ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 04:46
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATGR
51,00
13.413
263
51,00
52,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

možda imamo krivu predodžbuda su u HT išli svi, među kojima puno “neiskusnih”, pa sada paničare, a da su u ATGR samo “iskusnjare” (moj dojam sa ove teme)

mislim, nikome nije lako gledati crvenilo, a pogotovo ako ne znaš što firma planira raditi narednih godina, i što je uopće radila i prije…

mislim da se prošle godine puno dionica uzimalo jer su “sve” rasle (pa nije bitno koja je to firma i što radi, a sve na temelju info-a s raznih foruma i lovačkih priča “onih koj iznaju nekoga koji ima frenda koji se obogatio”), a sada ulagači malo bolje biraju odnosno “preispituju” ulaganja, jer su “začudo” naučili da se na burzi može i nešto novčiča “darovati” spremnijima na čekanje

Išle su cijene gore mnogim dionicama a i uredu da su išle. budete vidjeli ako ne prije onda dok dođemo u uniju po koliko će stranci pokupovati naše dionice a po koliko će ih nama ponovo prodati. Atln, Hpdg, Eig i sl. su praktički zabadava. A poslije ćemo se žaliti kako su stranci jeftino kupili. Zato ne prodajte svoje dionice tako jeftino.

možda imamo krivu predodžbuda su u HT išli svi, među kojima puno “neiskusnih”, pa sada paničare, a da su u ATGR samo “iskusnjare” (moj dojam sa ove teme) mislim, nikome nije lako gledati crvenilo, a pogotovo ako ne znaš što firma planira raditi narednih godina, i što je uopće radila i prije… mislim da se prošle godine puno dionica uzimalo jer su “sve” rasle (pa nije bitno koja je to firma i što radi, a sve na temelju info-a s raznih foruma i lovačkih priča “onih koj iznaju nekoga koji ima frenda koji se obogatio”), a sada ulagači malo bolje biraju odnosno “preispituju” ulaganja, jer su “začudo” naučili da se na burzi može i nešto novčiča “darovati” spremnijima na čekanje

1. subjeketivan stav
2. nije istina da se ne zna koji su poslovni planovi u budućnosti i koje je kompanija ostvarila
3. prava inf vrijedi zlata, samo tužno je kada neadekvatno osoblje pljuje po određenoj dionici bez ijednog argumenta ili dokaza, što dovoljno govori o dotičnom/oj.

U svakom slučaju

[color=blue]Atlantic grupa[/color]
[thumbsup]

naravno da je stav subjektivan (to sam i napisao),

dionicar1, 16.02.2008. u 11:25
ogotovo ako ne znaš što firma planira raditi narednih godina, i što je uopće radila i prije…

a ovo se nije odnosilo na ATGR (ako si me krivo shvatio)

mišljenja sam da plan za okrupnjavanje ljekarni izuzetno hrabar potez, a znamo da sreća prati hrabre…

taktika – odličan 5,

kupiti “najjače”, a onda “jeftinije” nadopunjavati,
da se krenulo obrnuto, da su išli prvo na “slabije” ljekarne, dok bi došli do onih sa 5 mil. kn prometa cijena bi za svaku slijedeću već bila astronomska.
za sada se čini kako su jako dobro odradio strateški dio priče

ostaje naravno sada operativno to ustrojiti, što također nije lako, a usput i još nadokupljivati,

ako to uspiju sve napraviti, mogućnosti su neograničene: veliki prometi, prednosti velikog sustava u pogledu nabave, plasman vlastitih proizvoda, daljnje širenje, ne zaboravimo, u Hrvatskoj ima oko 900 ljekarni
samo za orjentaciju, lijekovi na recept, nekoliko milijardi kuna godišnje.
uzeti samo dio tog kolača je već puno…

go ATGR!!!
[thumbsup]

Teško je to sve objasniti(od pokušaja s papirom,preko žvakaće gume do pharmacije…).
Mislim da je cijela priča preplaćena.Muči me jedna druga poveznica:Cvetojević(predsjednik udruge privatnih ljekarni) zajedno s Emilom u udruzi poslodavaca,nakon toga u nju ulazi prvi čovjek Medike koji je prije toga bio zamjenik min financija. I onda Cvetojević proda svoje dvije ljekarne Emilu.
Da je i od Poirota previše je.
Još nešto.Ovako visoku cijenu za ljekarnički posao opravdava nemogućnost otvaranja novih ljekarni. Da li netko zna za takove odredbe u EU.
Pisac ovog teksta posjeduje dionice ATGR(nemalo).Jedina je sreća što mu nisu dali onoliko koliko je tražio.

