupili 200 milja prometa ljekarni i 150 milja (neznam tocno) ugovora sa Adrisom.
Tako da ovaj P/e pada u vodu.
DCF koji su radili i HYPO i RBA i jos par ljudi ga je procijenilo na IPO oko 1050 bez akvizicija, dakle prije godinu dana.
Sada se to sve pomaknulo godinu unaprijed i perpetuity je time veci (baza je veca) pa mora i vrijediti vise ako se drze plana.
Imaju sada casha dosta sa kojima kupuju i nastaviti ce nove distributere (ove cokoladice nedavno)+ljekarne.
jedini pravi IPO kod nas.
Jedino u cemu su me dosada razocarali je cedevita od brusnice ali sam se i na nju nakraju naviknuo
Ma ne. Onda je bolje imati lovu u banci na oročenoj štednji. Razmišljam da tu uletim nakon INA-e i iskreno rečeno mislim si da ova dionica ima puno bolju perspektivu. Nemam za svoju tvrdnju ni ti jedan konkretan argument osim felinga ali i to je nešto. Osjećaj me je do sada naj manje iznevjerio!
Danas je zaista "gužva" sa prometom naše ATGR:
13:30 31.324,92kn