ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 12:44
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATGR
51,93
30.532
588
51,50
52,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ova dionica sve više tone, nevjerojatno s obzirom na rezultate poslovanja[angry]
I jasno se vidi da je neki fond ili fondovi kontroliraju, oni vjerojatno imaju većinu, ako ne i sve ponude na kupnji i guraju na sve niže cijene, a istovremeno na prodaju stavljaju velike količine, pa ako netko želi prodati mora se postaviti na manju cijenu od njihove.
A kad je dionica rasla je bilo obrnuto.
Nikada nisam očekivao da će propasti ispod razine od 800.
I vidim da se skoro svaki dan, par minuta prije zatvaranja trgovine iznenada izvrše transakcije koje u potpunosti utječu na završnu cijenu.[rolleyes]

ne vjerujem da će biti dividende. pa nedavo je bio IPO i Tedeschi najavljuje akvizicije. sigurno im treba cash i imaju ga gdje potrošiti…zato bi dividenda, po mom skromnom mišljenju, bila nelogična.

Preuzimanjem privatnih zdravstvenih ustanova Ljekarni Kuna i Ljekarni Melissa Atlantic Grupa je nastavila strategiju okupljanja kvalitetnih i dobro organiziranih privatnih ljekarni, uključivši u svoj sustav pet dodatnih ljekarničkih jedinica na području Zagreba, Velike Mlake, Daruvara i Ivanske. Atlanticov ljekarnički lanac Farmacia tako s novim akvizicijama okuplja 33 ljekarne ukupnog prometa od gotovo 250 milijuna kuna. Farmacia je danas po prometu najveći privatni ljekarnički lanac u Hrvatskoj koji je s ljekarnama prisutan u sedam županija, s tendencijom dodatnog širenja regionalne rasprostranjenosti.

[thumbsup]

Ponosni vlasnik dionice ATGR-R-A

Evo i linka: http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/farmaceutika/atlantic-kupio-jos-pet-ljekarni,11651.html

Dobre vijesti stižu, a dionicu su uspjeli potpuno izgurnuti s razine od 800+-, a cijena iz IPO-a već polako postaje mit[undecid]

Svi koji radite sa farmaceutima , na bilo koji način / Podravka -Belupo, Medika Grupa, itd itd…. / priviknite se na izuzetnu ŠKRTOST , koju farmaceuti tradicionalno pokazuju , ne samo u izražavanju milodara, sponzorstava, dotacija, donacija , bla, bla bla, već su inače kao grupacija- vrlo zatvoreni, SEBIČNI, i sami sebi unutar grupe raspoređuju sve moguće pogodnosti i poticaje, te su u stanju učiniti sve za zaštitu vlastitih interesa, radi čega su mnogo puta u toj rastrošnosti bili i prozivani i kritizirani,,, / charter putanja na Kongrese npr, iz Njemačke sudjeluje jedan farmaceut, iz Austrije nrp.2 itd ., a iz Hrvatske putuje jedan cijeli avion farmaceuta , npr. u Kinu…. Smisao te politike, je zadržati što više novaca samom sebi, te je ovakva politika kod Atlantica i Medike trenutno , odraz višegodišnje tradicije …….i nemojte očekivati niti dividendu, niti informacije o točnoj dobiti, koju finfiraju, što se iz posljednjeg izvjšća Medike i vidi. Takodjer, velika pokrivenost prihoda , koji nas impresionira je preprodaja proizvoda, gdje ipak najveći utjecaj u maržama / pa i ukupnoj dobiti / imaju strani dobavljači …..

Čuo vidio, ukratko pričam ti priču, koju znam godinama.
Pola navedenog nije točno.
Nemam namjeru razvijati diskusiju u ovom smjeru.

[color=blue]Ulaži u znanje, ulaži u Atlantic Grupu.[/color]

Evo i linka: http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/farmaceutika/atlantic-kupio-jos-pet-ljekarni,11651.html Dobre vijesti stižu, a dionicu su uspjeli potpuno izgurnuti s razine od 800+-, a cijena iz IPO-a već polako postaje mit[undecid]

[color=blue]Strpljen-spašen.[/color]

Mene ova dionica podsjeća na HT, samo su ovdje ulazili imućniji nepoznavatelji tržišta, a u HT svi. To je razlog zašto mi je za sada samo na radaru, a ne i u portfelju.[wink]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Mene ova dionica podsjeća na HT, samo su ovdje ulazili imućniji nepoznavatelji tržišta, a u HT svi. To je razlog zašto mi je za sada samo na radaru, a ne i u portfelju.[wink]

Slažem se u potpunosti s tobom Vergilije! Tako se i ja mislim između dokapa u HT ili u ATGR. Čekam i gledam koja će više pasti u idućih tjedan dana. [proud]

vranjo: ” Evo i linka: http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/farmaceutika/atlantic-kupio-jos-pet-ljekarni,11651.html Dobre vijesti stižu, a dionicu su uspjeli potpuno izgurnuti s razine od 800+-, a cijena iz IPO-a već polako postaje mit[undecid] ” [color=blue]Strpljen-spašen.[/color]

i ja kažem; strpljen spašen![wink]

samo što nije...

Vergilije:

Slažem se u potpunosti s tobom Vergilije! Tako se i ja mislim između dokapa u HT ili u ATGR. Čekam i gledam koja će više pasti u idućih tjedan dana. [proud]

Kolega, nabrojite mi par likvidnih dionica koje su pale manje od ATGR ili HT i nabrojite razloge zašto bi iste u budučnosti pale više od ostalih ?
Ukoliko se i nastavi negativan trend to će povući i ostatak tržišta a ne ove dvije dionice koje se još “solidno” drže

prirodni procesi su paralelni - moramo ih slijediti

Evo stanje CROBEXa i zaključne cijene ATGR-R-A na prvi dan trgovanja
ATGR-R-A i na zadnji dan trgovanja.
Datum …….CROBEX…. ATGR-R-A(kn)
19.11.2007. … 4574…….935
28.03.2007. … 3907……..783
Promjena……-14,6%…..-16,3%
Dakle ATGR-R-A je od početka do danas natprosjeèno izgubila na vrijednosti.

Zaključak:
Prije nego što drukate provjerite svoje trvrdnje te upotrijebite kalkulator. [wink]

Kolega, nabrojite mi par likvidnih dionica koje su pale manje od ATGR ili HT i nabrojite razloge zašto bi iste u budučnosti pale više od ostalih ? Ukoliko se i nastavi negativan trend to će povući i ostatak tržišta a ne ove dvije dionice koje se još “solidno” drže

Ma ne tvrdim ja da će padati, niti rasti [lol] Izvješće je dobro, vidjeti ćemo šta će biti s ljekarnama… Moj komentar se odnosio na strukturu dioničara. Svi znamo kad je bio IPO i kakva je atmosfera bila tad. Neznanje je neznanje imali mi 10 kn ili milijune kn…

When speculation has done its worst, two and two still make four.

New Report

Close