maslina je obrana![left][/left]

Teško je to sve objasniti(od pokušaja s papirom,preko žvakaće gume do pharmacije…). Mislim da je cijela priča preplaćena.Muči me jedna druga poveznica:Cvetojević(predsjednik udruge privatnih ljekarni) zajedno s Emilom u udruzi poslodavaca,nakon toga u nju ulazi prvi čovjek Medike koji je prije toga bio zamjenik min financija. I onda Cvetojević proda svoje dvije ljekarne Emilu. Da je i od Poirota previše je. Još nešto.Ovako visoku cijenu za ljekarnički posao opravdava nemogućnost otvaranja novih ljekarni. Da li netko zna za takove odredbe u EU. Pisac ovog teksta posjeduje dionice ATGR(nemalo).Jedina je sreća što mu nisu dali onoliko koliko je tražio.

1.) Počinje se s malim, a onda kreće u veće investicije.
2.) Prema kojem kriteriju i kojim usporedbama ili nalizama zaključujete da je akvizicija pretplaćena?
Ako ste znalac obrazložite, a ne komentirajte nešto bez ikakvih pokazatelja i usporedba.
3.) Nemogućnost otvaranja novih ljekarni? [lol]
4.) Raspitajte se o posljednjim akvizicvijama Atlantic grupe, te na koji su način financirane.

Matrix, imate li nekakvih informacija što slijedi dalje?
Još ljekarni ili su ispucali novac za akvizicije do kraja?
Nisu objavljene nikakve informacije da vode još pregovora, što je nakon akvizicije prvih 9 učinjeno..

Malo me i kretanje cijene zabrinjava, korekcija je u tijeku ali nisam očekivao da bi ova dionica mogla propasti na 700 poslije onog prijašnjeg pada na razinu od 800, do sada je cijena barem bila stabilna[undecid]

1.)Nije se počelo s malim-barem se nije planiralo,ali je propalao (atlantic papir).
2.)Smanjene marže u ljekarničkom poslu,kupnja u paketu u Bj.Mislim da samo jedna ljekarna radi izvrsno,dvije polovično, a ostale mislim da ne trebaju jednom ATGR
3.)Postoji odredba o minimalnoj udaljenosti između ljekarni.Ako je dobra pozicija “zauzeta” (blizina doma zdravlja ili bolnice) nemaš mogućnost otvoriti ljekarnu.Komisija Min zdr.
4.)Prošle akvizicije su uključene u cijenu(IPO),mene kao investitora zanimaju buduće koje bi mi trebale donositi dividendu(ne i nužno velik rast vrijednosti dionice na kakav su “navikli” većina domaćih investitora)
5.)Zašto smo preskočili komentar “spone” Cvetojević-Kuštrak-Emil?

5.)Zašto smo preskočili komentar “spone” Cvetojević-Kuštrak-Emil?

razmisli, pa ponovno pitaj…[wink][wink]

u svakom slučaju nije loše za ATGR, Cvetojević je bio (nisam siguran da li je još uvijek ) u Upravnom vijeću HZZO-a [thumbsup]

Bio je u GSV(gosp-soc vijeće).Prije 2 god sam slušao kako kuka na HZZO(nije bio sam iz ljekarničke branše).
Nisam siguran da može biti od pomoći u odnosu HZZO-ATGR.No nikad ne znaš…

Matrix, imate li nekakvih informacija što slijedi dalje? Još ljekarni ili su ispucali novac za akvizicije do kraja? Nisu objavljene nikakve informacije da vode još pregovora, što je nakon akvizicije prvih 9 učinjeno.. Malo me i kretanje cijene zabrinjava, korekcija je u tijeku ali nisam očekivao da bi ova dionica mogla propasti na 700 poslije onog prijašnjeg pada na razinu od 800, do sada je cijena barem bila stabilna[undecid]

Poštovani kolega cijena nije nikada pala na razinu od 700 kn.
Koliko novaca je ostalo nije kazano, no pretpostavka je da je ostala jedna pristojna svota novaca koja će poslužiti za buduće akvizicije.

[color=blue]Atlantic traži rabate i do 13 posto, a nudi kraće rokove plaćanja[/color]

[color=black]Tedeschi se može obratiti proizvođačima, a veledrogerije moraju birati između manje profita ili manje udjela[/color]

http://www.poslovni.hr/70791.aspx

New Report

Close